Borstkanker of eierstokkanker: je zult het maar hebben. En alsof dat niet genoeg is, ben je draagster van een gen dat die kanker doorgeeft aan je dochters. Maar gelukkig kan de medische wetenschap dat tegenwoordig voorkomen. Geweldig toch voor die mensen, zou Ik denken. Maar dan hebben die vrouwen toch buiten de christelijke (?) waard en zijn waarden en normen gerekend. De ChristenUnie heeft staatssecretaris Jet Bussemaker, die per brief aan de Tweede Kamer liet weten die medische ingreep toe te staan (bravo!), tot de orde, en dat is niet Mijn orde, hoe durven ze dat te beweren, teruggeroepen. God, zeggen deze blijde boodschappers in de Nederlandse regering, wil het niet. Wie denken ze wel dat ze zijn! Hoe weten zij wat Ik wil! Ze jongleren met Mijn Naam zoals het hun uitkomt.
Op tv zei een christelijke (zo noemen ze zich!) ethicus tegen een vrouw die zelf borstkanker heeft gehad en draagster is van dat gen, dat je met kanker best nog leuk kan leven! Ook vond hij dat je de discussie niet in het persoonlijke mag trekken. Alsof niet jíj kanker hebt, maar een statistisch geval of een studieonderwerp.

Ach, leefde Spinoza nog maar, die begreep en kende Mij en wist dat Ik, áls Ik had gekund, die lomperiken duidelijk had gemaakt dat ze Mijn Naam misbruiken, Mijn Reputatie schenden en Godslasterlijke onzin uitkramen. Ik zou ze dan haarfijn uitleggen dat ze mogen geloven wát en hóé ze willen, maar dat ze van Mij moeten afblijven en Mijn evoluerende wereld – waartoe Ik ook de medische wetenschap reken – niet mogen dwarsbomen.
Dat sommigen op een zeer zonderlinge manier in Mij zeggen te geloven is al erg genoeg, maar Ik accepteer niet dat ze uit Mijn Naam willen uitmaken wat een ander wel of niet mag!
Niemand van Mijn vrij denkende onderdanen dwingt een gelovige om een behandeling te ondergaan die hij niet wil (bravo!), dus mag een gelovige die medische behandeling bij een ander zeker niet tegenhouden!

P.S. Hadden die zich gelovigen noemende mensen gelijk en kon Ik ook maar het geringste wonder verrichten, dan zou Ik ze toch een poepie laten ruiken! Gelukkig voor hen kan Ik dat niet. (Ik moet de Ethica van Spinoza maar weer eens gaan lezen om Mijn geheugen op te frissen…)

(Ik moest dit toch even kwijt, lief dagboek. Ik moet natuurlijk wel zorgen dat de mensen je niet te lezen krijgen, want Ik weet maar al te goed hoe fanatici en dogmatici er dan weer mee aan de haal gaan.)

© Jan Bontje 2008

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

Dees · 5 juni 2008 op 17:08

De invalshoek vind ik heel erg leuk en ik ben het heel erg met je eens bovendien. Alleen vind ik wel dat als je deze vorm kiest, je er ook volledig voor moet kiezen en hier en daar zie ik het belerende vingertje van JanBontje net te duidelijk door de woorden in God’s dagboek heen.

Het [size=x-large][b]I[/b][/size]k gehalte vind ik vreselijk geestig en inventief!

lisa-marie · 5 juni 2008 op 18:43

Orginele invalshoek en kijk op het geheel.
Met plezier gelezen.

SIMBA · 6 juni 2008 op 08:33

Prima stukje op een orginele manier gedaan. Ik wens die Christenunie-lui zelf eens een dochter of vrouw toe met deze vreselijke ziekte…dan piepen ze misschien anders!

Neuskleuter · 6 juni 2008 op 21:56

Grappige, zeer actuele waardige column! Ik ben het met je eens, dus ik kan hier geen discussie aan gaan. Erg leuke invalshoek.

De kern van je boodschap is niet nieuw, maar door de stijl kan ik het waarderen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder