In Mierlo zijn de kersen rijp. Het zal niet lang duren voor ze helemaal uitverkocht zijn. Al weken liggen de kerseneters al op de loer. De oogst moet toch langzaam binnenkomen. Op het speciale adres wordt wekenlang nee verkocht. Stiekem vermoeden de kerseneters dat ze achtergesteld worden. Van informatie. Eerst mag of moet het crème de la crème van Mierlo zijn inkopen doen. Privilleges binnen een kersendorp.
Wat zullen ze dit jaar kosten en belangrijker, hoe dik zullen ze zijn. Ze verkopen niet per kilo maar per stuk. De veiling wordt er speciaal voor ingericht. De softwareboys schreeuwen moord en brand. Dit is toch niet fatsoenlijk te reguleren. De uitslag van de afslag geeft uiteindelijk de doorslag. Volgend jaar weer.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

Nummer 22 · 11 juli 2018 op 14:07

Mien..je laat me lachen vanuit Bangkok…het geen inslag op mijn lachspieten als ware het een doorslag zonderr neerslag met tranen. Geen pukkels als uitslag of uitslagen van een wielerkoers.Kinderbijslag is al jaren geen inkomstenbron, maar dit terzijde. Een weerslag op mijn lachspieren een veldslag in de zenuwbanen alsof een inslag van meteorieten net heeft plaatsgevonden.. Beslag genoeg om koekjes te bakken zodra ik wer thuos ben…morgenavond, maar ook dit terzijde.
Waarvan akte dan maar??

G.van Stipdonk · 12 juli 2018 op 19:59

Aah, die Mierlose kersen. Heerlijk! Doet me denken aan een blundertje mijnerzijds. Tijdens het jatten van kersen werd ik betrapt. Mijn broers ook, maar die kozen tijdig het hazenpad. Ik was te laat en werd op de vlucht ingehaald door de eigenaar van de boomgaard en zijn hond. Toen waren de rapen gaar en de druiven zuur. Ik kreeg het flink op mijn brood, en kwam van een koude kermis thuis. Maar misschien heeft het me er wel van weerhouden verder nog ooit op het roverspad te gaan. Dankzij de Mierlose kers!

Mien · 12 juli 2018 op 21:33

Privileges zijn het. 😉

Nummer 22 · 13 juli 2018 op 10:01

Mierlo…. enfin. Ik kan er kers van maken, zelfs geen aardbei. Is dat erg? Nee!

    Mien · 13 juli 2018 op 10:15

    No problem. Is meer iets voor gevorderden op de geografische kaart van Nederland. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Mierlo-Hout. 🙂 🙂 🙂

van Gellekom · 13 juli 2018 op 11:16

Lekker lullen over kersen. Wat wil een mens nog meer op de vroege ochtend .Leuk, Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder