Het is nacht, en wederom log ik in op de darkroom, een chatbox die ik vooral in de periode van mijn scheiding veelvuldig als alternatieve woonkamer heb gebruikt. De eerste zin die langsrolt is “welke meid is geil en wil cammen?”.. Ik steek een joint op, door mijn boxen klinkt Rammstein en David Lanz.. Het gros van de gesprekken is ruwweg op te delen in hormonale uitspattingen, racistisch geneuzel en diepgaande gesprekken over Idols. De mens in zijn volledige naaktheid, hier gelden geen barrières. Het gevoel van anonimiteit maakt zelfs van introverte mensen grofgebekte chatters.. Er blijkt een ruzie gaande te zijn tussen “lonsdaale” en “TURK”, en iemand is wanhopig op zoek naar een campartner. Net als ik me in de discussie wil mengen door te vertellen dat ik vandaag een jood ben, splits mijn scherm in tweeën. “Hoi ales lekkr???” Een kort “ja” en mijn muis beweegt zich al richting “sluit” knop. Als de tekst “ben je ook geil??” opdoemt pleur ik haar mijn privé uit. In de algemene donkere kamer vraagt ze “wat doeje dan hier rr?”.. Tja, dat vraag ik me ook steeds vaker af..

In deze virtuele kamer zijn echter ook vriendschappen ontstaan, en het is altijd weer afwachten wie je tegenkomt. Ik probeer tevergeefs uit te leggen dat ik de discussie zoek, afleiding, het avontuur van de geest. Ze antwoordt dat ik gek ben, en terwijl de paringsrituelen en scheldpartijen doorgaan teug ik nog eens aan mijn joint. Enkele hersencellen meer of minder lijkt even niet zo belangrijk meer. Morgen stop ik ermee. Jah, alweer.. Ze uit haar frustraties door me toe te bijten dat ik een kansloze chatverslaafde ben. Inderdaad, ik kom maar al te graag in deze woonkamer. Liever van achter mijn pc de wereld ontdekken dan de Nachtsuite voor mij! Maar mag het dan wel een onsje meer zijn en over iets interessants gaan?? Ik sluit de browser en begin start Word op.

Mijn ontmaagding als columnist gaat logischerwijs over chatten, want op die manier heb ik ook ColumnX leren kennen. Mocht je een keer de herhaling van Tell Sell beu zijn, duik dan eens de chatbox in. Wie weet waar je allemaal uit kan komen, en wie je ontmoet 😉

Categorieën: Algemeen

11 reacties

Ma3anne · 28 mei 2004 op 17:41

Chatten in een openbare chatbox vond ik grappig, toen ik net internet had, nu vier en een half jaar geleden. Na elf jaar lang ’s avonds veel alleen thuis zitten ging er een wereld voor me open. Heerlijk zo’n stamkroeg aan huis als je je kids niet alleen wilt laten en toen ging het nog ergens over.

Heb er een paar heel goede vriendschappen aan overgehouden, waarvan er enkelen ook lid van ColumnX zijn… 🙂

Heel herkenbaar…
maar in zo’n openbare chatbox voel ik me al jaren niet meer thuis. Verruwing en vervlakking van de hoogste orde. Jammer dat dat zo gegaan is…

pepe · 28 mei 2004 op 21:47

Leuke ontmaagding 😉

Heel soms tref je nog wel mensen waarmee je een redelijk chatgesprek kan voeren, maar ze zijn zeldzaam. Ooit was ik ook behoorlijk verslaafd, maar dat heeft niet lang geduurd (gelukkig).
Nu neem ik heel af en toe eens een kijkje, maar vind er niet veel meer aan.

Lekker doorgaan met schrijven hier rrobin

Shitonya · 29 mei 2004 op 01:06

Het is dat m’n grijze smileys op zijn, anders wist je m’n reactie wel 😀

Maar goed om even “serieus” te reageren voor de verandering: ik heb zo’n donkerpaars vermoeden welke darkroom je bedoeld. Ik gok zo maar eens hetzelfde gesticht waar ik me ook wel eens bevind, vooral ’s avonds laat.
Dat normale gesprekken zeldzaam zijn, weet ik maar al te goed. Dus de hoop daarin heb ik al tijden opgegeven, dus ik kakel meestal maar een end heen met de rest van de onzin uitkramers. Nahja, okee, 1 keer per maand vind ik toevallig eens een interessant gesprek daar wat niet begint met “hey geil mokkel, wil je me foto zien?”…

Maarja, hier valt boeken over te schrijven, maar ik probeer me in te houden 😳
Nice Column in ieder geval, ik wist wel dat je er talent voor had, goed naar me geluisterd 😉

Irma · 29 mei 2004 op 01:24

No thanks, Tell Sell weet sowieso de weg naar mijn TV-toestel niet eens te vinden en als alternatief brengt de PC mij wel bij interessantere sites… 😉

Hans · 29 mei 2004 op 01:50

ik ben gek op de Tell Sell kreet: Maar wacht er is meer……… en nog meer ellende komt het beeld binnen.
Je eersteling is kort maar krachtig…
welkom zou ik zeggen

Louise · 29 mei 2004 op 09:11

Ik ken ze ook, vooral de “brave” huiskamers op de chat. Heb er nog een column van liggen van een hele poos geleden.

Leuke binnenkomer, deze column 😉

Mosje · 29 mei 2004 op 12:40

Chatten, ach, het levert van die nietszeggende gesprekken op…..

[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=1221]eenrichtingsverkeer[/url]

rrobin · 29 mei 2004 op 15:51

Bedankt voor de reacties 🙂

Shitonya, tnx.. Ook voor de site 😀

Eftee · 29 mei 2004 op 22:31

Voor mij was het, jaren terug, ook de uitkomst om toch contact te hebben terwijl ik de deur niet uit kon. Ik heb er, in ieder geval, een giga-geweldig-mens door leren kennen, waar ik nu alweer 3 jaar mee samenwoon. Door die chatbox ben ik uiteindelijk van Purmerend naar Nijverdal verhuisd.
Al een lange tijd kom ik nooit meer in die chatboxen. Ik kan het er niet meer vinden. De lol is eraf. Kan aan de boxen liggen, maar kan ook heel goed aan mezelf liggen.
Leuke coumn.

Bakema_NL · 31 mei 2004 op 00:40

Hehe, lol……..fichat.nl……

Chatten is nooit mijn bezigheid geweest, iets doellozer dan dat moet nog uitgevonden worden. Ik kwam wel eens op fichat om mensen te zieken die er zo serieus mee bezig waren……….en ze snapten maar niet hoe ik toch 10 man tegelijk kon afzeiken op hoge snelheid….toch handig zo’n typ-cursus…………….en verdomd, er is dus toch nog iets doellozer dan chatten…chattende mensen zieken. 😛

WritersBlocq · 11 oktober 2005 op 22:08

zoosdat ennieanders!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder