Het koninkrijk der Nederlanden, zogezegd een multiculturelen samenleving waarbij de regering nog in mythes geloofd. Hoe naief kan je zijn om te denken dat de eerlijke mens nog bestaat. In elke laag van de bevolking zijn misstanden te vinden en door dat de een de ander beschermd is er een cultuur onstaan die alleen maar bestaat uit subculturen. Elke Nederlander kent wel iemand anders die iets doet wat in strijd is met de wet die ons wordt voorgeschreven. Maar dat is nog geen rede om deze persoon te veroordelen of aan te geven. De heksenjacht is geopend met als grondbeginsel de annonieme tiplijn waarbij je, lekker kan spuien omdat jou buurman zijn auto mooier is als die van jou en waarbij jij vermoed dat hij een crimineel is. Een uitkomst voor het OM omdat hier ook misbruik van gemaakt kan worden en dit jammer genoeg ook wordt gedaan. Dienders die als een papagaai annonieme roddels die ze gehoord hebben via de tiplijn terugspelen naar hun zelf om dan aanleiding te hebben deze verder te onderzoeken.

Per 1 april kan het zelfs lonen om verklaringen af te leggen tegen mensen omdat het OM nu toestemming heeft om hiervoor te betalen. Natuurlijk wordt er gezegd dat dit alleen geldt voor zware criminaliteit maar ik kan u verzekeren dat dit niet zo is. Zo is er in 1986 ooit een wetsartikel in het leven geroepen dat in de volksmond de “pluk ze wet” wordt genoemd. Of terwijl artikel E36 om het wederechtelijk verkregen voordeel van zware criminelen af te nemen. Klinkt goed zou je zeggen, als dit ook werkelijk zo zou zijn. Alleen wordt dit ook toegepast op een bijstandsmoeder die de wet heeft overtreden omdat ze het al zo moeilijk had en deze nog dieper in de ellende komt. Waar gaan we heen met ons rechtsysteem als het openbaar ministerie nu ook al belastende verklaringen gaat kopen. De straffen worden hoger de repressailes zwaarder. De gevangenissen raken voller en dat alleen omdat een ieder zometeen een belastende verklaring aan het openbaar ministerie kan verkopen. Het is al zo langzamerhand een big brother maatschapij. Privacy van een ieder wordt met voeten getreden alleen maar door gelul van een ander. Die er ook nog voor betaald wordt. Iedereen heeft boter op zijn hooft. Ik durf te beweren dat er niemand is, die kan zeggen dat hij nog nooit iets heeft gedaan dat in strijd is met de wet, of niemand kent die iets heeft gedaan. Als iemand dit wel beweerd moet deze wel een kluizenaar zijn of in elk geval wereldvreemd.

Binnenkort zal er een persbericht uitgaan dat deze regering de criminaliteit heeft laten dalen. In werkelijkheid is het alleen maar gestegen maar daar heeft Donner iets op gevonden. Het is nu namelijk zo dat je niet zomaar aangifte kan doen. Ondanks de zogenaamde campange die er wordt gevoerd van Baantjer dat je altijd aangifte moet doen ( rookgordijn). Want in het begin van deze regeringsperiode is al bepaald dat niet alles als aangifte beschouwd mag worden. En dat noemen we dan netjes een mutatie, dat in werkelijkheid ook een aangifte is maar alleen niet alzodanig beschouwd wordt omdat het in een ander vakje wordt geplaatst. Waardoor de werkelijke criminaliteit volgens de statistieken is gedaald. Leuke vinding van Donner maar eigenlijk strooid hij gewoon zand in de ogen van die naieve kudde dieren.

Ik lig met handen en voeten gebonden, alleen mijn mond is nog niet afgeplakt,
LEVE DE KONINGIN !!!!!
THC=OK

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Raindog · 3 april 2006 op 19:07

Met handen en voeten gebonden… sjonge jonge het is toch wat. En dat allemaal in ons mooie Nederland? Ah jee, is het dus toch een bananenrepubliek!

Je column is wel lekker gevuld met informatie maar wat je er mee doet vind ik eigenlijk een beetje dubieus. Wat je eigenlijk zegt is dat we vooral niets meer tegen criminaliteit moeten doen omdat het anders zo sneu voor de bijstandsmoeders is. Quotes als:
[quote]De gevangenissen raken voller en dat alleen omdat een ieder zometeen een belastende verklaring aan het openbaar ministerie kan verkopen.[/quote]
zijn nogal tragisch overtrokken naar mijn idee. Bovendien, een belastende verklaring is natuurlijk heel iets anders dan een rechterlijke veroordeling. Ik denk niet dat het poltieapparaat erg veel zin heeft om werk van roddel en achterklap te maken. Wat mij betreft probeer je het uit op mij. Ik wil je mijn privegegevens wel mailen en dan ga jij proberen een belastende verklaring tegen mij af te leggen. Verzin maar iets. Wat ik hiermee vooral wil zeggen is dit. Alleen wie werkelijk iets te verbergen heeft of weet dat wat hij/zij doet niet door de beugel kan heeft een hekel aan systemen van controle en verantwoording. Als ik zo naar de toon van je column luister zou het misschien zelfs wel lonend kunnen zijn om aangifte tegen jou af te leggen! 😉

Kortom; als je mensen in willekeurig welke echte bananenrepubliek dit stukje zou laten lezen, dan zouden blikken van ongeloof je deel zijn denk ik. Er zijn nog steeds landen waar men wèl aan den lijve ondervindt hoe het is om met handen en voeten gebonden te zijn of hoe het is om monddood gemaakt te worden of erger nog zelfs. Die vergelijking op Nederland te betrekken is eigenlijk een beetje schaamteloos vind je zelf ook niet? Een beetje relativering zou daarom misschien op zijn plaats zijn. Je publiceert wel mooi een column hier.

Mosje · 3 april 2006 op 19:55

Ik heb zojuist een anonieme tip gestuurd naar [url=http://spelfouten.meld.nl]spelfouten.meld.nl[/url], maar je zult zien dat je vrijgesproken wordt, zo zijn we dan ook weer wel hier in dit landje.

KawaSutra · 3 april 2006 op 22:46

Zolang het middel niet erger is dan de kwaal geef ik de overheid in dit geval het voordeel van de twijfel. Programma’s als ‘Opsporing verzocht’ en in dit geval de tiplijn hebben al veel criminelen achter de tralies geholpen en dat kan wat mij betreft niet vaak genoeg gebeuren.
Ik hoop alleen wel dat het risico dat onschuldigen bestraft worden niet groter wordt want ook daar hebben we inmiddels een aantal schrijnende voorbeelden van gezien.
Jouw overtrokken stellingname kan ik dan ook niet onderschrijven. Maar ja, het blijft natuurlijk een column, en dan mag je wat aandikken.

emaessen · 4 april 2006 op 13:53

[quote]Het is al zo langzamerhand een big brother maatschapij.[/quote]
Ik heet de reicarnatie van W.C.Fields van harte welkom. Wist je trouwens dat “1984” over de Hitler jugend gaat? Ik zal overigens geenszins ontkennen, dat ons kikkerlandje zijn kristalnacht al gehad heeft!

[quote]In elke laag van de bevolking zijn misstanden te vinden en door dat de een de ander beschermd is er een cultuur onstaan die alleen maar bestaat uit subculturen.[/quote]
In deze ben ik het dan weer niet met de heer Fields eens. Het klinkt mij enigszins in de oren; als dat de schepping hopeloos was vanaf de oerknal. Die “subcultuur”, begint met je eigen gezin; waarbij je je eigen kinderen graag voorbereid op een goede toekomst voor zichzelf. De misstanden waar je over schrijft, zijn hooguit het gevolg van de manier hoe regeringen, door misbruik, aan de emoties van mensen weten te appelleren.

Nog een kleine toevoeging aan je stuk die, mijns inziens, het verhaal compleet maakt. Wist je dat het soort machts-wellustelingen, dat stijve tepels van uniformen krijgt, welkom is bij de firma Nederlandse staat b.v.? Dat volk staat namelijk voor de volle 100% achter het beleid en zal de laatste zijn om insubordinatie te plegen. Krankzinnig zijn is een aanbeveling om een land te regeren!

Eric

Geef een reactie

Avatar plaatshouder