De oranje koorts heeft ook toegeslagen bij huize kruidenier, na enige pressie van de buurt toch maar bezweken om de voorkant van het huis te versieren met de welbekende vlaggetjes. Ook de oranje mutsen, hoedjes, en leeuwenstaart zijn weer onder het stof vandaan gekomen. Onder druk van de commerciële maffia zijn we alweer aardig aan het los slaan in ons kleine kikkerlandje. van over de grens worden we weer met medelijdende blikken bekeken als volgende week de door pruttelende automobielen voortgetrokken oranje gepimte caravans weer de grens over worden gesleurd. Als er al buitenaards leven bestaat hoop ik niet dat ze de aankomende EK periode inzoomen op ons landje want ik ben bang dat ze dan meteen rechtsomkeert maken en thuis melden dat er inderdaad geen intelligent leven in het heelal bestaat.

Kijkend om je heen zie je volwassen mensen de AH leegkopen omdat ze daar een oranje welpie krijgen. Deze omgebouwde wuppies moeten weer een zelfde succes worden als 2 jaar geleden toen heel Nederland overspoeld werd door deze donzige bolletjes. En andere gadget die je volgens de reclame makers moet hebben is de trompet deze door de bier gigant Heineken uitgebrachte pet alias trommel (vandaar de gevatte woordspeling) kan je bespelen met 2 stokjes terwijl hij op je hoofd staat (probeer dat de volgende morgen eens uit na een overvloedig gebruik van dit koude gersten nat) . Nou de Jostiband zal hier kwijlend naar uitkijken en tegen elkaar zeggen moet je die miljoenen mongolen nu eens zien, en dan zeggen ze dat wij gek zijn.

Elke goed geaarde ondernemer probeert zijn graantje mee te pikken in deze draaimolen van de waanzin, winkels kleuren oranje bij de Telegraaf krijg je een oranje hoedje, bij de ene supermarkt een poppetje van je favoriete speler en bij de andere weer een sticker. En het erge is hoe verder we komen op dit EK hoe erger het word, want dan komt de plaatselijke bakker weer met oranje slagroom de slager met oranje gehaktballen en de groenteboer met oranje bloemkool. De creditcard bedrijven zien hun omzet stijgen met enige miljoenen omdat volgens de fabrikant je de overbetaalde sporters alleen goed bezig kan zien op een 50 inch flatscreen met achtergrondlicht welke HD ready is en ook nog eens een hoofdtelefoon aansluiting heeft.

Heel Nederland, behalve de woonbootbewoners in de Amsterdamse grachten hopen en denken dat Nederland de finale wint. Als er ook punten voor volkswaanzin werden gegeven op het EK dan had Nederland de titel eigenlijk al in zijn zak. Ik wens u allen een hele fijne voetbalzomer en zoals de titel al vermeld VAN KLEIN TOT GROOT ALLEMAAL ORANJE IDIOOT.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Frank · 4 juni 2008 op 21:13

Wat een goede actie om vanuit je in oranje gehulde huisje af te geven op de in oranje gehulde buren, overburen,achterburen en anderen. Maar ja jij bent dan ook onder zware druk van de buurt bezweken. Jij kon niet anders. Of je bent misschien wel niet veel anders. Niet veel anders dan de mensen over wie je schrijft.

KawaSutra · 4 juni 2008 op 22:13

Hoewel af en toe wat lastig leesbaar door een gebrek aan leestekens kon ik er toch best om lachen. Voor de aliens en de leden van de Jostiband sla je vast de spijker op de kop. 😀

lizardking · 5 juni 2008 op 00:25

@ Frank
Heb ik ooit beweert dan dat ik anders ben dan de rest?? Nee hoor ik zie het allemaal aan met een brede smile en laat me gewoon meevoeren op de waanzin van de dag. En ook ik zal vrolijk voorop gaan in de oranje polonaise als we het EK binnen halen, Maar als je het allemaal vanaf de zijlijn zou bekijken dan moet je toegeven dat de hele natie een beetje doordraait bij volksvermaak No1.
Op naar een spetterende oranje gekleurde zomer.

lisa-marie · 5 juni 2008 op 12:40

Ja hier gaan we ook voor oranje maar dan wel binnenshuis 😆

Troy · 5 juni 2008 op 14:44

Ook in mijn woning zie je veel oranje: oranje vitrage, een paar oranje stoelen, een oranje lampenkap en zelfs de bloemen op tafel zijn oranje.

Heeft overigens niets met al dat voetbal te maken. Als mij iets niet boeit dan zijn het mannen die achter een bal aanrennen. Heb dat ook nooit begrepen.

Hoe dan ook, een leuke column, lekker geschreven en een goede uitnodigende titel.

pally · 5 juni 2008 op 17:28

Jammer van de leestekens, maar verder wel grappig geschreven over het oranje-fenomeen waar je zelf deel van uit maakt.
Je had misschien wat meer zelfspot kunnen toepassen.

Leuke titel.

groet van Pally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder