Aloë vera en een beetje lavendel. Goedkeurend knik ik naar het pakje aftersun in mijn hand. Het zit er allemaal in, en dat voor drie euro. Ik stuur mijn karretje langs de insectensprays en de muggenstekkers, naar het gangpad van de cake- en pannenkoekbeslagen. Automatisch gaan mijn ogen helemaal naar beneden, naar de onderkant van de stellage. Twee flesjes puur citroensap, twintig cent. Er is geen betere muggenverdrijver dan puur citroensap, geurloos voor mensen, gezond en goedkoop. Even het dopje van de fles afdraaien en het flesje naast je bed zetten. Heel wat beter dan die muggenstekkers. Ze stinken, laten vlekken achter op de muur en gordijnen, ze zijn schreeuwend duur en je wordt alsnog kapotgestoken.

Een blikje tonijn voor 40 cent. Met 20 gram hoogwaardige eiwit per blikje, zijn ze een goed alternatief voor de eiwittenshakes die je voor enkele euro’ bij de sportschool koopt. Nog even lang het verzorgingsschap. Een grote fles doucheschuim van een liter voor in bad voor 50 cent. Overigens prima te gebruiken als normale zeep voor onder de douche.

Tevreden loop ik naar de kassa. Een tientje is voldoende om mijn volle kar boodschappen mee te mogen nemen. Onderweg naar mijn auto kom ik mijn buurvrouw tegen, die het even zwaar lijkt te hebben met haar volle kar als ik. We raken even kort aan de praat over koetjes, kalfjes en de moord op Kennedy tot we bij de auto’s aangekomen zijn, die toevallig naast elkaar geparkeerd staan.

Ik laad mijn citroenflesjes, mijn badschuim en mijn blikjes vis in, terwijl zij haar muggenstekker, badedas douchegel en multivit produkten inlaadt. Ik laad mijn flessen 3es cola van 30 cent in, terwijl zijn haar Coca-Cola inlaadt. Na een tijdje loop ik, samen met de buurvrouw, met het lege karretje naar de karretjesstalling. ‘En, ga je nog wat leuks doen dit weekend?’ Vraagt mijn buurvrouw. ‘Lekker een weekendje Landall buurvrouw’ antwoord ik enthousiast. Haar ogen kijken mij onderzoekend aan. ‘Was je vorige maand al niet naar Center Parks?’ vraagt ze, terwijl haar karretje iets inhoudt. ‘Ja, toen ook’ antwoord ik met een grijns, terwijl ik mijn karretje stal.

Terwijl ik alleen terugloop, zie ik mijn buurvrouw een andere vrouw hoofdschuddend aankijken. ‘Waar doet die jongen het toch van?’ valt geheel onbetaalbaar op haar lippen te lezen.


9 reacties

Dees · 10 mei 2008 op 09:21

Hahaha, herkenbaar en geestig… Selectieve zuinigheid eigenlijk, want ipv Landall zou je ook met je tentje op de camping van onder op het schap kunnen gaan staan. Moet je nagaan hoeveel geld je dan zou overhebben voor… euh, ja nou ja, [i]later[/i] ofzo. Leuke column dikkerd!

De_PessiMist · 10 mei 2008 op 09:37

Inderdaad herkenbaar :lach:

Neuskleuter · 10 mei 2008 op 12:36

Lekker, luchtig, zomers. Een mooi-weer column 😀

*Sluit me verder voor het gemak aan bij Dees*

Troy · 10 mei 2008 op 14:04

Je lijkt mij wel. Op de een of andere manier geeft het toch steeds weer een kick om voor weinig geld veel en gezonde boodschappen te doen. In plaats van citroenolie heb ik overigens een citroenplantje in de woonkamer staan. Af en toe bijtoppen en geen mug te zien. 😉

arta · 10 mei 2008 op 14:52

Leuke column!
🙂

WritersBlocq · 10 mei 2008 op 23:20

Net zo zalig als het weer, deze column.
[quote]Een grote fles doucheschuim van een liter voor in bad voor 50 cent. Overigens prima te gebruiken als normale zeep voor onder de douche.
[/quote] 😆

FatTree · 13 mei 2008 op 10:42

Bedankt iedereen voor de leuke reacties! En allemaal een lekkere zomer toegewenst!

Mup · 13 mei 2008 op 16:19

[quote]We raken even kort aan de praat over koetjes, kalfjes en de moord op Kennedy [/quote] 😆

Aloë pluk ik hier uit de tuin, met de draden kun je zelfs naaien.
Leuk stuk! Zit een lekkere vaart in.

Groet Mup.

Fem · 14 mei 2008 op 10:36

-citroensap
-citronella-plantje
:eureka:

gelijk maar even toegevoegd aan mijn boodschappenlijstje 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder