“Neenee juffrouw, ik heb liever niet dat u mijn drankje tussen uw borsten serveert. Dan wordt het lauw, en ik heb het liever zo koud mogelijk.” Ik vond het maar een raar café. “En zou ik de vrijheid mogen nemen, u te zeggen dat u op mij een buitengewoon volkse indruk maakt? Ik vind u zelfs tamelijk ordinair.” Tot mijn niet geringe verbazing werd ik door een gespierde jongeman van mijn stoel getild en buiten op de grond neergesmeten. Nee, dat erotische amusement is niet aan mij besteed. Ik vond het sowieso een vreemd gezicht, die tent op het Damrak in mijn geliefde woonplaats. Teasers. Niet alleen in de zaak, maar ook daarbuiten liepen rondborstige meisjes met blote truitjes en minuscule broekjes rond. Wel heel mooi gevormde meisjes, eerlijk is eerlijk… Het is mij altijd een raadsel geweest, waarom die meisjes altijd zo lief naar me lachten. Zo’n vriendelijke uitstraling heb ik nou ook weer niet. En toen ik een keer belangstellend aan zo’n meisje vroeg of ze het niet koud had, zag ik een licht verwijt in haar blik.

Die zaak is later op last van de burgemeester gesloten. Want de zaak had foute eigenaren. Dat ben ik wel met de burgemeester eens. Die eigenaren zijn héél fout. Want hun koffie was niet te zuipen. Echt niet. Tsja, dan ben je behóórlijk fout. Nee, werkelijk, die troep had met koffie niets te maken. Opeens snap ik wat ze bedoelen met die verhalen over toegenomen geweld in de horeca. Echt, een klap in je gezicht, die koffie. Zulk smerig bocht aan je klanten durven voorzetten? Nee, dat maak je met de mooiste tieten van Nederland nog niet meer goed!

Maar het kan nog veel erger. Bij de Baja in Rotterdam. Neenee, dan bedoel ik niet de oude koffie en de verse meisjes. Bij de Baja hebben ze iets heel anders. Een wel zeer bijzondere loterij. Maar voordat u verder leest, heb ik liever dat u even gaat zitten. Zodat u niet valt. Ja? U zit? Komt ‘ie: daar kunnen de vrouwelijke bezoekers een stel nieuwe borsten winnen. Hou nou toch op! Een nieuwe voorgevel. Van plastic. Kunnen ze de bezoeksters bij de ingang niet gewoon een stel nieuwe hersens aanreiken? Rot toch op met die onzin.

En het kan zo enorm veel leuker. Jarenlang werkte een meisje bij de bakker om de hoek. Altijd als ik daar ’s middags een broodje kwam halen zei ze met een brede glimlach op haar gezicht: “Goh, da’s toevallig! Ik ging net koffie zetten.” Kijk, ze was een beeldschoon meisje, maar ze hoefde geen blote kleren aan te doen. Ze was perfect zoals ze was. Haar koffie kwam recht uit het hart.

Die eigenaren van Teasers zijn met de gemeente in onderhandeling over de heropening van hun zaak. Ze hebben beloofd dat er voortaan geen erotische handelingen meer zullen worden verricht. Leuk geprobeerd, heren! Maar volgens mij zal hun onderneming zonder gezwabber met tieten en billen nooit een succes kunnen worden. Geen schijn van kans. Want hoe leer je die bimbo’s in vredesnaam fatsoenlijk koffie zetten?


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

7 reacties

Isabeau · 26 april 2007 op 20:49

Je hebt zó gelijk! Ik moet ook koffie uit het hart, niet uit tieten, haha! Koffie is zeer belangrijk :wave:

Erg leuk stukje (en je hebt naar mijn mening helemaal gelijk!)

SIMBA · 26 april 2007 op 20:52

[quote]Haar koffie kwam recht uit het hart.[/quote]
Was zeker nog vóór het senseo-tijdperk 😀 want koffie met je hart zetten is wel héél ouderwets.

[quote]Want hoe leer je die bimbo’s in vredesnaam fatsoenlijk koffie zetten?[/quote]
Koop een senseo-apparaat voor ze en de meeste Nederlanders zijn tevreden met dit bakkie leut.

Prlwytskovsky · 26 april 2007 op 20:58

Het opschenken van koffie is een volkskunst die niet veel mensen meer bezitten. Zachtjes opschenken, met zo’n schuimkraag: heerlijk!
En tiet of geen tiet, dan doe je het moar aj tiet he.
Pracht verhaal weer, Driek.

pally · 27 april 2007 op 09:12

Dat ik als vrouw lekkere koffie ( dus geen sensúele of sensóele koffie) prefereer, is niet zo vreemd.
Maar jij weet hier toch weer een smakelijk bakkie te zetten voor de CX-ers, Driek!

groet van pally

Mup · 27 april 2007 op 15:53

Zou er zo zin in krijgen Driek, in een bakkie dan he… :lach:

groet Mup.

Cheops · 27 april 2007 op 16:12

aardig (letterlijk en niet) typetje heb je neergezet, man.

Lijkt me bruikbaar om een groot verhaal mee op poten te zetten.

pepe · 28 april 2007 op 09:10

[quote]Maar volgens mij zal hun onderneming zonder gezwabber met tieten en billen nooit een succes kunnen worden. [/quote]

Ik weet niet of je gelijk krijgt, jij mag dan de koffie niet geweldig vinden daar, maar je hebt wel een column geschreven over die tieten;-)
Of je over alleen koffie ook een column zou kunnen schrijven weet ik niet.

😆

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder