Het heeft net geregend. Ik laat mijn hondje uit. De blote benen onder mijn rok worden koud en ik merk dat de temperatuur een paar graden is gedaald. Na een warme septembermaand is de zomer nu echt voorbij. Gelukkig zit ik over 2 weken op het Griekse eiland Rhôdos. Maar voor dat zover is, zal ik eerst nog flink moeten zwoegen voor school. Boeken lezen, boekverslagen maken in alle mogelijke schooltalen, een onverwachts Scheikunde werkstuk, werkstuk over een schilderij, PTA’s zucht… Elk weekend ben je verplicht een deel van je vrije tijd op te geven voor school.
Mijn broer is dit weekend thuis gekomen, hij is nu een student. Mijn moeder heeft een grote appeltaart gebakken en mijn vader heeft het huis opgeruimd en gestofzuigd. Mijn broer heeft een grote backpakkers rugzak meegenomen vol vuil wasgoed, die mijn moeder dit weekend heeft gewassen en gestreken. Verder krijgt hij allemaal lekker eten voorgeschoteld. Hij speelt een spelletjes Scrabble met zijn kleine zusje en vertelt over zijn belevenissen aan de grote zus. De volgende dag gaat hij nog even langs bij een oud klasgenoot, die vorig jaar nog zijn beste vriend was. Met een ronde buik vol lasagne en ijs, een tas vol schone kleren stapt hij weer op de trein naar Amsterdam Centraal. Terug naar zijn eigen kamer in de studentenflat. S’ avonds drinkt hij samen met een huisgenoot de twee halve liter DSM-bierblikjes leeg, die hij nog van zijn vader had meegekregen.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Eddy Kielema · 7 oktober 2006 op 11:25

Lief stukje.

Chantal · 7 oktober 2006 op 12:40

Inderdaad lief 🙂 Maar vergis je niet, als student lever je ook vrije tijd in voor studie hoor;-) En ik doe mijn was gewoon zelf (waarom heeft uitgerekend mijn studentenflat een wasmachine:-P).. Zo’n luxe is het niet hoor.. alleen veel feesten, dat wel 😉

Shitonya · 7 oktober 2006 op 12:57

Zoiets mail je naar iemand, maar als column is dit werkelijk niets. Ik was vanmorgen wakker, maar nu …

klapdoos · 7 oktober 2006 op 15:38

Het komt bij mij ook een beetje stattacco over, alsof je een mailtje naar iemand toestuurt, en in dagboekstijl vertelt wat er nou gebeurt is…
Maar het is geen kritiek, alleen een gevoel dat ik hier even na het lezen neerzet. Verder best wel lief hoor..
Groetjes van leny

KawaSutra · 7 oktober 2006 op 18:51

Het leest als een halve column. Ik mis het laatste deel waarin ik verwacht te lezen waar het jou nu precies om gaat.

Li · 8 oktober 2006 op 12:25

Ik mis dat bruggetje ook. Het lijkt alsof jij het oneerlijk vindt omdat jouw broer in de watten wordt gelegd en jij niet. Of is het juist het verlangen naar de studententijd die je wilt beschrijven. Begin bijvoorbeeld bij de zin “mijn broer etc” en bouw dat uit.:-)

Li

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder