Een enorme zwerm spreeuwen heeft de lindeboom aan het begin van de straat gekraakt.
Was het gisteren nog rustig op dat plekje en zaten er wat kauwtjes en duiven te wachten op de bevoorradingsauto van de bakker, vandaag is het een drukte van jewelste en vliegen de spreeuwen af en aan.
De vaste bewoners van deze stek zitten nu een boompje verder en bekijken de vreemdelingen met argusoogjes. “Wat denk je?” vraagt een kauwtje aan één van de duiven. ‘Blijven die straatjongens daar zitten deze winter?’
‘Dat is niet te hopen’, zegt de duif. ‘Afwachten wat er gebeurt als de bakker straks komt.
Als die noorderlingen door krijgen dat ze hier gemakkelijk aan voedsel kunnen komen trekken ze vast niet verder. Ze vergaderen er blijkbaar over want ze maken een hoop lawaai. Jammer genoeg kunnen we niet verstaan wat ze kwetteren. Weet je nog vorig jaar zaten ze hier ook een paar dagen en van het ene op het andere moment gingen ze op de vleugels en waren ze weg.’

‘Ik hoop maar dat ze dat weer doen’, zegt het kauwtje. Voor die jongens zijn ingeburgerd is het voorjaar en vertrekken ze weer naar het land van herkomst. Ondertussen hebben wij hier het nakijken en moeten het doen met wat die straatjongens achterlaten. Ik heb gehoord dat spreeuwen geen nette eters zijn. Ze rommelen maar wat aan.
Heb je gezien hoe ze af en toe gezamenlijk een rondje over de wijk vliegen, dat doen ze goed zo met z’n allen. Het is een mooi gezicht, maar daar is alles mee gezegd.
Van mij mogen ze een doorstart maken en afvliegen naar warmer oorden.’

We zijn enkele dagen verder en de rust is weergekeerd. Duiven en kauwtjes zitten weer op hun vertrouwde plek. Ze nemen de wijkbewoners op de korrel die onder hun boom doorlopen op weg naar de bakker.

Categorieën: Diversen

Ferrara

Wie sturen kan zeilt bij elke wind

8 reacties

Pierken · 2 november 2012 op 15:25

De kauw en de duif stemmen vast PVV (Partij voor vogels, uitgezonderd de spreeuw). Terwijl ze toch zelf, ondanks autochtoon, de minderheidsgroep zijn. Een spreeuw smaakt heel bitter. Je kunt er dus verder niet zoveel anders mee dan ze uit laten praten of laten figureren in een Hitchcockfilm.
Ik vind het dapper van je om ze aan de kaak te stellen, Ferrara. Het zijn allesbehalve vergevingsgezinde beestjes. Maar iemand moet het doen. Zo gaat het niet langer. Al vind ik die duif en de kauw ook een stelletje kweeën.

pally · 2 november 2012 op 21:45

Een grappige fabel, Ferrara, waar je allerlei groepen zou kunnen invullen, naar je eigen fanasie. Ik had het wel graag een beetje brutaler gezien, wat feller,

groet van pally

embee · 3 november 2012 op 15:57

Leuk stuk Ferrara, goede titel, met plezier gelezen.

Groet van

Embee

Nachtzuster · 3 november 2012 op 18:05

En ik maar jarenlang denken dat ‘kauwtje’ ‘kouwtje’ is. :hammer:
In ieder geval weer wat geleerd. Leuk verhaal, Ferrara. Vogels, het zijn net mensen in een gereformeerd dorp. Vreemdelingen worden niet of slecht geaccepteerd.

arta · 3 november 2012 op 21:44

De vogelaarwijk 😀
Ik vind hem leuk!

Sagita · 3 november 2012 op 22:19

Originele titel. Mooie fabel. Misschien wat minder gebruik van verkleinwoorden maken? Dat maakt het verhaal ook steviger.
groet Sa!

Meralixe · 5 november 2012 op 06:57

Ik merk regelmatig een groot verschil op tussen uw columns en uw reacties op andere columns. Niet paniekeren, dit is maar een mening.
De zinnen in uw columns klinken vaak vlak en emotieloos. Deze bij uw opmerkingen zijn dikwijls scherp en doorspekt met humor :eh:

linhaixie · 8 november 2012 op 07:38

The way to bunch n . confront carrier? Since high end brand name, today, N . Confront [url=http://www.thenorthfaceforsale.net]the north face coupons 2012[/url]create creating N . Confront Outdoor jackets, layers and also shoes or boots regarding out of doors lovers. With all the physical [url=http://www.thenorthfaceforsale.net/womens-north-face-triclimate-jackets-c-84_91.html]north face triclimate promotion code[/url] regarding low-cost north face jackets, this kind of wintertime may be cozy and also secure.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder