Bloedheet, kurkdroge bomen en de grond waar de wortels snakken naar water.
De hitte is ondraaglijk, geen zuchtje wind, het water waar het koude kan koelen is verdampt. Razendsnel wordt een vonk een brand van ongekende omvang. Niets valt er te redden, zelfs de herinneringen op de ingelijste foto’s smelten weg. Niet rest dan as.
Het metalen geraamte, van wat een voertuig was, gekromd. Een kinderfiets zonder banden,. Zwart geblakerde vormen in – wat ooit een groene omgeving was- tentoongesteld in de de kale vlakte. Het asfalt is niet meer wat het was.

In de verte verdwijnt de nacht, vuurrood gekleurd als vuurballen door de jongleur omhoog geworpen maar ‘out of control’.

Waar is de Feniks?Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Kees Schilder · 23 juli 2021 op 11:50

Zeer mooi geschreven weer

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder