[i]There’s time enough, but none to spare.
Lost time is never found again.
Time is money.
Life’s too short.
Live your live to the max.[/i]
Enzovoorts, enzovoorts… Ondanks dat ik deze week slechts twee dagen op de universiteit word verwacht en dus vijf dagen vrij ben (maar wat niet de naam vakantie draagt want ‘studenten hebben nou eenmaal geen vakantie’) schijn ik ook deze week last te hebben van een chronisch tijdtekort. Mijn agenda is overvol; werken, sporten, studeren en niet te vergeten een paar uurtjes vrije tijd. Ik kom altijd tijd te kort en mijn agenda schreeuwt dan ook om een extra dag in de week.

Maar die is er niet. En dus moet ik het anders aanpakken. Uiteraard zou ik eens kritisch naar mijn tijdsbesteding kunnen kijken en proberen deze anders in te delen. Dit kost echter tijd, en zoals ik al zei; die heb ik nou [i]even[/i] niet. Bovendien, snijden in mijn vrije tijdsbeleid vind ik bij voorbaat al geen optie (voor mijn gevoel heb ik namelijk al amper vrije tijd), maar minder studeren is naar verwachting eveneens geen goed plan. Een andere optie zou zijn om een geheel eigen bioritme aan te nemen en zo in staat zijn om mijn eigen tijd creëren, maar in deze wereld-die-nooit-stilstaat; niet echt een realistische mogelijkheid. En net als het plan om het percentage van de dag dat ik in dromenland aanwezig ben, te verkleinen, not done. ([i]Trust me, you don’t wanna know me then..[/i])

Toch is er een begin gemaakt. Tijdbesparing in de kleine zin met een groot resultaat. En bij deze nomineer ik het apparaat wat hiervoor zorgt dan ook meteen tot de uitvinding van de eeuw: de [i]harddisk-recorder.[/i]
Met een paar simpele knoppen weet ik al mijn favoriete televisieserie’s in te stellen en worden deze high-quality opgenomen op de harde-schijf-die-nooit-vol-lijkt-te-raken. Maar dit is bij lange na nog niet de kracht van het apparaat. Ok, het bespaart een hoop tijd met het uitzoeken van de juiste video’s, het geklungel met de timer van de videorecorder en voorkomt eveneens huiselijke ruzie’s (‘Wie heeft in hemelsnaam nou dit op deze band opgenomen over het programma wat ik moest zien. Alweer!’)
Naast het feit dat het de rust in den huize bewaard levert het zeeën van tijd op wanneer de harddisk-recorder juist gecombineerd wordt met de [i]skip-commercial-knop[/i]. Nooit meer doorspoelen, terugspoelen of eindeloos zoeken naar het einde van de reclames. Met de skip-knop maak ik sprongetjes van 30 seconden de toekomst in en binnen een kwart van de minuut vervolg ik mijn programma of film weer, zónder de hinderlijke onderbreking, die reclame heet.

En dat biedt mogelijkheden. Want het apparaat kan niet alleen opnemen. Het kan opnemen én afspelen tegelijk. Begint het programma om 20:30uur, neem dan gerust een kwartier later plaats voor de televisie. Start bij het begin en zodra de commercials aanbreken, [i]hôplakeee[/i], meteen door met de rest van het programma. Geweldig! En dus tijdbesparend. Want je begint later met kijken, maar bent niet later klaar. En die tijd kun je dus besteden in andere dingen. Studie, sport, werk, noem maar op. Ik kan het werkelijk iedereen aanbevelen. (Ok, het is ook geen goedkoop systeem, maar ik schreef aan het begin al; [i]time is money[/i] en je moet er dus wat voorover hebben.)

Het is nu half negen. Gilmore Girls begint. Nog even en dan hang ik languit weer voor de televisie. Maar nu nog [i]even[/i] niet…

[url=http://www.linkylog.nl]Orgineel geplaatst op Linkylog.nl op 22/02/2006[/url]

Categorieën: Diversen

1 reactie

DriekOplopers · 27 februari 2006 op 23:28

Handig zo’n machien!

Alleen: als ik een film heb opgenomen en die later bekijk, kan ik gewoontegetrouw onder de reclames effe koffie zetten etc. Die mogelijkheid wordt mij door de moderne stand der techniek ontnomen…

Driek :dunno:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder