Tijd voor mij om mijn luiheid te overwinnen en weer iets te schrijven. “Weer?” zullen velen van u denken. Inderdaad, ik heb hier eerder kortstondig van mij later horen. Het was wennen om als jongste (toen vijftien, inmiddels zestien) columns te posten en daar nog reacties op te krijgen ook. Want ja, ik voelde me een jonkie, een groentje op schrijversgebied. Bovendien was de manier waarop de columns werden gelezen en beoordeeld heel anders dan ik had verwacht, en zelf deed. Ik ben kritisch wat betreft spelling en ik ben dol op mooi gevormde zinnen. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de schrijfkwaliteit van een aantal columnisten op deze site. Toch voelde ik me hier niet echt thuis, waarschijnlijk vanwege mijn leeftijd. Waarom ik nu dan toch weer een column heb gepost? Ach… jong bloed doet goed en luiheid is één van de zeven zonden. Dus: Esther is terug, beter dan ooit!

Omdat het voorgaande stukje niet echt de lengte van een column heeft (het tiendubbele is meer gebruikelijk op deze site) zal ik nog wat verder schrijven. Maar waarover in hemelsnaam? Over Oudkerk weten we alles al (te veel, zullen velen zelfs zeggen) en het Terra College zal ook geen behoefte hebben aan nog meer publiciteit. Nee, ik ga schrijven over snoep. Lekker.
Het is op dit moment bijna etenstijd en daarom maakt een grote snoeplust zich van mij meester. Zou snoeplust ook hebben bestaan als niemand op het idee was gekomen snoep te maken? Hoe is men überhaupt op het idee gekomen snoep uit te gaan vinden? Geen idee, maar het is wel een goed idee geweest! Lekkere chocoladerepen weten mij altijd weer op wonderlijke wijze af te helpen van depressieve buien en ook engelse drop is een expert in het verdrijven van een slecht humeur. Helaas heeft ook deze medaille een tweede zijde (waarom bestaan er geen eenzijdige medailles?). Snoep kan namelijk een vervelende verslaving worden, een onbevredigende verslaving ook. Want wie één schuimblokje op heeft, wil er twee, enzovoorts. Sommige snoepjes bieden daar een oplossing voor: na er te veel van hebben te gegeten veroorzaken ze ernstige misselijkheid. Geen prettige ervaring. Bovendien kunnen te veel lekkere dingen er voor zorgen dat we na een tijdje ons hele kledingassortiment kunnen vervangen door kleding van een maatje meer. Zijn die bedenkers van snoep dan toch niet zo fantastisch als ze in eerste instantie lijken? Voor sommigen misschien niet, maar voor mij toch wel. Zo lang snoepen geen obsessie wordt, doe ik het liever dan uren chagrijnen, vanwege het gebrek aan zoetigheid!
En nu ga ik lekker eten!

Esther

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Mosje · 30 januari 2004 op 17:17

Esther,

Leuk verhaal, en helemaal voutloos gespelt 😉

Tja, snoep. Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom de gezonde dingen zoals vitaminen in spruitjes zitten en niet in snoep.
Wat die verslaving betreft heb je gelijk. Je kunt snoepjunk worden.
Waarom eigenlijk geen bloemkooljunk?

deZwarteRidder · 30 januari 2004 op 17:47

[quote]Lekkere chocoladerepen weten mij altijd weer op wonderlijke wijze af te helpen van depressieve buien [/quote]

Kijk toch weer een nuttige eigenschap van chocolade..en ik zeg WEER want die andere eigenschap telt toch ook mee voor vrouwen (Ook al zijn ze pas/al 16jaar??)
Rich@Rd

Mup · 30 januari 2004 op 18:05

Schrijven is leeftijdloos, en snoepen gelukkig ook,

Groet Mup.

Eftee · 30 januari 2004 op 18:06

Ik vind het heel knap, als je 16 bent, al zo te kunnen schrijven. Dat je je nu niet thuisvoelt tussen andere columnisten is niet erg. Gewoon door blijven schrijven en over een paar jaar val je, qua leeftijd, helemaal niet meer op 😉 .
Onderwerp waar ik gek op ben! Ik heb je column met veel plezier gelezen.

pepe · 30 januari 2004 op 18:51

[quote]Het was wennen om als jongste (toen vijftien, inmiddels zestien) columns te posten en daar nog reacties op te krijgen ook. Want ja, ik voelde me een jonkie, een groentje op schrijversgebied. [/quote]

Vergeet nooit dat elke schrijver(ster) ook ooit een groentje was.
En eerlijk gezegd vind ik jou geen groentje hoor!! Je schrijft knap 🙂

Kobus · 30 januari 2004 op 19:56

Welkom terug. En nog wel met een hele leuke column. Wel even een misverstand uit de weg ruimen voor de volwassen dames en heren columnisten:
:warn:
Chocolade met grote hoeveelheden ingenomen geeft inderdaad zeer kortstondig een beter gevoel doordat het bloedsuikerpeil snel stijgt. Maar kan door de daarna optredende zeer snelle daling ook juist zware depressies veroorzaken. Regelmatig nuttigen van kleinere hoeveelheden chocolade kan op langere termijn ook stemming verslechterend zijn en daarna depressies veroorzaken.

Aldus dokter Kobus 😉

Tasz · 31 januari 2004 op 02:08

Wat zouden we zonder onze columndokter moeten, helaas heb ook ik net een zak chocola gegeten, maar wel een mooi verhaal geschreven… dat wel.

Column is goed, 16, maar wel heel goed geschreven. Leeftijd is geen issue bij schrijven, onderwerpen zullen anders zijn, maar de schrijfkunst is je zeker meegegeven. Als je inhoudelijke kritiek wilt moet je mij dat even offline doorgeven. Mooie schrijfstijl met veel potentie.

Tasz

Ma3anne · 31 januari 2004 op 08:10

Zet um op tussen de ouwetjes, Esther! Goed geschreven!!!

Liz · 31 januari 2004 op 14:11

Geweldig goed geschreven! Doe ik je niet na.

Herken ook helemaal de verslaving van snoep, helaas mag ik geen snoep meer met suiker, gelukkig zijn er ook snoepjes zonder suiker maar die zijn veel minder lekker dan die heerlijke met suikers. Chocolade zonder suiker bevat weer teveel vet… dan hou ik het nog maar even bij mijn sigaret hoewel dat ook al anti gemaakt wordt.

Ja ik weet het… het is een verlaving dat roken, maar mag ik aub ook een verslaving hebben naast de internetverslaving?

Mosje, er bestaan tegenwoordig ook snoepjes met vit. C. kijk maar eens in het snoeprek bij je drogist 😛 .

Groetjes Liz

Mercurius · 1 februari 2004 op 12:49

Esther,

ColumnX is er voor jong en oud! Goede beslissing dat je toch blijft!

Zelf ben ik ook een chocholic. Kijk, dat ze de sigaretten duurder maken om zo het roken tegen te gaan, daar kan ik nog bij inkomen. Maar als ik in de krant lees dat ze snoep en andere vettigheden duurder willen maken om zo het probleem van het toenemende overgewicht bij kinderen tegen te gaan, dan moet ik wel ff slikken.
Niemand komt aan mijn chocola! 😀

Jonkie, dan gaan we samen protesteren OK?

ciao Mercurius

Kobus · 1 februari 2004 op 21:55

Worden de chocolade sigaretten nu ook weer duurder ? 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder