Als en volleerd balletdanser zie ik mijn vader de passen aangeven die mijn moeder volgt. Ze lachen beiden, het geluk straalt van hen gezicht af.

Begeleid door de zachte wind die de wolken hen laten dwalen draaien zij hun passen op de witte wonderen in de hemel. Ik kijk vanuit de auto naar boven. Naar hen die ik zo mis. Mijn fantasie gaat op de loop. Op de muziek van de autoradio zie ik op de wolken mijn ouders innig en met veel plezier en genoegen samen dansen, ik zie mijn zusjes en broer meekijken en genieten en ik? Ik geniet mee. Dromen over de wolken boven mij zie ik allerlei figuren die hen begeleiden met geklap en gezang en zij dansen mee, of kijk mijn oom die gaat maar heupwiegen, dansen was nooit zijn sterkste kant.

Wat haal je toch veel uit een wolkenpartij, zomaar aangeboden op een trip door nergensland midden in de polder en genietend van de groene bossen om mij heen, de ruisende bomen veroorzaakt door de zachte wind die laten weten dat ook de bladeren weer bezig zijn om het leven weer op te pakken. Ook zij worden wakker uit de winterslaap.

De heldere blauwe plekken tussen de pakken witte wolken zijn het ballroomlicht in mijn verbeelding. Blijvend kijkend naar mijn dansende ouders, ik hoor hen lachen ik hoor hen schateren, ze zijn nog immer verliefd na al die jaren. Het straalt er vanaf.

Het pak met wolken vervormd door de wind, ik zie ze niet meer. Wat wil je zien in een pak met wolken? Van alles wat jou fantasie jou maar ingeeft.
Maar mijn fantasie hield op bij die drie minuten van intens geluk toen ik even mijn ouders en broer en zusjes zag, toen ik even mijn vader zijn dansje zag doen. Pap wat kon u goed dansen en wat heeft u ons goed dansen geleerd. Bedankt lieverd en geniet van elkaar daarboven, dans op de wolken zweef door de wind, laat af en toe even wat horen zodat ik u weer vind.

Ik hou van de wolken omdat ik daarin dingen wil zien die ik niet kan tekenen, zij zitten in mijn hart., Het vergeten is niet vergeten, het houden van is nog steeds houden van, het missen is nog steeds missen. Maar die zonnige half bewolkte dag in nergensland even langs de weg waren drie minuten genieten van de Tango van het Gemis.

Categorieën: Liefde

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

8 reacties

Prlwytskovsky · 5 november 2008 op 18:54

Volkomen herkenbaar, en je raakt hiermee bij mij een teer punt.
Het moet de eerste keer nog zijn dat ik mijn ouders elkaar zie aanraken, laat staan dat zij met elkaar dansten? Deze genegenheid heb ik helaas nooit gekend, laat staan dat ik erover droom.

Maar wat mij betreft: pakkend beschreven.

Troy · 6 november 2008 op 09:15

Kort maar krachtig, zo lees is ze liever van je.

Wel veel slordigheidsfoutjes helaas:

[quote]Dromen over de wolken boven mij[/quote]

Moet zijn: dromen+d of ‘in dromen over de wolken boven mij..’

[quote]of kijk mijn oom die gaat maar heupwiegen[/quote]

Dit is een kromme zin, komma vergeten?

[quote]Van alles wat jou fantasie jou maar ingeeft. [/quote]

Moet zijn: jou+w

Zo zijn er nog wat voorbeeldjes, maar ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb. Jammer, want het is een mooie column verder.

doemaar88 · 6 november 2008 op 10:20

Mooi stuk!

Neuskleuter · 6 november 2008 op 20:47

Erg mooi, poëtisch, pakkend. Erg goede titel en uitsmijter!

Met Troy’s tips schop je het met dit soort teksten nog wel eens tot een CvdM.

Mien · 7 november 2008 op 09:25

Geweldige titel en een column met potentie.
Af en toe wel iets te wollig.
Hakkelde af en toe over de woorden.
Was dit jouw emotie of misschien iets te snel ingezonden?
Je gebruikt pakkende metaforen zonder bluf.
Niet dansen aan zee, maar in de wolken.

Mien

Fem · 7 november 2008 op 10:25

mooi…

Dees · 7 november 2008 op 20:32

Klapdoos,

werd helemaal zwaar van je intro. Maar ben blij dat ik heb doorgelezen. Mooi hoor 🙂

pally · 7 november 2008 op 22:35

Mooie column met prachtige titel!

groet van pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder