Dat de mensheid voornamelijk bestaat uit egotrippende machtswellustelingen is niets nieuws onder de zon. Dat de oplossing voor alle wereldproblematiek dichterbij is dan we denken is misschien nog niet bij iedereen bekend. Dat ikzelf degene ben die de aarde van zijn zorgen zal verlossen mag zelfs als schokkend nieuws worden beschouwd. De lezers van deze column hebben uiteraard de primeur. Jullie zijn degenen waarmee ik als eerste mijn filosofische onderbuikgevoel zal delen… In dit digitale tijdperk dat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat is een machtig fenomeen ontstaan met de naam Bittorrent. Deze software toepassing verbindt computerbestanden uit de gehele wereld met elkaar zodat bijvoorbeeld ook mensen in Bangkok gratis kunnen genieten van de allernieuwste aflevering van Boer zoekt vrouw, Het zonnetje in huis of ieder willekeurig kutprogramma op Tien (Talpa is zoooo 2006). Het mooiste van Bittorent is: hoe meer je deelt met anderen, des te sneller ontvang je de data die je zelf wil hebben.

Vanuit deze basis introduceer ik het Torrentisme, een levensfilosofie die het leven voor eenieder kan verrijken. Want iedereen is op zoek naar populaire levenswaarden of beter gezegd levenstorrents zoals wijsheid, geluk, rijdkom, gezondheid en vrede. Wijzen, deelt daarom uw kennis! Rijken, deelt uw pecunia en Gelukkigen, deelt uw geluk met anderen. Want hoe meer gij zult delen, des te meer en sneller zullen uw eigen verlangens in vervulling gaan! Luister allen naar mijn woorden!! De wereld is nog te redden!! Leef volgens het Torrentisme! Zij die zullen geven zullen ook ontvangen. ALLEEN GIJ KUNT UZELF VERLOSSEN!!!!

Giften ter promotie van het Torrentisme en de Torrentijnse kerk zijn van harte welkom. Neem hiervoor contact op met de schrijver van deze column.


10 reacties

arta · 7 maart 2007 op 17:03

Origineel!
De laatste zin voegt niets toe, wat mij betreft…
🙂

DreamOn · 7 maart 2007 op 17:15

Hee, welkom hier op cx! Eens met arta: een origineel onderwerp.
Een hele pakkende intro, ijzersterke eerste alinea waardoor je wel bepaalde verwachtigen wekt.

Die verwachtingen komen, wat mij betreft, dan ook niet helemaal uit.
Verder goed geschreven, paar dingetjes:
Iets meer komma’s gebruiken zou prettiger lezen.
In de derde alinea heb je het eerst over u en uw, dan schakel je over op gij en zij…ik zou zelf voor één vorm kiezen.
[quote](Talpa is zoooo 2006). [/quote]
Dit voegt niks toe en het staat weblog-achtig.
[quote]rijdkom[/quote] 😀
Als ik in het bezit van een rijdkom was, dan kon je hem zo van me krijgen! 😉

SIMBA · 7 maart 2007 op 17:27

Leuke invalshoek :lach:
[quote]Bittorent[/quote]
Jammer een “r” vergeten. 😉

Arne · 7 maart 2007 op 18:01

netjes oor.. 🙂
leuk geschreven..

Mup · 7 maart 2007 op 19:58

Als ik eerst zeg dat de intentie goed overgekomen is, door vooral de laatste alinea, komt het niet geloofwaardig over als ik daaraan toe voeg, dat ik geen flauw idee had wat bittorent en Torrentisme was, dus dat doe ik niet.
Lang leve google, welkom op cx

Groet Mup.

Ronaldjecas · 7 maart 2007 op 20:10

Hey Ronaldo,

Leuke column :lach:

pally · 7 maart 2007 op 21:43

Sorry, maar ik word gek van al die uitroeptekens in de laatste alinea.Ik krijg de neiging mijn handen voor mijn oren te houden.

Op zich wel een originele inhoud.

Pally

WritersBlocq · 7 maart 2007 op 23:27

[quote]Neem hiervoor contact op met de schrijver van deze column.[/quote]
Wèlke column :eh:

Yannick · 8 maart 2007 op 10:44

Leuk geschreven en origineel,

Alleen het slot vind ik wat minder

Ronaldo26 · 28 maart 2007 op 16:29

Bedankt voor de reacties!! ..en ook bedankt voor het schaamrood op mijn kaken voor het maken van spelfouten. 🙂

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder