‘Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen. Oren, ogen, puntje van je neus. Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen.’

In de herhaling van dit mooie dicht zit een heuse mantra verstopt. En echt de kinderen worden er heel rustig van. Zolang je het maar voldoende herhaalt. Blijven doen dus, dat herhalen.

Wie kent het niet? Een kleine yoga-oefening voor de kleinsten onder ons. Aarden met gebarentaal. Van boven naar beneden en weer terug.

Wel even opletten bij het stukje ‘oren, ogen, puntje van je neus’. Het hanteren van de juiste volgorde in deze is zeer essentieel voor een goed resultaat.

‘Ogen, puntje van je neus, oren’, niet doen. Het kan leiden tot vervaarlijk trioletsel en verminkte lichaamsdelen.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

5 reacties

Nummer 22 · 16 oktober 2018 op 07:43

Tsja, ‘ van voren naar achter van links naar rechts..van voor naar..’ ook dit bekende groepsliedje ter bevordering van het lichaam soepel houden kan gevaarlijk zijn! Zo bleeft de hoog bejaarde(88) Gré O. uit Termunterzijl maar het kan ook zijn dat ze uit Lange Broek komt, gebukt staan naar het ‘ van voor naar..’ waarop Koos uit hetzelfde gebouw ‘ De Krasse Knar!’ Hèt Ontspanning & Meditatie, Knutsel Centrum te Termunterzijl of Lange Broek, al kwijkend begon te schaterlachen, zijn boven en onder kunstgebit pardoes uit zijn kwijlende mond viel, en toeterde ‘ Oh, oh Gré ik zie jouw Snee’ Gré zei niets. Gré stond gebukt als een zoutpulaar en jammerde wat geluiden die niemand begreep. Enfin, ‘ hoofd schouder knie en teen (of voor de rolstoel zitters’ hoofd schouders wiel en frame) werd even niet gezongen.

    Suus · 16 oktober 2018 op 22:55

    Hahha ik denk meteen aan de tophit jaren tachtig toen ik kleuterleidster was: “de wielen van de bus” die ronddraaien als de bus gaat rijden. De mensen in de bus gaan heen en weer, als de bus gaat rijden. Door de snee van Gré krijgt dit lied ineens een andere betekenis.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder