‘Ooh, en die vent van gisteren dan!’roept Angie. ‘Ja, volgens mij was die echt homo, reageert Carren, maar volgens mij wist hij het zelf nog niet. Ik heb echt niks tegen homo’s, Druce is zelf homo, but for the record…die vent kon echt niet rozer worden!’ ‘Wat hoor ik’, fluisterd Neena geheimzinnig. ‘Volgens mij komt Druce op dit moment de trap afgedenderd, laten we eens kijken hoe het nu met hem gaat, zegt Angie alsof ze een documentaire presenteert.
De eetkamerdeur slaat open.
‘Waarom heb je me niet wakker gemaakt?!’,roept Druce dramatisch.
Twijfelend zegt Neena: ‘Sorry, ik ben het vergeten, het was nog zo vroeg.’
‘Ja maar je weet toch dat ik een deadline voor die nieuwe outfit heb?!’
‘Hoe kan je om kwart over acht al een minidrama hebben?’
Dan zegt Angie: ‘Niet zo zeuren. Ik mag straks weer mijn hand in de reet van een koe steken.’
‘Ja, waarvoor wil je eigenlijk zo graag de assistente van een veearts zijn?’ vraagt Carren verbaasd ook al weet ze het antwoord eigemlijk al.
Angie antwoord: ‘Nou, ik wil graag wat geld verdienen en ik wil later zelf graag veearts worden. Trouwens, wij hebben niet zo’n verschil met het voorbeeld van de koe, want jij stopt je vingers in de verf en ik stop ze in een plastic handschoentje waarna ze later worden doorverwezen naar de achteringang van een koe.’
‘Waarvoor werken jullie eigenlijk?’ vraagt Neena geïnteresseerd.
‘Naast dat jouw ouders ons allen 1 miljoen euro hebben gegeven – en jou nog eens 20 miljoen extra gaven, zodat jij niet hoeft te werken als je dat niet zou willen – wil ik alsnog wel geld verdienen zodat ik onafhankelijk ben van jou en jouw ouders. Ik wil namelijk niet tegen de serveerster zeggen: ‘wacht even, ik moet even mijn vriendin Neena bellen want haar ouders zijn namelijk miljardair …en ik heb geen rode cent om op te zitten!’
‘Ja daar heb je gelijk in,’ zegt Neena.
‘Waarvoor werk jij eigenlijk niet, Neena?’ vraagt Carren.
‘De eerste reden waarvoor ik niet werk is dat mijn ouders miljardair zijn en ik zelf ook al wat miljoenen bezit. En de tweede reden is: omdat ik iedere maand de administratie van het gas, de elektriciteit en andere vasten lasten moet bijhouden en betalen, boodschappen doen en ik verdiep me de laatste tijd heel erg in psychologie.’
‘Eventjes een mededeling, vooral voor Neena omdat zij z’n druk leven heeft, volgende week moeten we beginnen met leren voor de proefwerkweek,’ mededeelt Carren.
‘Ha – ha,’ zegt Neena vermoeid.
‘O ja, de proefwerkweek. De proefwerkweek zelf vind ik niet zo erg maar de week ervoor wanneer we moeten leren, is gewoon het ergst,’ zegt Angie.
‘Come on, we moeten maar blij zijn dat deze leerwijze -de eerste drie weken van de maand vrij en de vierde week van maandag tot en met vrijdag iedere dag een proefwerk- bestaat,’ zegt Druce positief. ‘Maar ik ga me nu echt aankleden anders moet ik straks op me knieën bij mijn uit gever zodat zij mij vergeeft.’
Angie zegt daar snel achter: ‘Ik ga me ook aankleden, want ik heb namelijk het gevoel dat een kind nu
plastic groenten aan zijn konijntje geeft.’

Categorieën: Algemeen

3 reacties

KingArthur · 26 maart 2005 op 02:57

Het zou aan het late uur kunnen liggen maar vooralsnog een groot ???????. Ik denk dat ik hem morgen nog maar eens rustig nalees.

Raindog · 26 maart 2005 op 17:10

Arthur, ik heb jouw bevindingen bij het lezen van dit verhaaltje in eerste instantie ook maar op mezelf van toepassing verklaard. In tweede instantie denk ik dat nog maar eens moet doen.

prikkels · 26 maart 2005 op 18:15

Het zal wel aan mij liggen, maar deze column heb ik al een keer gelezen welke op 19 maart geschreven. Ik zie en lees geen verschil en hij is nog net zo stoffig.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder