In een relatie doe je alles voor de eerste keer. Bij iedere relatie doe je die dingen opnieuw voor het eerst. De eerste keer naar de film. Het eerste etentje, de eerste discussie over wie het eerste etentje betaalt. De eerste zoen, maar bepaalde dingen doe je echt voor het eerst. Vooral als je jong bent, dan heeft een relatie al snel elementen die je vorige relatie nog niet had. Ik en J. zijn nu al bijna 5 maanden samen. Die maanden waren heel heftig, waarschijnlijk hebben we al meer meegemaakt dan sommige mensen in hun hele leven zullen meemaken. Haar gezondheidsklachten zorgen voor de nodige spannende momenten, het is immers een wonder dat ze aan de relatie is kunnen beginnen. Een jaar geleden had ze dat nooit geloofd, noch de andere rondom haar. Haar te zelfverzekerde arts buiten beschouwing gelaten, die heeft altijd gezegd dat het wel in orde komt.

Inmiddels gaat het natuurlijk veel beter dan een jaar geleden toen haar leven aan een zijde draadje hing en proberen we samen een zo normaal mogelijk leven te leiden, op alle vlakken. Beide vinden we dat ondanks alles de relatie nog opvallend gewoon en normaal. Een gevoel van schaamte heeft ze nooit gehad ondanks dat een openhartoperatie flinke littekens achterlaat. Ik weet niet of ik haar daar al zo snel mee geconfronteerd had als zij bij mij deed. Al ben ik wel heel blij dat ik het litteken snel te zien kreeg. Daardoor wist ik al heel snel dat het helemaal niet zo erg was als mijn fantasie al wel dacht dat het zou zijn.

Nu na een paar maanden zie ik het litteken niet eens meer, het hoort gewoon bij haar, net als het bultje op haar voorhoofd. Eng heb ik het litteken nooit gevonden, een half naakt meisje in je bed is veel enger! Wat je dan wel opvalt is hoe een impact zo iets op een leven kan hebben. Ze is onzeker in veel van haar kleding en bh’s moeten aan veel eisen voldoen. Dat moeten ze natuurlijk altijd, maar het spreekt voor zich dat haar eisen afwijken. Ze moeten voornamelijk comfortabel zijn, laten die comfortabele modellen helaas niet altijd even spannen zijn. Eigenlijk zijn die alles behalve spannend maar ik wil de fabrikanten van die dingen ook niet echt op de zere teen trappen. Ik vond eens een tasje bh’s op haar bureau en zei “Goh leuke bh.” Ik wilde een leuk compliment te maken omdat ik zin had iets aardigs te zeggen en die dingen er nou eenmaal goed geschikt voor waren. Zij dacht echter sarcasme te horen in mijn stem en beaamde “Ja afschuwelijke oma modellen, heb ze ook van oma gekregen.” Achteraf moet ik toegeven, echt jong kwamen ze niet over, maar toch zag het er voor wat ik gewend was leuk uit.

Na al die maanden vond ik het vorige week dan toch echt tijd worden, ik kon er niet meer omheen, eens moest de eerste keer zijn. Het was zowaar spannender dan voor het eerst een pakje condooms kopen. Want ik voel me al ongemakkelijk in zo een vrouwenbolwerk, maar als je dan een kwartier loopt te zoeken en te graven. Naar dat ene leuke model dat ook nog goed ondersteund vanwege het litteken, maar daarnaast wel erg mooi en sexy is. Je die ene leuke bh eindelijk in de goede maat gevonden hebt, ik durfde gewoon niet te vragen of ze bijpassende broekjes hadden. Uiteindelijk zag een verkoopster mij worstelen met dit dilemma en kwam ze me al helpen. Dat gaf me wel een goed gevoel. Ze had dus kennelijk door dat ik voor mijn vriendinnetje een cadeautje zocht en geen lingeriesetje kocht voor transseksuele experimenten.

Nog nooit heb ik zo zenuwachtig in een rij voor de kassa gestaan als toen ik dus daar stond. Met mijn eerste lingeriesetje voor mijn vriendin. Achteraf gezien was het een leukere ervaring dan condooms kopen. Condooms kopen is ook spannend, maar dan heb je wel meteen die voorpret bij de gedachte aan waar je ze voor koopt. Bij het cadeau kwam dat ook wel maar later. Bij het verlaten van de winkel kwamen eerst andere leuke dingen naar boven drijven. Zoals het respect wat je toch wel een beetje krijgt van andere vrouwen in de winkel, de blik “deed mijn vriend dat ook maar.” is vrij goed te herkennen. Daarnaast was het ook best leerzaam, ik weet nu bijvoorbeeld wel wat een hipster is.

Uiteraard was niet het kopen van de lingerie het leukste, het leukste was het geven en kijken of het wel past. Wonderbaarlijk genoeg paste het als gegoten. Het enige nadeel is dat ik binnenkort weer naar die winkel zal moeten gaan uit het oogpunt van de hygiene, ze weigert nu namelijk om ander ondergoed te dragen.


10 reacties

SIMBA · 28 april 2007 op 10:41

Goed gedaan Yannick!
Jammer dat je hier en daar een letter bent vergeten 😕

Trukie · 28 april 2007 op 10:42

Jannick ik ben helemaal stil van deze column. Je kunt zo mooi schrijven over zowel intieme als ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven.
Jullie zijn allebei een stel lieve en moedige mensen.

DriekOplopers · 28 april 2007 op 11:16

Echt geweldig gedaan! Ook ik ben er stil van. Ik had je al een poosje gemist hier, ben blij dat ik weer eens wat van je lees.

Echt. Prachtig gedaan. Ik ben ontroerd.

Hulde!

Driek

tonyy · 28 april 2007 op 11:38

”Die maanden waren heel heftig, waarschijnlijk hebben we al meer meegemaakt dan sommige mensen in hun hele leven zullen meemaken.”

Dit stukje komt bij mij onaangenaam over, verder is het een mooi stukje.

WritersBlocq · 28 april 2007 op 12:17

Ha! Goed man, om je weer te lezen. Paar kleine vuatdjus, maar wel krachtig geschreven en dat is lastig denk ik, bij zo’n lang stuk.

Hee, en al wàs je een travestiet die ging expirimenteren, dan hoop ik ook dat je geholpen zou worden 😉

Jij gaat financieel naar de maan met die lingerie-verwennerij, ben blij dat ik niet op vrouwen val, zulke cadeaus zijn echt duur per cm2.

Knuf voor jullie allebei, Pauline.

pally · 28 april 2007 op 13:48

Ik moest gewoon even slikken van ontroering bij deze column, Yannick! En dat heb ik niet zo snel.
Sympathiek en ongekunsteld, klasse

groet van Pally :kus:

pepe · 28 april 2007 op 14:22

Eerlijk en moedig geschreven, die paar vergeten letters vergeet ik gewoon even.

Mup · 28 april 2007 op 16:41

[quote]de eerste discussie over wie het eerste etentje betaalt[/quote]

Dat was gelukkig voor mijn tijd:-)

Mooi stuk Yannick, heel mooi stuk,

Groet Mup.

arta · 28 april 2007 op 21:41

Erg mooi geschreven , Yannick. Lief ook, van je!
[quote] ik weet nu bijvoorbeeld wel wat een hipster is.[/quote]
Inderdaad: hip, hipper, hipster! 😀

KawaSutra · 29 april 2007 op 12:53

Mooi geschreven Yannick. Je hebt zéker lef om je alleen in zo’n lingeriezaak te begeven.

[quote]…maar ik wil de fabrikanten van die dingen ook niet echt op de zere teen trappen. [/quote]
Haha, leuke samenvoeging van twee gezegden. ‘Schoppen tegen het zere been’ en ‘op de teentjes getrapt zijn’.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder