Wat een wrede speling van het lot. Je woont in Bangladesh, wat al angstig genoeg is, en dan ben je ook nog zwanger, dus heb je meer honger dan gewoonlijk.
Wat poep je uit: een tweehoofdige, naar tiet en Olvarit smachtende rijstbuik.
Een enkel buikje, dat dan weer wel. De baby heet Kiron. Even voor de duidelijkheid, Ki is het linker hoofd en Ron het rechter. Als moeder met één set oren en ogen kun je daar al amper het hoofd boven water houden en alsof de overstromingen en de honger nog niet erg genoeg zijn, baar je een twéémondig mensje. Om precies te zijn werd het jong door een keizersnee ter wereld gebracht. Er schoten direct flashbacks uit de film Alien in mij op.
Stel je het gezicht van die arts eens voor als er na het ene hoofd nóg een hoofd de kop opsteekt. Dat alles in een sausje van bloed en slijm. Pure horror dus.
De moeder krijgt van verschillende weldoeners geld toegestopt, in de hoop dat het hun geluk zal brengen. Dat het wie geluk zal brengen? De geldschieters dus. Die mensen willen gewoon zien dat het jong open en bloot over straat zwemt. Wat een geweldige freakshow zal dat worden. Batman’s Two-Face zou beteuterd op zijn enkele neusje kijken.

De ventjes krijgen vast veel aandacht in de media. Tenminste, als ze het overleven.
Ik hoop het in ieder geval van harte. Het zou hilarische beelden opleveren.
Ki wil naar links, Ron wil naar rechts. Maar ja: twee benen he. Alle twee doen ze hun best maar lopen uiteindelijk in een rechte lijn tegen een deur op. Neusjes gebroken en beiden willen ze met hun linkerhand als eerste de tranen wegvegen. Weer ruzie.
Misschien een beetje flauw hoe ik het schets, want ze kunnen het natuurlijk ook best met elkaar eens zijn. Hoe langer ik erover nadenk, hoe bizarder de beelden worden. Een oneindige stroom gekkebekken filmpjes, synchroon praten op topniveau en duetten gezongen vanuit een compleet nieuw perspectief, breken Youtube records.

Laten we gewoon allemaal een euro storten op de rekening van moeder dubbelhoofd en dan maar hopen dat ze het ten behoeve van de jongens uitgeeft.
Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een goed doel wat miljoenen opstrijkt, twee gezichten heeft.

Categorieën: Actualiteiten

12 reacties

arta · 31 augustus 2008 op 09:27

Grappig!
[quote]Misschien een beetje flauw hoe ik het schets[/quote]
Dit soort zinnen kun je beter achterwege laten, dat bepaalt de lezer zelf wel.
🙂

Nimrod1979 · 31 augustus 2008 op 11:10

Dat bepaalt de lezer helemaal niet! Door die kutemoticons erachter denk je alles maar te kunnen zeggen zeker!

😉

Ach, het maakt allemaal niets meer uit. Hij is dood. Een dag nadat ik de column instuurde.

R.I.P. Ki en Ron.

arta · 31 augustus 2008 op 11:37

:eh: 😀

Prlwytskovsky · 31 augustus 2008 op 12:28

Gaat lekker hier, Kort lontje?

Nimrod1979 · 31 augustus 2008 op 17:59

Niet echt. Dacht aan hoe Hans Teeuwen reageerde een keer bij een normaal gesprek aan tafel.

Laat maar hangen 🙂

lisa-marie · 1 september 2008 op 09:29

In de intro vond ik het gewoon niet humoristisch of satirisch. Wel uitgelezen maar daarin kwam het ook niet over.
En weet niet of je de foto had gezien maar dan had je gezien dat het een siamese tweeling was geweest die met alleen niet de hoofden aan elkaar vergroeid waren.
Nee dit is niet mijn kost.

Nimrod1979 · 1 september 2008 op 13:11

[quote]En weet niet of je de foto had gezien maar dan had je gezien dat het een siamese tweeling was geweest die met alleen niet de hoofden aan elkaar vergroeid waren.[/quote]

Moest even een paar keer lezen, maar wat is je punt nu eigenlijk? Volgens mij is het juist geen Siamese tweeling.

lisa-marie · 1 september 2008 op 14:02

Ik bedoelde eigenlijk dat het geen baby met twee hoofden was zo als ik uit de column opmaakte maar dat het een siamese tweeling was anders is dit niet mogelijk.
En juist omdat de vrouw daar woont met alle gewoontes en gebruiken van dien konden ze dit niet verder onderzoeken omdat ze het kind gewoon mee naar huis had genomen.
En als je dan de foto’s bekijkt dan zie je het ook, de romp en het bekken delen ze met elkaar daardoor zijn er maar twee benen.
En de twee hoofden natuurlijk die apart ontwikkeld zijn.

arta · 1 september 2008 op 15:44

Je hebt gelijk, Lisa, zie:[url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Siamese_tweeling][b]linkje[/b][/url]en [url=http://www.hemmy.net/2007/01/07/conjoined-twins-abigail-and-britanny-hensel/][b]soortgelijk: de Henseltwins[/b][/url]

Nimrod1979 · 2 september 2008 op 11:50

Ja, Het was een siamese tweeling. Ik snap het punt. Dat doet toch niet terzake aangaande het stukje? Ik bedoel, het is zowiezo absurdische humor, gebaseerd op een mensje met twee hoofden…grapje. 😀
Dit was dus weer zo’n minder geslaagd experimentje. 🙂

Dees · 3 september 2008 op 10:44

Ik vind hem wel grappig en vind ook niet dat er onderwerpen zijn waar je niet de draak mee mag steken, maar hee… Ook geestig, je reactie met de kutemoticons, 😆

Sjaakie · 8 september 2008 op 13:36

ja erg goed verhaal vind ik persoonlijk dan he!
Ik ben maar wat blij dat het bij mij thuis niet zo’n spektakel word omdat mijn kinderen een handicap hebben.
Tjonge! zou ik het maar wat druk mee krijgen hoor!
Maar geldschieters zijn natuurlijk altijd welkom! 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder