Op de horizon loopt een klein mannetje. Zodra ik dichterbij kom wordt hij wat groter. Geen fata morgana mag ik hopen. Gelukkig zindert het silhouet niet als ik steeds dichter de horizon nader.

Het mannetje loopt druk op en neer. Soms stopt ie even en kijkt dan door een klein kijkertje op een statief. Ver kan deze niet kijken. De horizon die ik voor me zie is vrij kort. Valt eigenlijk precies in mijn gezichtsveld.

Nu ik zeer dichtbij ben zie ik dat het mannetje door het zand loopt. De korrels spatten omhoog, het is zeer droog en warm op de horizon. Ik vraag wat de man precies doet. Meten zegt hij. Ja, en wat dan precies? Nou gewoon, zandvlaktemeters.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Suus · 15 november 2018 op 17:21

Het zijn Kadaster mannetjes/ vrouwtjes. Type Oempa Loempa. Zandvlakte meten kan namelijk op 2 manieren: gewoon meten door de opspattende zandkorrels te tellen en die te vermenigvuldigen met de afgelegde afstand. In het geval van het tegenkomen van een wortel dan moet er eerst een kuil gegraven worden, een complexe situatie.
https://www.youtube.com/watch?v=LEMZ1Cw3FBA

Nummer 22 · 15 november 2018 op 17:41

Tel de zegeningen, pardon de zandkorrels 1 voor 1…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder