Het begon al vreemd en dat had mij argwanend moeten maken. Maar nee, helemaal argeloos nam ik het platte pak aan van de vriendelijke, net als zijn collega’s, zwaar doorrookte koerier. Sinds ik weet hoe weinig die mensen verdienen heb ik altijd wat munten klaar liggen. Maar dit terzijde.

Ik had een paar dagen eerder schoenen besteld via internet, om precies te zijn zwarte Teva-sandalen, de enige in dat genre die ik qua vorm en alleen voor vakantiegebruik, nog net te pruimen vind. Maar wat een vreemde verpakking voor schoenen was dit, en trouwens ook wel erg royaal voor mijn maat 39. Het leek meer een Limburgse vlaaidoos voor reuzen.

Ik nam het gevaarte mee naar binnen en stelde mij al voor dat de schoenen daarin breed uitgespreid geëtaleerd zouden liggen, met de riempjes als een soort tentakels er artistiek om heen gedrapeerd. Van het brede plakband dat ze gebruiken word ik trouwens altijd agressief. Dus een mes erbij. Zo, eindelijk de deksel open. Onder het bobbeltjesplastic dat de inhoud bedekte, zag ik vaag iets ronds met rood in het midden. Een pan, een koekenpan met deksel. En een wit mes met paars heft in een paarse schede.
Ik had hier en gunder helemaal geen koekenpan met rode steel en ook geen raar kunststofmes besteld. Ik barst van de koekenpannen en de messen!
Ik keek naar de adressering, Ja, wel degelijk stond mijn naam erop: het kleumde ieletjes, maar duidelijk, midden op het glanzend witte vlak.

Er zat een factuur bij : 59, 95 euro en na drie maanden zou het volgende pakket gestuurd worden. Toen pas zag ik het plastic zakje met zeewierpillen, waarvan ik twee weken eerder een gratis en vrijblijvend proefpakketje had besteld voor 3,95. Woedend belde ik de firma die erbij vermeld stond. ’Mevrouw ik heb niks besteld, alleen een proefpakketje met veertien pilletjes’, blies ik keihard in het toestel.
‘Dan had u beter moeten kijken, mevrouw: bij geen bericht krijgt u automatisch een abonnement voor die pillen, dat staat erbij en u hebt dus niks laten weten’.
‘Dat is een hele rare volgorde’, brieste ik,’ als ik iets wil bestellen, onderneem ik actie, als ik niks bestel, wil ik ook niks gestuurd krijgen’.
‘Oké, ik zal u meteen uitschrijven en stuur een mail daarover’.
Ik drukte keihard de rode knop in, nog steeds laaiend.

Categorieën: Algemeen

pally

Genieten van leven en mensen en natuur om mij heen. Schrijven als belangrijke drijfveer om te ordenen, te relativeren en te communiceren.

13 reacties

troubadour · 23 april 2014 op 18:18

Uit het leven gegrepen Pally, mooie compacte column, waar genoeg in staat om de lezer woedend te maken.

Nachtzuster · 23 april 2014 op 19:20

Ik ben ook zo’n lul die dingen (als proefpakket) kan bestellen en daarna ergens aan vast zit. Wat je niet wilt. Daarom sla ik elke telefonische fantastische aanbieding af. Ik vergeet namelijk om iets op te zeggen en voor je het weet krijg je een 48-delig Delfts Blauw servies in je maag gesplitst. Fijn dat jij er zo’n leuke, kwade column van hebt weten te maken.

Pierken · 23 april 2014 op 23:04

Jij en je schoenen niet krijgen die je besteld hebt. Dan is er al een 100% probleem, lijkt me. En dan ook nog eens extra opgekloot raken door colportage. Zeer treffend neergezet, Pally :yes: . Ik voelde mijn bloeddruk weer stijgen tijdens jouw column door gelijksoortige ervaringen via internet en telefoon!

Mien · 24 april 2014 op 08:33

Heb ooit een gratis een originele Dinky Toy van een ‘strijkijzer’ besteld. Na tien keer post van het bedrijf, dat deze zogenaamde gratis actie lanceerde, met het verzoek om alsnog een abonnement te nemen en zo nee de rekening van het autootje alsnog te betalen, hebben ze het opgegeven. Maar ja, ze hadden dan ook geen poot om op te staan. Wie niet waagt wie niet wint. Maar het kost wel moeite, die / dat wagen. De auto toch gratis weten te behouden.

Leuke column pally. Alleen de eerste alinea riep verwarring op. Hoeveel koeriers stonden er eigenlijk aan de deur?
[quote]Maar nee, helemaal argeloos nam ik het platte pak aan van de vriendelijke, net als zijn collega’s, zwaar doorrookte koerier.[/quote]

SIMBA · 24 april 2014 op 09:12

Iedereen trapt er wel eens in Pally en ik ben er blij om want het levert heerlijke verhalen op en in dit geval een lekkere column!

Meralixe · 24 april 2014 op 09:38

Mooi omschreven Pally. :yes:
Klein vooroordeeltje? Een koerier rookt ALTIJD!
Eigenaardig, nog geen enkele van de andere reacties doet ons herinneren aan uw lange reeks columns over.. schoenen. :rotfl:

trawant · 24 april 2014 op 11:46

Een alledaags probleem kort en krachtig neergezet.
Ik vind alleen dat je het terzijde zinnetje weg had kunnen laten.

Valt me trouwens mee dat je er zo snel vanaf gekomen bent.

    pally · 24 april 2014 op 15:38

    waarschijnlijk omdat ik kort en krachtig heb gebeld, trawant… 😉

    Je hebt overigens gelijk , wat die terzijde betreft.

Ferrara · 24 april 2014 op 14:54

Een gratis proefpakketje voor 3,95? Nou ja maakt het uit.
Ik heb genoten van dit schrijven.
Komt er nog een column over de werking van de pillen?

    pally · 25 april 2014 op 09:47

    3.95 waren de verzendkosten, Ferrara, ook al wat veel voor een flutpakje, natuurlijk. :-((

Geef een reactie

Avatar plaatshouder