De publiciteit rondom Madeleine is uitstekend! Toch zijn er wereldwijd duizenden kinderen vermist en wat hoor je over hen? Niets! Een dergelijk programma als ‘’Tros Vermist’’ is een goed initiatief, maar alleen niet genoeg. Toch is gebleken dat het ook anders kan. Neem nou Maddie, wereldwijd wordt hier aandacht aan geschonken in diverse media, maar waarom dan niet om andere kinderen? Zijn die minder? Is het een minder aangrijpend verhaal? Of zou het zo zijn, omdat een aantal bekende mensen helpen? Of misschien beter gezegd, maken haar ouders er een potje van? Ik bedoel alleen, maar te zeggen dat er weinig aandacht is voor andere kinderen, zo weinig dat ik een weggelopen mier nog eerder terug vindt, die ik een dag geleden nog zag lopen! Hetzelfde leed is er ook voor andere ouders? De kinderen krijgen niet tot weinig publiciteit en dat vindt ik een kwalijke zaak!

Nu ga ik een beetje simpele psychologie aansnijden in de Maddie affaire en als je daar niet tegen kan, kan je beter stoppen met lezen! Ja en ik eenmaal veel Crime Scène Investigation gekeken, dus ben totaal geïnspireerd geraakt. Kut! Ik krijg nu een bericht dat papa Maddie, niet de echte pappa is! Kan ik mijn psychologische analyse ook wel achter mijn laten, want mijn idee was dat het gewoon een huil baby was en dat de moeder dacht: Manlief, hoe komen we hier vanaf?

Mensen, jullie bedoelen het goed die helpen met het steunen en zoeken. We zullen alleen Maddie niet vinden, voordat papa en mama gaan praten. Of zou het dan toch de ‘nep’ pappa alleen zijn? Of misschien een tragisch ongeluk? Of toch een ontvoering? Door de media komt er wel schot in de zaak en neemt de druk toe en de waarheid zullen we binnenkort onder ogen moeten zien.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

lisa-marie · 15 september 2007 op 13:32

[quote]De publiciteit rondom Madeleine is uitstekend![/quote]
Vind je dat echt?
Nee dat is het niet net zoals deze column. Hoop geschreeuw weinig wol.
Schrijf er dan liever niets over.

eLGee · 15 september 2007 op 13:32

Oei, lastig om op en stuk als deze te reageren, ik weet hier zò weinig vanaf.
Misschien heeft het er inderdaad mee te maken of bekende Nederlanders zich bezig houden met de vermissing van een kind, maar misschien heeft het er ook mee te maken dat het voor mensen een ver-van-mijn-bed-show is en zich er daarom niet mee bezig houden. Ikzelf ben daar een voorbeeld van.
Jij houdt je er wel mee bezig en dat valt te bewonderen. Is een baantje bij de recherche wat voor je? 😉

Dees · 15 september 2007 op 14:05

Tot hier

[quote]De publiciteit rondom Madeleine is uitstekend! Toch zijn er wereldwijd duizenden kinderen vermist en wat hoor je over hen? Niets! Een dergelijk programma als ‘’Tros Vermist’’ is een goed initiatief, maar alleen niet genoeg. Toch is gebleken dat het ook anders kan. Neem nou Maddie, wereldwijd wordt hier aandacht aan geschonken in diverse media, maar waarom dan niet om andere kinderen? Zijn die minder? Is het een minder aangrijpend verhaal? Of zou het zo zijn, omdat een aantal bekende mensen helpen? [/quote] gaat het goed en lijkt je column ergens heen te gaan. De rest is wmb jammer genoeg echt geneuzel en zou me als gesprek al vervelen, laat staan als stukje.

Ronald, ik weet dat je vindt dat mensen hier heel kritisch zijn op jou. Te kritisch. Maar eigenlijk zou jij veel kritischer moeten zijn op jezelf. En ik denk dat daar je grootste uitdaging in zit.

Grtjs,

Dees

Quinn · 15 september 2007 op 15:51

Je eerste alinea vind ik goed en ook dat je je druk maakt om dit onderwerp. Maddie’s foto gaat inderdaad de wereld over, maar zij is helaas slechts een van de velen. En de hele afwikkeling van die zaak begint steeds meer op een soap te lijken. Je column kakt voor mijn gevoel na de eerste alinea een beetje in, je herhaalt je punt en bouwt niet echt een verhaal met nieuwe elementen op. Maar toch, aardige poging.

JLP · 15 september 2007 op 16:10

Geen gamekkelijk onderwerp maar ook ik mis inderdaad structuur en een creatieve twist die het lezen van je column de moeite waard zou maken.

Siebe · 15 september 2007 op 20:36

Ronald,

Ik geloof waar te nemen dat jij je steeds meer probeert aan te trekken van de kritieken die je hier krijgt, die voor het merendeel oprecht opbouwend zijn bedoeld.

Zonder een spoor van flauwheid zeg ik: ga daar mee door.

Ook onder deze column is er weer het nodige zinnigs gezegd zodat ik daar niet veel aan toe te voegen heb. Steek het positieve in je zak, want dat mag gerust. Maar gebruik al het andere als instrument waar je je voordeel mee kunt doen. Want dat kan echt. Voor een bescheiden deel demonstreer je dat denk ik in deze column. Maak je er niet te gemakkelijk van af, wees niet te snel tevreden, vermijd de dooddoeners.

Alleen letters van het alfabet zijn nog geen woorden. Alleen woorden zijn nog geen stukje, zijn nog geen column. Dus, daag jezelf uit zoals Dees zegt.

Gr.
S

Geef een reactie

Avatar plaatshouder