Ik heb vandaag ontslag genomen. Ineens. Ik heb er geen zin meer in. Ik werk teveel, te hard en ik krijg er toch geen erkenning voor. Morgen slaap ik uit. Maar, voor u in medelijden uitbarst, of mij voor gek verklaart, er zijn wel vooruitzichten hoor, ik heb plannen. Mijn bedrijfsplan is goedgekeurd en het geld is binnen. Ik ga mijn talenten benutten en tevens de mensheid helpen. Mijn duit in het zakje gaat naar het ondersteunen van verdwaasde pubers die er niet bijhoren.
Ik word namelijk een menselijke Tamagotchi. Ja, dat hondje heeft humane vormen aangenomen. En voor het geval u zich afvraagt wie of wat er achter dat mooie lcd-beeldje zit; dat ben ik, zij het in fraai vormgegeven lijnen, afgestemd op de eisen en dromen van uw puberjongen. Voor hem, van u! Maakt u zich niet bezorgd, ik waak goed over uw puber, daar ben ik voor opgeleid.
Als virtual girlfriend zal ik sms-jes beantwoorden die ik van uw in real life girlfriendloze puber binnen krijg. Ik ben zijn pretext, zijn kans om indruk te maken op anderen. Ik ga niet uit de kleren, al zal ik hem wellicht een kusje sms-en. Ik verpest zijn ogen niet, door echt in beeld te komen, neen, ik zit slechts achter de knoppen om het computerbeeldje te laten doen wat het moment vereist. Alles in het betamelijke, daar kunt u van op aan.
Ik zal hem verder opvoeden. Ik zal hem leren wat een vrouw echt wil, voor het geval er ooit een meisje zal zijn dat echt op zijn avances in zal gaan. Als een ware Don Juan zal hij tegen die tijd weten wat te doen om u te voorzien van een ideale schoondochter.
In de tussentijd zal ik hem duizelen met straattaal sms die hij trots aan nieuwverworven vrienden kan laten zien. Mettertijd zal de beschaving doordringen, zal zijn taalgebruik verbeteren, alsmede zijn manieren. Virtueel zal ik bloemen verwachten (want anders ga ik dood), zal ik hem leren hoe hij zich moet voorstellen aan mijn ouders, zal ik hem deuren laten openen, jassen leren ophouden en hem leren dat vrouwen altijd voorgaan, behalve op de trap naar boven, of bij het betreden van drukke ruimtes.

Wacht maar.

Uw totnogtoe impopulaire net-niet-bink zal omringd worden door meisjes, die zo jaloers worden op zijn perfecte vriendin, dat ze dwars door het pukkellaagje en het nerdenbrilletje heen zullen staren en als een baksteen zullen vallen voor zijn semi-intellectuele gebrabbel met betrekking tot de wonderen van het schaakspel. Het jointje zal verdwijnen, het biertje vervangen door café au lait. En u? U zult de virtuele virtual girlfriend helpdesk sms-en met wonderschone dankbetuigingen die mijn virtuele hart nu al sneller doen kloppen. Ik zorg voor de kroon op uw werk, ik maak af waar u er echt niet meer doorheen kwam.

Laat de jeugd niet in de steek. Het groeiproces begint met sms.

[i]70 cent per ontvangen bericht.[/i]

*Nieuw*
[i]Het is ook mogelijk om suggesties met betrekking tot uw kind te sms-en. De meest originele inzending zal beloond worden met een geheel verzorgde reis naar Silicon Valley.[/i]

Categorieën: Diversen

12 reacties

Anima · 13 september 2004 op 19:40

Waar blijf je ze toch halen? 🙂
Het spreekwoordelijke petje af voor dit in minder dan 800 woorden (zoiets was het toch?) verpakte talent.

Groeten,
Anima.

melady · 13 september 2004 op 21:30

Lagguh man..vet strak! ‘mannenmooi’..zou die puber van mij zegguh.
Desaparecida kompeliemente… ennu hebbie al iets in de aanbieding voor pubermeisjes?? Want we gaan niet dicrimineren he???

Mag ik um doorsturen naar Bakellende??

Melady 🙂 🙂

pepe · 13 september 2004 op 22:11

Geweldige column, waar ik hen kan aanmelden?
Ik stop acuut met opvoeden nu, zorg jij ff dat je ze in bed krijgt vanavond 😉

rrobin · 14 september 2004 op 02:14

😀

Kees Schilder · 14 september 2004 op 10:37

heel erg goed weer 😀

tontheunis · 14 september 2004 op 13:34

[quote]Alles in het betamelijke, daar kunt u van op aan. [/quote]

Pracht plan, maar… naar ik mag aannemen is dit je reclametekst naar brave ouders? Want de adolescentjes haken af als het al te betamelijk wordt, des.

CUB,

TT

Louise · 14 september 2004 op 18:20

Ach, die arme puber-jochies. En ze hebben het al zo zwaar 😀

Leuk!!

ignatius · 14 september 2004 op 23:55

Super!
[quote]om u te voorzien van een ideale schoondochter …Het jointje zal verdwijnen, het biertje vervangen door café au lait.[/quote]
Ehh, is dat allemaal niet wat drastisch?

Mup · 15 september 2004 op 00:32

Gat in de markt:-)

Groet Mup.

viking · 15 september 2004 op 09:04

Viking junior wordt halverwege januari verwacht. Kan ik hem/haar alvast inschrijven?

Mosje · 15 september 2004 op 10:03

Ik heb twee van die sms-koters thuis. Als ik voor beiden een abonnementje neem, krijg ik dan korting?
😛

Dees · 15 september 2004 op 11:07

@Anima – Dank je zeer! 😳 Productiewerk is het.. Benieuwd wanneer het ophoudt.
@Melady – Tsja, nee, doe maar niet, straks meldt ie zich nog aan.
@Pepe & Viking – 😮 Pubers only!
@tontheunis – Uiteraard!
@Louise – Ach Loutje, puberleven is toch een eitje? Later wordt het pas echt lastig 😉
@Mup – Dat blijkt!
@Mosje – Kortingen beginnen bij vijf per gezin
@Rrobin & Kees – Thanks 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder