Het moet niet veel gekker worden.
In het altijd gezellig Terheijde willen ze de verstandelijk gehandicapten weg hebben.
(Gaat het verder goed?) Volgens de bewoners maken de gehandicapten zich schuldig aan ernstige geluidsoverlast, een goed gesprek is nog niet geprobeerd. Waar gaat het toch heen met ons mooie landje? Ik dacht we zo’n beetje alles wel gehad hadden. Homohuwelijken, Lonsdale jongeren. Ik heb altijd geleerd dat je niet mocht discrimineren.
Wat ik me voorstel bij deze nieuwsberichten is een stel bejaarden dat te lang achter de geraniums heeft gezeten. Dan gaat het kriebelen. Er gebeurt niets meer. Maar ja wat moet je dan ook in Terheijde.
Je kent het wel, het zijn de zelfde mensen die altijd lopen te klagen over het voetballen of spelende kinderen. In plaats dat we die nou eens wegwerken? Een ver land lijkt me.
Siberië misschien? Of beter, Noord-Korea. Ik heb vernomen dat ze daar geen verstandelijk gehandicapten hebben omdat ze die in de kiem smoren. Heeft het kindje geen spleetogen en wijkt het af van de gemiddelde Koreaan, wordt het gewoon teruggestuurd naar de lieve Heer. En aangezien dit stel bejaarden klaarblijkelijk niet minder gehandicapt is dan de mensen waar ze over klagen, denk ik dat ze er daar wel raad mee weten. Het is misschien even schrikken dat ze al volwassen zijn maar ik denk dat dat wel losloopt.

Ik kan er gewoon niet over uit. Okey, ik zit niet in die situatie maar dan nog.
Ik weet dat het niet goed is maar ik heb altijd medelijden met die mensen. Ik behandel ze altijd met respect. Ik heb eens een toneelstuk gespeeld in een centrum voor verstandelijk gehandicapten. Er zijn toch geen lievere mensen? Je wordt van alle kanten geknuffeld en je wordt bewonderd voor je toneelspel. Geweldig toch?
En wat moet ik me voorstellen bij geluidsoverlast? De “Jostieband”? Ik heb geen idee.
Laat die klagers mijn buurvrouw maar eens ontmoeten, kan je lachen. Als er iemand is die voor geluidsoverlast zorgt, is zij het wel

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

Mosje · 27 maart 2006 op 17:08

Dat zal nog niet meevallen om die verstandelijk gehandicapten weg te krijgen, want dan moeten ze namelijk vervoerd worden, en dat is een uiterst kostbare zaak. Lees de columns Van Driekoplopers en Pepe maar eens.

KawaSutra · 27 maart 2006 op 21:03

Het is inderdaad het bekende verhaal. Alles is goed als de eigen wijk maar schoon blijft. Ik ben bang dat er nooit een oplossing voor zal komen. De achtertuin is nu eenmaal heilig.
Er zijn geen lievere mensen, maar dat moet je wel willen zien. Goeie column!

DriekOplopers · 27 maart 2006 op 21:47

Uitstekende column. Erg mee eens ook, het is een schande.

Overigens, weet je waarom de Josti-band nooit op ma-do overdag optreedt? Dan zitten ze in de Tweede kamer 😡

😀

Driek

Li · 28 maart 2006 op 00:19

[quote]Laat die klagers mijn buurvrouw maar eens ontmoeten, kan je lachen. Als er iemand is die voor geluidsoverlast zorgt, is zij het wel[/quote]

Zo is het maar net!
Het is te gek voor woorden…

Li

Ma3anne · 28 maart 2006 op 08:04

Ben het met je eens. Schandalig dat Terheyde zo reageert.

Hier schuin tegenover wonen geestelijk gehandicapten in groepen of zelfstandig in gewone rijtjeshuizen. Het zijn normale buurtbewoners, die, zoals elke buurman of buurvrouw, zich in het wild door de wijk in de buurtsuper of de snackbar bewegen. Niks overlast. Gewoon aardige mensen.

Mup · 28 maart 2006 op 15:29

Eens met mijn voorgangers (alweer) maar laat het medelijden voor de mensen met een handicap, wat ook weer het verkeerde woord is, maar achterwege, dat is het laatste waar ze op zitten te wachten. Maar het onderwerp belichten is altijd goed,

Groet Mup.

Jaap-Bonenstaak · 28 maart 2006 op 19:03

ik weet het ik weet het, kan het niet helpen het spijt me 😉
vandaar ook ->

Ik weet dat het niet goed is maar ik heb altijd medelijden met die mensen

Geef een reactie

Avatar plaatshouder