We zijn in Europa -en dus ook in Nederland- goed op weg om onze samenleving en economie ongeveer hetzelfde te vormen als die van de Amerikanen. “Goed op weg” is hierbij natuurlijk een zeer foute term omdat ver-Amerikanisering helemaal niet goed is voor een land of werelddeel. De meest verkeerde zaken die wij nu al van de Amerikanen overgenomen hebben zijn:

-Ongebreidelde commercie. alles draaid nu om geld. Op elk vlak gaat het erom hoeveel geld je hebt, in de “liefde”, in de rechtsgang, in de zorg en ga zo maar door.

-Oorlogzuchtigheid, wij doen mee aan oorlogen die niet deugen, met alle nog te komen wraakacties d.m.v. aanslagen op ons land als gevolg. Nederland is nu zelfs door Balkenende al bestempeld als groter wordend doelwit van terroristen (eenvandaag vr 19 september). Amerika geeft aan dat ze in de toekomst zelfs al aan willen gaan vallen voordat “de vijand” dit doet.

-Financiele graaiers in ons bedrijfsleven die minstens 100-200 keer meer verdienen dan u en ik. Dit geld behoort gewoon in de bedrijven geinvesteerd te worden net als vroeger en niet in de portomonnee van bedrijfhoppende zakkenvullers zoals nu gebeurt.

-Een financiele markt waarop te weinig of geen controle is, zeker niet internationaal. We zien de gevolgen van Amerikaanse hypotheekverstrekkers, die voor persoonlijk gewin te dure hypotheken aan grote groepen mensen hebben aangesmeerd. De rest van de wereld is hier nu de dupe van. Ook de olieprijs die wij betalen blijkt nu door speculaties op de beurs fictief hoger te zijn dan hij zou moeten zijn.

-Een steeds magerder wordend zorgverzekeringssysyteem, waardoor op dit moment al rijkere Nederlanders beter af zijn dan hardwerkende mensen die niet eens de tandarts kunnen betalen.

Als we hiermee door blijven gaan hebben we straks geen zorgverzekeringssysteem meer, voeren we alleen maar oorlog en als klap op de vuurpijl gaan we dan net als Amerika gewoon FAILLIET!!

Amerika heeft namelijk sinds 1791 al een staatsschuld van 75 miljoen dollar en die is nu al opgelopen tot 9 triljoen dollar! Het “land van onbegrensde mogelijkheden” is dus al honderden jaren dik failliet! De financiele bubble is nu echt geknapt door het eigen materialistische hebberige frauduleuze gedrag van de Amerikanen.
De commercie en geldzucht heeft duidelijk zijn grens berijkt, tijd voor iets anders.

Maar wat gaat er nu gebeuren? Amerika is nu een kat in het nauw en we weten wat deze beestjes doen, ze maken rare sprongen.

U bent dus allen gewaarschuwd!!


2 reacties

arta · 25 september 2008 op 19:25

Dit zou zomaar de tekst kunnen zijn op een anti-Amerika affiche! 😀

Neuskleuter · 26 september 2008 op 18:22

Inhoudelijk maak je wel wat goede punten, maar ik heb moeite met de vorm. (Waaronder met het woord draaid… Draait!) Wat je hier hebt geschreven is namelijk een kladversie van een column. De research en punten die je hierin zet, zijn een heel goed en nuttig begin. Probeer bij je volgende column dit soort punten te verstoppen, omhullen, overdrijven, spiegelen. Maak er een lekker verhaal bij, verzin zelf een leuk voorbeeld.

Dán heb je een column. Dit is een betoogkladje. Met goede punten, weliswaar, vreselijk betweterig, helaas, maar dat gevoel kan je verpakken in een verhaal.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder