Wat zal ik morgen weer eens verkiezen? Ik heb geen idee en besluit hulp in te roepen. Sinds kort heb ik een handig tooltje gedownload op mijn telefoon. Een zelfgebouwd appje. Het heeft wel even kruim gekost om het te maken. Maar dan heb je ook wat. Eerst een kleine database gebouwd voor de opslag van alle data. Wel zo handig. De architectuur heb ik simpel gehouden. Het is mijn eerste app en dan moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Ik maak dan ook gebruik van simpele bouwstenen en een eenvoudig woordenboek. De terminologie haal ik uit de praktijk zodat ik ze eenduidig en begrijpelijk kan hanteren.

Als basis van de inrichting, een soort kapstok waar ik alles aan wil ophangen, gebruik ik de bouwtekening van IKEA. Die heb ik gelukkig bewaard. Sterker nog, gedigitaliseerd voor de eeuwigheid. Zodoende kan ik de inrichting eenvoudig kopiëren en weet ik precies waar ik alles kan vinden en opslaan. De sokken, gesorteerd op kleur en dikte in de linkerla. Het ondergoed met hiërarchische onderverdeling, lange pijpen, korte pijpen, geen pijpen, vetergoed, hemd met lange, korte en geen mouwtjes, lentegoed, zomergoed, herfstgoed en wintergoed, in de rechterla. De laden hebben uiteraard hun eigen onderverdeling. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het ontwerp van IKEA zelf ietwat naar mijn eigen hand, of beter voet en onderlijf heb gezet. Kortom extra vakjes bijgemaakt.

De indeling van de bovenkast bespaar ik u even lezer. Omvattend, zoals u mij kent. Dankzij de app, die inmiddels de testfase glansrijk heeft doorstaan, heb ik in de ochtend, eigenlijk de avond ervoor, geen keuzestress meer. De app, die ik voor het gemak Sjanellie Flanellie heb genoemd, maakt ook nog eens prachtige kledingcombinaties op basis van de laatste modetrends. Uiteraard heb ik de app gekoppeld aan websites van gerenormeerde couturiers uit Parijs, Londen en New York. Die uit Bejing en hipsterstad Berlijn moet ik nog toevoegen. Heel af en toe geeft de app een error aan. Geen enkele app is natuurlijk perfect en altijd voor verbetering vatbaar. Meestal heeft de error te maken met het ontbreken van een kleidngstuk. Het zit of in de was of het is nog in bestelling. Gelukkig heb ik de app zo geprogrammeerd dat deze snel met een alternatief komt. Negen van de tien keer is het een perfect alternatief. Een enkele keer kan ik er echt niet mee de deur uit. Dan zorg ik voor een handmatige aanpassing. Per slot van rekening moet je zelf ook nog iets te kiezen hebben.

Zo de keuze is gemaakt. Morgen kies ik voor een groen setje. Nu nog even een passend ontbijt erbij zoeken. Ik selecteer mijn andere favoriete app Appie Happie Pappie. Gelukkig zitten koel- en voorraadkast nog goed vol. Ik kies voor een Frans ontbijtje. Met een gerust hart kan ik nu eindelijk slapen gaan. Morgen geen keuzestress.


Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

12 reacties

Nummer 22 · 11 maart 2017 op 13:10

Sjanellie Flanellie! ?

Doet me direct denken aan Ron Flon Flon, Pierre Cemetry and the Shoe Giant

APP eltaart erbij met lachroom en de dag is al begonnen. Hmmm ‘ s vandaag een string of katoenen onderbroek maat XXL? Hoor ik de 5 straten verderop wonende vrouw zich voor de spiegel afvragen. Wie dat is? Weet ik veel….?

Karen.2.0 · 11 maart 2017 op 19:56

Dat zijn verkiezingen waarmee ik uit de voeten kan Mien, de rest blijft een blurrrr. Is daar geen app voor!! Nog 3 dagen en dan in het rood, groen stemmen? Of toch blauw.. ik weet t echt niet, ook scary net als de dagboekdelen van Nicole 🙂

NicoleS · 11 maart 2017 op 21:36

Heerlijk al die overzicht.?Kon dat maar bij alles.

van Gellekom · 12 maart 2017 op 12:30

Waar het uiteindelijk om gaat is: inzicht, doorzicht en op zijn tijd een banaan

Nummer 22 · 12 maart 2017 op 14:10

Omzigt..dan ook maar van Gellekom. Wat te denken van Dijkzigt, dwaallicht en dienstplicht..?

Mien · 12 maart 2017 op 23:39

Waar hebben jullie het over? Heb ik iets gemist? ? ? ?

Mien · 15 maart 2017 op 09:29

Vandaag verkiezingen. Morgen verzoekingen.
Dank voor jullie reacties. ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder