Hoera, Rita Verdonk maakt met haar Trots op Nederland (TON) een flinke uitglijder in Friesland!! Mensen die ook maar enigszins weten hoe ik in elkaar zit, kunnen je vertellen dat alleen al foto’s van Verdonk of Wilders mij de rook uit de oren doen komen. Laat staan als ze hun mond openen voor populistisch gebral dat, tot mijn nog grotere ergernis, nog te velen aanleiding zal geven hun kostbare kiezersstem te vergooien bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen, om er daarna pas achter te komen dat er wel vlees, maar geen hersens in de pan zitten.

Als Hollander ben ik een geëmigreerd naar een deel van Nederland dat een beetje nuchterder in de schoenen staat. Als Hollander ben en blijf je wel een allochtoon, maar de zich aanpassende ‘buitenlander’ wordt hier gastvrij in het sociaal spectrum opgenomen en gerespecteerd. Ik kan mij op dit moment nog geen situatie bedenken waarin ik naar het ‘Hollandse’ terug zal keren; en zeker niet als daar figuren als Wilders en Verdonk een veelheid aan stemmen gaan trekken.

Nu zal ik jullie vertelen dat dit TON-wijf wel moed heeft. Ze trok zowaar naar Ljouwert om daar de Friezen in te vertellen dat de provincies wel grotendeels kunnen worden opgeheven:

,,Er kunnen veel ambtenaren weg. Voor het kleine takenpakketje dat overblijft heb je er geen duizenden nodig. Provincies hebben grote afdelingen voor integratie, gemeenten ook en het rijk ook nog een keer. Daar moeten we van af.”

Bingooooo! Doede Damstra pakte hem op en wierp fijntjes tegen dat de bevolking alhier de provincie wil behouden en dat een meerderheid zelfs haar bevoegdheden wil uitbreiden.

Verdonk: ,,Er zijn ook genoeg mensen die van Zuid-Holland houden. Je moet de geschiedenis bewaren. Al die ambtenaren, daar moet het mes in.”

Bingo: weer 50 000 Friese stemmen naar de Filistijnen.

En tot slot over de selectie van kandidaten: ,,Ik wil gewone mensen, die met hun voeten in de blubber staan. De boer, de professor, de vuilnisman, de specialist”.

Zo is dat: niet links, niet rechts, maar recht door zee: TON.

Vol vreugde breng ik hier de volgende woorden in het scherm:

De Fries houdt niet van Hollanders met een grote bek. Friesland stemt niet op TON, maar op TOF (Trost op Friesland).
En de strijdkreet van TOF is, met een knipoog naar Verdonk

Jo kinne myn kûnt tútsje; net lofts, net rjochts mar krekt middenyn.*)

*) je kunt mijn kont kussen, niet links, niet rechts, maar precies middenin.

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

arta · 19 mei 2008 op 16:26

Een geweldige uitsmijter, helemaal goed!
De opwinding begrijp ik niet zo goed, maar ik houdt me dan ook helemaal niet bezig met Rita en Geert. (Besteed mijn energie liever aan dingen/mensen die er wel toe doen)
Ik vond het erg leuk te lezen over jouw Friesland-liefde, gezien de laatste zin ben jij voor de inburgeringscursus cum laude geslaagd!:-D

Bock · 19 mei 2008 op 16:31

[quote]Bingo: weer 50 000 Friese stemmen naar de Filistijnen.[/quote]

Ik waag het te betwijfelen…
Het geheel komt een beetje gefrustreerd over.

[quote]Al die ambtenaren, daar moet het mes in.”[/quote]

Ik heb het ook niet zo op al die ambtenaren, maar om ze nou met duizenden tegelijk af te slachten…..

SIMBA · 19 mei 2008 op 16:46

Volgens mij…als ik tussen de regels doorlees…vind je Rita maar niks 😆

Siebe · 19 mei 2008 op 21:40

Ik heb niet veel met Rita. Het is toch een soort van Hillarita Clintonk maar dan zonder overspelige echtgenoot. Hoewel, wat weet ik daar eigenlijk van… Mocht hij anderzijds toch ooit eens over Rita zeggen dat hij ‘geen sex met die vrouw heeft gehad’, dan liegt ‘ie in ieder geval niet. Ik heb kortom niks tegen Rita, ik heb ook niks met haar voor en bovenal verwacht ik niks van haar.

Waar ik dan wel weer affiniteit mee voel is waar je het hebt over wat de fries wil.

Ah wat een toonbeeld van integratie toch, die Schoevers…
Zo doen we dat hier in Friesland.
Je mag blijven.

Erg leuke column, kortom.

Gr.
S

Neuskleuter · 20 mei 2008 op 00:04

Nou je, ien lyts tûtsje yn it midden dan?

Ik ben het als mede-importproduct met je eens over dat Frieslandgevoel, maar inhoudelijk komt het overige net niet helemaal bij me aan. Ik kan natuurlijk niet om het anti-Rita gehalte heen. Ik weet ook niet waar het precies aan ligt. De vele witregels lezen wat minder prettig, maar je uitsmijter is weer geweldig.

Prlwytskovsky · 15 juni 2008 op 00:32

Ik denk: ik kijk eens even of Schoef nog leeft?

schoevers · 11 juli 2008 op 21:34

Hij leeft en hij komt terug.
Hij heeft het alleen heel heel druk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder