Mijn Cv-ketel is oud, zo oud dat je denkt, die moet een keer vervangen worden. Maar ja, hij doet het, het water wordt warm, de verwarming doet het gewoon. En het is helemaal niet leuk om een nieuwe Cv-ketel te kopen. Dat is net als een wasmachine, je had er al één en nu heb je er weer één. Je bent er niks mee opgeschoten maar het heeft wel geld gekost. Dus steek ik, net als heel veel mensen denk ik, mijn kop in het zand en wacht wat er gaat gebeuren. En ik heb toch een onderhoudscontract bij Eneco, wat kan er mis gaan? Oh nee, dat was vorige keer ook al zo’n ellende.

En dus, toen afgelopen maandag ik weer geen warm water had en het huis ook akelig koud aanvoelde, ging ik toch maar bellen. Want ik heb inmiddels een onderhoudscontract, dat weet ik sinds die bewuste keer in augustus zeker. En inderdaad, dat was geen probleem, een wederom vriendelijke meneer verzekerde me dat ik binnen twee uur gebeld zou worden door de onderaannemer. Misschien reageerde ik iets te stellig toen ik zei; ‘dat is niet waar, dat was vorige keer ook niet zo.’

‘Jawel mevrouw, u wordt binnen 2 uur gebeld door onze partner.’

‘Maar dat zeiden jullie vorige keer ook en toen was het ook niet zo.’

‘U wordt echt gebeld.’

Tja, wat moet je dan. Ik hing op en keek op mijn horloge. Dan zou ik toch zeker dezelfde ochtend nog gebeld moeten worden. Helaas werden mijn bange vermoedens waarheid, de telefoon bleef akelig stil. Ik kreeg wel een bevestiging van Eneco, waarin ze nogmaals aangaven wat de afspraken waren. En als ik nog vragen had, dan kon ik altijd reageren op de mail. Nou, dat heb ik de dag erna ook maar eens gedaan. Vanuit de klantvriendelijkheid van Eneco kreeg ik een geautomatiseerde bevestiging waarin stond dat ze er naar streven binnen tien werkdagen antwoord te geven.

Ik ontplofte. Wat me een excuusmail van Eneco opleverde. En een hele vriendelijke monteur die het euvel binnen een half uur had verholpen. Die man kon er ook niks aan doen.

Inmiddels heb ik een offerte aangevraagd voor een nieuwe Cv-ketel. Bij een andere firma. En zodra die ketel hangt, ga ik mijn contract bij Eneco opzeggen. Ik wil dan met die club nooit meer iets te maken hebben.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder