Iedereen schrijft tegenwoordig. Heb je geen weblog dan ben je uit. Chat je niet dan loop je achter. Ben ik nou echt zo’n sukkel dat het mij niet lukt? Omdat ik in het buitenland woon leek het mij leuk een weblog te maken en familie en vrienden over mijn leven hier te berichten. Op een maandagmorgen besloot ik dat het tijd was om mijn eerste bijdrage te ‘posten’. Je moet je ook gelijk het juiste jargon eigen maken, anders val je meteen buiten de boot.

Met het handboek Hoe maak ik mijn eigen Web-Log in de ene hand en de laptop op schoot ging ik aan de slag. Voordat ik eindelijk was aangemeld was ik al een uur verder. Bleek dat ik daar alles in het engels moest schrijven… te gecompliceerd dus op naar de volgende provider die graag mijn verhaaltjes (mijn postjes) zou willen publiceren. Dit lukte mij wonder boven wonder. Maar toen moest ik nog de lay-out bewerken. Allerlei programma’s heb ik gedownload, om er foto’s bij te plaatsen, hele stukken las ik in computertaal, maar veel verder kwam ik dus niet. Had ik daar een leuk verhaal geschreven, stond er een foto bij die er absoluut niet bij paste en ook geen handige man in de buurt die mij hier even bij zou kunnen helpen.

De meest fantastische Web-Logs zag ik op internet met bijpassende foto’s, een roos voor Merel Roze (een dame die het dus wel gelukt is), Paarden voor het Paardenweblog en een klapperend kunstgebit voor de Bejaardensite. En wat heb ik. Schrijf ik een verhaal over het heerlijke zonnetje schijnend op het meer van Geneve, heb ik er een foto bij van een skieer in de Franse Alpen. Goed het ligt in de buurt maar toch…

Boos ben ik, want alles gaat bij mij via e-mail,internet bankieren doe ik als de snelste, als er gechat wordt zit ik vooraan en Ebay heeft voor mij ook geen geheimen meer, maar een fatsoenlijk uitziende weblog wil maar niet lukken.
Maar al gauw heb ik een fantastisch idee. Ik ga snel naar Marktplaats en typ daar mijn advertentie in: Sukkel zonder weblog zoekt handige IT-er… Wie weet heb ik straks meer als alleen een leuk verhaaltje op internet.

Categorieën: Diversen

10 reacties

Mosje · 11 maart 2006 op 13:55

Nou Senna, het is je in ieder geval gelukt om een stukje hier op columnX te plaatsen, en dat is ook al heel wat voor iemand zonder verstand van webloggen.
Succes verder.

Troy · 11 maart 2006 op 13:58

Ga naar http://www.blogspot.com. Daar heb ik ook mijn blog aangemaakt. Een eenvoudigere site bestaat niet. Als ik het kan, kan zelfs jij het.

Suc6!

KawaSutra · 11 maart 2006 op 15:13

Zit je wel eens op MSN? Daar kun je vrij simpel MSN-Spaces activeren. Heb je ook je eigen simpele weblog.
Maar als je via Marktplaats een handige IT-er kunt strikken zal dat ongetwijfeld de voorkeur verdienen. 😀
Leuke column.
Er komen steeds meer landgenoten bij met een leven buiten onze grenzen. Goeie zaak! Ben zeer benieuwd of je daar ook nog iets over te melden hebt.

Ma3anne · 11 maart 2006 op 16:10

Nou, al hoor je dan niet bij de web-loggers. Je hebt in elk geval de weg naar CX gevonden. Leuke column.

En welkom. 🙂

Dees · 11 maart 2006 op 16:16

Weblogs zijn toch passé, of worden dat binnenkort 😉 Maar ik ben wel IT-er en voor een zacht prijsje, knutsel ik je logje in elkaar hoor.. Scheelt je weer 6 euro op Marktplaats.

WritersBlocq · 11 maart 2006 op 21:49

Leuke column, welkom hier. Ben blij dat het je nog niet gelukt is met je blog, anders hadden we dit verhaal niet gehad 😀

O jee, Dees, mag ik ook in je wachtrij? Pimp my blogs!

Li · 11 maart 2006 op 22:27

Senna ik geef je drie dikke pakkerds. Eindelijk heb ik een lotgenoot gevonden. Geweldige column dus!:-D

Weblognitwit Li

sally · 11 maart 2006 op 23:48

Leuk! Welkom…
liefs
Sally

Mup · 12 maart 2006 op 15:57

Niets sukkeligs aan deze column i.i.g.Welkom

Groet Mup.

Shitonya · 13 maart 2006 op 16:50

saai en welkom

Geef een reactie

Avatar plaatshouder