Je hebt van die mensen…

Je hebt van die mensen die het allemaal zo goed weten.
Van die baard-snor-bril types in hun houtje-touwtje jassen, hun corduroy broek en de onvermijdelijke sandalen. Het slag volk dat elk jaar twee weken lang hun vouwcaravan weer op dezelfde camping in Zuid-Frankrijk parkeert en zich francofiel noemt. Die mensen die met een groot gebaar een goedkoop flesje wijn van de ALDI opentrekt maar de fles dan niet helemaal leeg drinkt, want morgen is er ook nog een dag. Van die mensen met hun onbespoten groente, brandnetelsoep en een lactose-intolerantie. Het team van heldere geesten dat heel trots hun boekenkast vol boekenweekgeschenken laat zien terwijl ze de laatste drie jaar geen boek hebben uitgelezen.

Je hebt van die mensen met een bumpersticker tegen kernenergie.
Van die mensen die menen dat NOVA aan onafhankelijke, dus objectieve berichtgeving doet en daarom het kabinet de schuld van alles geeft, zelfs het slechte weer. Van die mensen met een grote Lundia tafel in de keuken en daarom roepen dat ze een woonkeuken hebben. Het type maatschappijleerdocent dat iedereen zijn mening op wil dringen en voor D66 in de gemeenteraad gaat zitten. Het clubje mensen dat rooibos thee zuipt, mueslibollen met rabarberjam vreet en alleen aan seks doet op zaterdagmorgen, die weten het allemaal.

Je hebt van die mensen…waar ik niet mee overweg kan.

Categorieën: Algemeen

28 reacties

Outsider · 18 oktober 2005 op 12:18

Met welke mensen kun je wel overweg? En kunnen die mensen wel met jou overweg?

Trukie · 18 oktober 2005 op 12:19

[quote]Van die baard-snor-bril types in hun houtje-touwtje jassen, hun corduroy broek en de onvermijdelijke sandalen. [/quote]

Zijn die mensen er nog?
Geitenwollensokken zijn ook al heel lang uit de mode.

Eddy Kielema · 18 oktober 2005 op 12:25

[quote]Je hebt van die mensen die het allemaal zo goed weten. Van die baard-snor-bril types in hun houtje-touwtje jassen, hun corduroy broek en de onvermijdelijke sandalen. [/quote]
Deze column is 25 jaar te laat geschreven, want die mensen zie je nergens meer.

pepe · 18 oktober 2005 op 12:38

Baard-snor-bril, dan val ik af.
Maar rooibosthee en brandnetelthee drink ik graag, zondagmorgen sex en onbespotengroente daar is ook niks mis mee.
Ik lees veel boeken en heb dus ook wel wat boekenweekgeschenken…

Wil je mijn vriendje worden?:-P

Laat iedereen maar zijn wie hij/zij zijn wil, geitenwollensokken, sokken met gaten of helemaal geen sokken.

wendy77 · 18 oktober 2005 op 12:46

Eddy, bij ons in het boerengat, zijn ze er nog hoor. Echt wel!!
Hmmm moet dan toch eens tegen mijn vader zeggen dat zijn kleding echt niet meer kan 😀

Eddy Kielema · 18 oktober 2005 op 12:55

[quote]Eddy, bij ons in het boerengat, zijn ze er nog hoor. Echt wel!![/quote]
O, wonen ze tegenwoordig op het platteland? Niettemin kan ik niet over die mensen oordelen, want ik ken ze niet. Bovendien vind ik het vreemd om iemand te beoordelen op zijn uiterlijk/kleding. Wat mij betreft is er dus niets mis met je vader hoor, Wendy! 😉

Rasses · 18 oktober 2005 op 13:19

Je hebt van die mensen die niet moeten gaan schrijven als ze stevig gezopen hebben…

Mijn excuses hiervoor… 😳

WritersBlocq · 18 oktober 2005 op 13:44

tsjeeeempjies, ik weet niet WAT je gezopen hebt, maar je bent helemaal verkreukeld! (@ avatar)
Zie hier, drink bier, dan lig je in een kreukel (of greppel, maar da’s weer een ander verhaal) :pint:

Shitonya · 18 oktober 2005 op 13:55

jaja “dronkenschap”. Wat een slecht excuus voor een slechte column. Ik ben zo goed als misantropisch, maar mij hoor je er niet over klagen hier op cx. Probeer eens over “iets” te schrijven, in plaats van over niets.

Raindog · 18 oktober 2005 op 13:57

Je hebt zo van die mensen waar je heel blij mee bent dat zich bij ColumnX hebben aangemeld….

Even een hele containerbak vol met cliche’s en zoals iedereen weet heten cliche’s zo omdat ze gewoonweg waar zijn.

Rasses; allerminst jasses.
Blijf drinken!
Of schrijven….
Beide….
Whatever…

Troy · 18 oktober 2005 op 14:00

Hmm…ik vind dit geen slechte column. Met af en toe een beetje generaliseren is niets mis. Er zijn ook genoeg “type” mensen waar ik niet mee overweg kan. Of beter gezegd: waar ik gewoon niets mee heb. Het type mens waar jij niet mee overweg kunt lijkt mij een beetje in het vakje “antroposofen” te vallen. In de volkmond worden ze ook wel “soofjes” genoemd. Mijn moeder “mag” ze ook niet. Welkom op cx trouwens:-)(ondanks dat ik nu zie dat dit je tweede column is)

Outsider · 18 oktober 2005 op 14:21

[quote]Het type mens waar jij niet mee overweg kunt lijkt mij een beetje in het vakje “antroposofen” te vallen. In de volkmond worden ze ook wel “soofjes” genoemd. [/quote]

Ik denk niet dat je het verwacht had, Troy, maar ik ben al 35 jaar antroposoof of beter gezegd: ik heb er heel veel over gelezen en ik ben er met hart en ziel aanhanger van, hoewel ik niet lid ben van de vereniging.

Trukie · 18 oktober 2005 op 14:28

De column is zeker niet slecht. De uiterlijkheden veranderen wel, maar de karaktertypen blijven bestaan.

Mup · 18 oktober 2005 op 14:46

Eerlijk is eerlijk, in geitenwollen sokken vallen minder snel gaten,

Groet Mup.

Geertje · 18 oktober 2005 op 14:48

[quote]Je hebt van die mensen die niet moeten gaan schrijven als ze stevig gezopen hebben…[/quote] :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

:pint: Wel, oops, hik, :laugh: :laugh: :pint: :pint: :pint: :pint: hoe bedoel je? 😛 Maar als ze een reactie geven toch wel he? 😕

Troy · 18 oktober 2005 op 15:12

@Outsider: [quote]”Ik denk niet dat je het verwacht had, Troy, maar ik ben al 35 jaar antroposoof of beter gezegd: ik heb er heel veel over gelezen en ik ben er met hart en ziel aanhanger van, hoewel ik niet lid ben van de vereniging”[/quote]

😛 Dit verbaasd mij niets Outsider (zie jouw avatar *om maar weer eens even te generaliseren*). Qua denk/levenswijze kom ik zelf ook sterk in de richting van de antroposofie. Ondanks dat ik een moeder heb die daar tot in de verste verte niets mee heeft;-)

Outsider · 18 oktober 2005 op 15:27

[quote](zie jouw avatar *om maar weer eens even te generaliseren*). [/quote]

Verklaar je nader, Troy, ik begrijp niet wat je bedoelt. Die zin tussen sterretjes heb ik die ergens geschreven?
Overigens knap dat het je niets verbaast, want velen hier zien mij als een nuchtere verstandsmens, terwijl de antroposofie over het algemeen wordt gezien als zweverige onzin van een stel wereldvreemde dromers, wat het overigens absoluut niet is.
Hoe komt het eigenlijk dat je moeder antroposofen niet mag? Heeft ze er slechte ervaringen mee?

Maurits · 18 oktober 2005 op 15:43

[quote]Je hebt van die mensen die niet moeten gaan schrijven als ze stevig gezopen hebben…Mijn excuses hiervoor… [/quote]
Schrijven is nog tot daar aan toe. Het insturen is het gevaarlijke moment. Je moet eigenlijk niet op internet zitten wanneer je drinkt. Maar mijn complimenten dat je afstand durft te nemen van je column. Dat is nog niet zo makkelijk!

WritersBlocq · 18 oktober 2005 op 16:30

[quote]Je moet eigenlijk niet op internet zitten wanneer je drinkt.[/quote] 😕 :pint: :laugh: ik ben weg (van water, venkelthee, pikzwarte koffie, maar ik mag niet drinken van Mauritz als ik op ’t net zit) 😀

Kees Schilder · 18 oktober 2005 op 18:27

[quote]Je hebt van die mensen die niet moeten gaan schrijven als ze stevig gezopen hebben…[/quote]

Onzin. Zuip je maar klem.Niks mis met deze column.

WritersBlocq · 18 oktober 2005 op 19:27

[img]http://www.beertender.nl/domains/beertender/content//images/glas_heineken_tap.jpg[/img]

Hier Kees, prut! Jouw glas ziet er ook ernstig leeg uit… hou um vol, anders ga je diep in het glaasje kijken en daar krijg je gelazer van.

pepe · 18 oktober 2005 op 19:46

Gewoon lekker blijven schrijven Rasses, niks mis mee, ik blijf gewoon rooibos thee drinken.

Ik vind het wel leuk hoe je toch half CX wakker hebt gemaakt, slapende cx-ers komen zelfs uit hun stoel om te reageren;-)

Suc6 ik kijk nu al uit naar je volgende

Maurits · 18 oktober 2005 op 20:35

[quote]ik ben weg (van water, venkelthee, pikzwarte koffie, maar ik mag niet drinken van Mauritz als ik op ’t net zit)[/quote]
Voor jou maak ik een uitzondering, WB

Ma3anne · 18 oktober 2005 op 20:39

Ja, ik ken er ook nog een paar. Een uitstervend ras. Niks mis mee, alleen die geitenwollen sokken en sandalen vind ik ook niet meer om aan te zien zo langzamerhand. Maar D66 is hun partij beslist niet. 🙂

Bakema_NL · 18 oktober 2005 op 21:03

Geweldige column en hij klopt. Met die mensen kan ik ook niet overweg…….de docent maatschappijleraar was helemaal mijn vriend, wat een haas.
En deze mensen zijn er zeker nog wel hoor, maar inderdaad, beetje uitstervend ras. Wat er voor in de plaats is gekomen is vele malen erger. Dat is de hypocriete variant “van die mensen”, die slechts op bepaalde punten voldoet aan de beschrijving in deze column, omdat hen dat zo goed uitkomt, het valt een beetje in hun straatje zeg maar. Het soort mens dat af en toe tegen anderen sputtert dat je maar geld voor Afrika moet neerleggen etc, maar dat de dag daarop zichzelf weer tegoed doet aan vette zakken friet en gewoon de auto pakt voor een pakje sigaretten om de hoek………wagonladingen van deze mensen zijn er.

Raindog · 18 oktober 2005 op 21:08

[quote]wagonladingen van deze mensen zijn er.[/quote]

En Bakema, wat wilde je daar nou mee zeggen? Maak die zin eens helemaal af?

:laugh:

WritersBlocq · 18 oktober 2005 op 22:43

[quote]Voor jou maak ik een uitzondering, WB[/quote]
Zit ik potdomme de hele avond venkelthee te leuten en vrouwenavond op NET5 te volgen, lees ik nu pas dat ik had kunnen drinken en schrijven! Jammer, te laat nu, maar ik beloof dat ik snel weer een columpie uit mijn toetsenbord ga persen.

klungel · 19 oktober 2005 op 20:21

[i]leeft half antoposoofies[/i]

Heb nog een boot in de verkoop. De naam van de boot is “Vrede”. En ben vanwege de nieuwe regels gestopt met het roken van mijn pijp.

:laugh: :laugh: :laugh:

Wees vooral dronken en schrijf, want kinderen en dronken mensen spreken de waarheid!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder