In Loon op Zand waren ze teleurgesteld. Rita kwam niet. De vrouw die zich altijd zo nadrukkelijk afficheert met het principe “afspraak is afspraak” had haar afspraak afgezegd. De voorjaarscampagne van Trots Op Nederland zou in Loon op Zand starten. Maar “omdat het kabinet de beveiliging van Rita Verdonk op 4 juni heeft gestaakt, is de voorjaarstournee tot nader order afgelast”, aldus de berichtgeving op de website van Trots Op Nederland (TON). Een schande. Rita wordt daarmee overgeleverd aan de op hun kans wachtende schietgrage moslims. Rita als het zoveelste slachtoffer van de slappe christen linkse politiek.

Het door Rita zelf aan de grote klok hangen van het nieuws leidt ertoe dat de voorpagina weer eens wordt gehaald. Het leidt zelfs tot een kamerdebat. In dat kamerdebat wordt duidelijk dat de zaken iets genuanceerder liggen. De beveiliging is helemaal niet gestaakt. De beveiliging is van het allerhoogste beveiligingsniveau naar een niveautje lager. En als er dreigende situaties ontstaan, wordt de beveiliging weer opgeschroefd. Die beslissing is na uitgebreide analyse en frequent overleg met Rita zelf genomen. Een zorgvuldig proces lijkt me.

Maar de verontwaardiging onder TON adepten is groot. Zij zien het beeld van de incompetente overheid die niets om de burgers geeft weer eens bevestigd. Wat er nu precies aan de hand is lijkt minder relevant. Een poging tot enige objectieve beschouwing moet met een vergrootglas worden gezocht. Het beeld is duidelijk. Met Rita is niets mis. Rita is de held. Rita durft te zeggen waar het op staat. Het kritisch bevragen van Rita is een bevestiging van het feit dat ze niet geaccepteerd wordt. Het zijn duistere (linkse) krachten die haar het leven zuur trachten te maken zoals de belastingdienst. Als ze aan Rita komen dan komen ze aan ons. Want Rita begrijpt waar het over gaat. Rita begrijpt de man in de straat. Rita luistert in ieder geval.
Rita for president !

Het kamerdebat leverde uiteindelijk niet zoveel nieuws op. Er zijn vragen gesteld en vragen beantwoord. Verhalen zijn gereduceerd tot feiten. Het besluit van Hirsch Ballin stond eigenlijk niet ter discussie. Dat was de breed gedeelde conclusie na het kamerdebat van afgelopen week. Maar misschien dat Rita dat niet heeft meegekregen. Ze verliet voortijdig het kamerdebat. Ze had een afspraak met een televisieploeg.
En ja voor Rita geldt “afspraak is afspraak”.

Bovendien had ze haar punt reeds gemaakt. De toon was weer gezet. En die toon is dominant. Het is de toon van het ongenoegen. De grootste stemmentrekker.

Frank
7 juni 2008


3 reacties

KawaSutra · 9 juni 2008 op 19:06

Prima column en met je conclusie ben ik het eens.

arta · 10 juni 2008 op 08:16

Goed neergezet!:-)

priet · 10 juni 2008 op 14:33

Het sterke zit ‘m voor mij in van die kleine zinnetjes als ‘Verhalen zijn gereduceerd tot feiten.’ Beetje jaloers op je 😕

Geef een reactie

Avatar plaatshouder