Ik schrok werkelijk, toen ik gister op het nieuws de kroontjesfamilie van Nederland op het enorm grappige trappetje voor Soestdijk zag staan. Langs het trappetje stond het personeel van Soestdijk: koks, obers, poetsers, teennagelknippers… allemaal mensen die het leven van onze geliefde Bernard prettiger en vooral gemakkelijker gemaakt. Het NIEUWS was dat een groot gedeelte van het personeel nu zonder werk kwam te zitten Het is tegenwoordig in Nederland al nieuws als het personeel van een bekend iemand op straat komt te staan, ik vraag me af wanneer het nieuws wordt dat de aangever van de speeltjes-aangeefster van Amalia een windje laat, want dat valt in dezelfde categorie van belangrijk.

Maar het meest zorgwekkende wat ik zag was dat onze Wim-Lex 2 armen nodig had om Amalia te dragen, zo opgezwollen was ze. Ik heb momenteel last van mijn keel en mijn rechterklier is opgezwollen waardoor het lijkt dat ik 2 kinnen heb. Maar bij haar was er waarschijnlijk geen sprake van een opgezwollen klier in haar nek want de opgeblazen uitstraling ging over haar hele lijf. Nu was ik als baby ook niet echt heel dun (zelfs een beetje aan de wat dikkere kant), maar Wim-Lex heeft bijna een rugband nodig om haar omhoog te houden.

Nu is het wel een makkelijke beredenatie dat Wim-Lex ook niet de dunste is en ze het dus van hem heeft geurfd (ik vind dat een veel betere vervoeging van erven), maar ik ga daar toch niet in mee. Onze kleine lieve Amalia a.k.a. Koninklijke Vadzigheid krijgt goed te eten, zonder twijfel. Maar bij sommigen mensen (Amalia) wil VEEL goed eten niet gelijk zeggen dat het HEEL goed is. Teveel van het goede is ook niet altijd goed…

Vandaag is Amalia dus 1 jaar geworden en dan beginnen er bij mij weer vragen op te borrelen: wanneer gaat ze lopen, wanneer zal ze praten, wanneer zal ze voor het eerst een lakei op een missie voor eten halen sturen? Uit onderzoek is gebleken (ja ik heb het opgezocht) dat de gemiddelde baby de eerste stapjes zet wanneer de baby tussen de 13 en de 15 maanden oud is. Sommige mensen (waaronder ikzelf) presteren het al na 10 maanden (ik ben gewoon hyper, ik MOEST mijzelf verplaatsen). Nu ben ik zelf niet echt een natuurkundig expert maar ik zie toch wel dat het een lastige opgave gaat worden voor Amalia om die vleesmassa zelf overeind te krijgen en te gaan lopen, daar zijn een hoop beenspieren voor nodig. Als zelfs Wim-Lex binnenkort met een rugband moet gaan lopen om haar te kunnen blijven dragen lijkt het mij logisch.

Amalia wordt misschien wel het jongste persoon dat op dieet moet en de fitness-school in moet om een gezonde vrolijke huppelende baby te worden. Aan de andere kant heeft ze het reeds het perfecte postuur gekweekt om net zo belangrijk te zijn voor de sportwereld als haar vader, vrolijk zwaaien met een oranje vlaggetje tussen de supporters tijdens de Spelen. Bij het probleem haar gestalte komen ook andere aspecten kijken. Hoe kan zij haar sociale vaardigheden tot hoog niveau krijgen als ze niet mee kan huppelen met andere kinderen, geen verstoppertje mee kan spelen (waar kan zij zich nog achter verstoppen) en geen uitverkoop postief kan afsluiten omdat ze te laat bij de 3-euro-bak was. Ach… als koninklijke baby hoef je geen sociale vaardigheden te hebben, je leeft immers toch alleen tussen rare volwassenen als onze Jan Peter Balkenende en overige koninklijke babies (die aan de andere kant wel een sociaal leven hebben, maar daar heb ik het niet over).

Als deze opvoeding zo doorgaat dan hebben we in de regeerperiode van Amalia een dubbele Erica Terpstra op de troon zitten die bij de troonrede om de 4 zinnen even op adem moet komen omdat het zo vermoeiend is. Ik kan nog beginnen over hoe de wereld naar ons Koninkrijk zal kijken als dit doorgaat, maar dan kan ik beter een nieuw artikel schrijven. Er moet in ieder geval iets veranderen aan die opvoeding want zo krijgt Nederland een hele slechte toekomst…

[i](eentje van 7 december)[/i]

Categorieën: Algemeen

14 reacties

Raindog · 11 juni 2005 op 12:15

Hoewel ‘a bit far fetched’, is er wel een element aan deze column dat nogal vermakelijk is. De manier waarop je zoiets moois en sprookjesachtig als een baby als onderwerp neemt en dat vervolgens in een spookbeeld weet te transformeren, daar zit zeker humor in. Temeer omdat het niet zomaar een baby is maar…
Toch mis ik een beetje een clou of zo, net alsof je een beetje doorgeschoten bent in je fantasie zonder dat het ergens toe leidde, zonder dat er een reden voor was, wat mij een beetje verbaasd achterliet bij het einde.

Qua spelling, een paar schoonheidsfoutjes en iets te veel bijzinnen en haakjes.

Is dit constructiever zo? 😉

WritersBlocq · 11 juni 2005 op 12:50

Wat een verhaal over deze sp(r)ookbaby – met dank aan Raindog – zeg… Ik vind dat je teveel doorslaat, wie ben jij om te oordelen? Iets genuanceerder had veel meer humor opgeleverd. Wie ben ik om dit te zeggen? Ach het zijn meningen, de jouwe, de mijne.
[quote]ik vind dat een veel betere vervoeging [/quote]
Vind jij je taalfouten en vergeten woorden ook betere vervoegingen 😉 ? Dan neem ik aan dat je het expres hebt gedaan.
Ik denk dat je veel leuker kunt schrijven, maar jij vindt je meer in het ‘doorslaan’, heb ik dat goed? Groetje, Pauline.

Ion · 11 juni 2005 op 12:53

Leuk om te lezen, maar het is wel erg jammer dat deze column zwaar gedateerd is. Amalia was afgelopen december jarig namelijk – vanwaar de vertraging? (de wachtrij zat toch niet zoooo vol?)

Oude columns kunnen ook leuk zijn, maar deze is mijn inziens niet helemaal correct geschreven om op een later tijdstipt gelezen te worden. Ik bedoel: je had ook in het heden kunnen schrijven en terugblikken naar december 2004. 😉

Avalon · 11 juni 2005 op 14:59

ik ben inderdaad vooral van het doorslaan

Mosje · 11 juni 2005 op 15:00

[quote](eentje van 7 december)[/quote]Heb je er ook nog eentje van 8 december?

Troy · 11 juni 2005 op 16:01

[quote]”Nu is het wel een makkelijke beredenatie dat Wim-Lex ook niet de dunste is en ze het dus van hem heeft geurfd “[/quote]Ik kan het wel waarderen als mensen zelf woorden bedenken:-P. En toch zie ik ook wel wat potentie in je, ondanks dat het over de rug van vrouwen en Amalia gaat. Ik hoop dat je je columns wat beter na gaat lezen en nog steeds hoop ik dat je ons gaat verassen met een stukje met wat minder geschop (of iets genuanceerder) en een beetje meer inhoud. Zoals ik al zei, ik zie wel wat potentie.

Grt Troy

Troy · 11 juni 2005 op 16:01

Oeps, twee keer dezelfde reactie. Dacht even dat ik dubbel zag van de drank van gisteren 😮

Louise · 11 juni 2005 op 16:12

Ik houd ook wel van wat scherpe humor, hoeft van mij niet zo braaf, maar om nou zo’n onschuldig babietje…ach, ik weet niet. Daarbij moet de humor wel te pakken zijn en dat is je bij mij niet zo gelukt. Het komt op mij over als bittere ernst.
En om even geheel in het thema te blijven; kwa omvang vind ik dit stukje iets té.
Mocht iets minder wollig geschreven zijn.
Ik wacht nieuwsgierig op de volgende, want ook ik denk dat je goed kunt schrijven…

Ma3anne · 11 juni 2005 op 19:39

Het heeft toch iets van een volwassene die een baby aanvalt, die zich niet kan verdedigen. Lekker dapper! 😡

KawaSutra · 11 juni 2005 op 20:36

Jij hebt duidelijk niks met vrouwen en ook niet met babies. Ik zou maar alleen blijven als ik jou was, dan hoef je alleen maar over jezelf te schrijven.

champagne · 11 juni 2005 op 22:21

Ach, de meeste baby’s hebben ‘puppyvet,’en dat vind ik heerlijk juist, het voelt zo lekker aan. Het zijn mini Michelinmannetjes en vrouwtjes.
En meestal verdwijnt het vanzelf met de jaren. En zo niet: WAT DAN NOG???!!!
Wat is er mis met een volle vrouw? (of sla ik nou ook door:-? :-D)

sally · 11 juni 2005 op 23:54

Dat er van een mug een olifant gemaakt wordt kan niemand ontkennen denk ik.

Maar in de vorm van vergelijking met Amalia ben ik het met ma3anne eens.

niet echt lollig.

groet
Sally

bert · 13 juni 2005 op 10:11

Het is best leuk om beschrijvingen te lezen die mensen (of babies) betreffen, maar dan hoef ik niet echt te weten wie dit werkelijk betreft.

prikkels · 22 augustus 2005 op 21:38

Tjeeeeeeeeeee, zie, hoor, maak jij wel eens iets leuks mee. Dit is je 3e column en ik heb je nog nix lolligs zien schrijven. Wel veel taal en stijlfouten zien maken.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder