Er ging een alert uit naar alle WhatsApp gebruikers

U moet met spoed naar uw geboorteplaats om u te melden bij de lokale overheid maar eerst een bedrag van 0,01 eurocent overmaken en uw pincode gebruiken want ook de geldezel moet eten deze kerst!’ 

Wat gaan we dit jaar doen met kerst?

Kijken naar oude beelden op de televisie naar hoe het was voor de Covid-19 uitbraak, bladeren nog even in oude fotoboeken en digitaal opgeslagen filmpjes ‘Kijk toen lag je met een gebroken been in het ziekenhuis van Garmisch partenkirchen want jij moest zo nodig skispringen’

De eenzamen daten online met een  onbekende en gaan binnen 3 maanden in de schuldsanering, maar dat terzijde. We instagrammen, facebooken, WhatsAppen, Netflixen en volgen ‘The Crown’, kijken een film op Videoland, en het liefst zo’n oude klassieke western als Once upon a time in the West als was het alleen voor de muziek van Ennio Morricone, liggen lui ‘Seats and Sofa’s’ onderuitgezakt en vallen in slaap. Het luidruchtig snurken was de oorzaak van een inval door de NVVH; Nederlandse Vereniging Van Handhavers en een roedel gevangen Natura 2000 wolven. Roodmondkapje was nergens te bekennen, maar dat terzijde. Hatsjie!

Er wordt gedroomd over de grootste prijs uit een loterij. Martien Meiland begint spontaan ‘bingo, bingo’ te roepen en met zijn armen en handen te fladderen.

Helaas ook voor hem gaat deze vlieger niet op. Het opstijgen vanaf onze nationale luchthaven naar een verre warme bestemming kan even niet.. ‘Als ik die prijs win dan gaan we dit en dat doen, dan vertrekken we naar een ander land en helpen daar de arme mensen, toch?
We dromen graag of is het verlangen naar van alles en nog wat en…. dat mag!

Schat? Nu even niet ik ben de mondkapjes aan het tellen want onze voorraad moet wel op peil blijven anders moeten we binnen blijven en kunnen geen kerstinkopen doen, Vergeet het wc-papier niet. Hoeveel rollen? 4 pakken met ieder 48 rollen dan weten we zeker dat de winter zonder glij en glibber partijen zullen overleven.

De  51 cm diagonaal gemeten televisie staat aan en de geur van de koffie pruttelt uit het glimmend koffiezet apparaat met wel 45 functies want wat een ander heeft willen wij natuurlijk toch ook, of…

De  buurman, een zelfbenoemde Barrista maakt een afbeelding op de cappuccino laat een smiley zien, zeg maar zo’n lachende versie. Het kerstbrood, de kerst roomboter letter ligt klaar om gesneden te worden in een hapklaar formaat. De boodschappen zijn gedaan en zo niet dan hup snel naar een supermarkt en de verplichte reiniging van de winkelwagen en het mondkapje over de neus en mond dan snel door de gangen want er zal maar eens niet gegeten kunnen worden, toch.

Zeg Roodmondkapje waar ga jij henen, zo alleen?

Schat? Ja wat nu weer? Sinds we samen thuis aan het werk zijn en online vergaderen is onze stress gedaald zeg, of..? Ja, je hebt gelijk maar ik moet verder, heb zo nog een beoordelingsgesprek met mijn manager en ik ga nu toch echt salarisverhoging vragen hoor.

Wil je een glaasje wijn om alvast samen het glas op jouw salarisverhoging te vieren?

Het sneeuwt het weer niet!.

Kortom….2020 een jaar dat niet snel te vergeten. Een jaar dat we in 2019 toch anders voor ogen hadden gehad.
Blijf allen gezond en denk maar zo er is altijd een ander die het nog slechter heeft dan wij in ons mooie Nederland!

Fijne Kerstdagen, een vuurwerk vrije jaarwisseling, een warme zomer en mondkapjes vrij 2021! Oh, ik vergeet iets, blijf vooral…. schrijven!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 22 december 2020 op 10:45

Heb een top 2021 en neem eens een barrista in huis. Uw leven zal significant veranderen

    Nummer 22 · 22 december 2020 op 13:51

    de geur van vers gepruttelde koffie, expresso, latte masochisme, kappuhnoucino, etc. kringelt zich door de ruimte en de aanwezige barrista met tatto, baard of stoppelbaardje lacht zijn gebit bloot en kijk.. de suiker in de koffie en de met verborgen zijnde monosaccharides laten een gebit zien waar het OV fietsenopbergplaats jaloers op zou zijn, maar dat terzijde. Wat is uw top 2021 waarde van Gellekom.. verras ons allen op ColumnX dan schrijf nog 1 verhaald over…. tsja..

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder