Op je rug liggen in het hoge gras, tuurend naar de maan en de sterren. Als je je teveel op de sterren concentreerde, leek de wereld om je heen heel even naar achteren te vallen. Kwam dit door je concentratie op iets dat zover weg is, of omdat je hersens wel uit elkaar leken te barsten van onbeantwoorde vragen die door je hoofd speelde? Luisterend naar de krekels, met de natte grond onder mijn rug kon ik uren kijken naar de sterren, die toendertijd nog goed zichtbaar waren in de nacht. Nu zit ik er s’avonds even wat anders bij. Op mijn bureaustoel zit ik naar het minder misterieuze licht van mijn flatscreen computerscherm te staren, en probeer mij hopeloos vast te klemmen aan alle informatie die mij vandaag weer toegestopt wordt.

Ok. Op de maan is dus water gevonden, buitenaards leven bestaat. De sterren zijn ongelofelijk ver weg, maar door een nieuwe techniek reizen we over een paar jaar gewoon sneller dan het geluid en halen we even een senseotje bij oma op Jupiter. Kanker wordt simpel genezen met een medicijn dat origineel tegen reuma was. De verschillen tussen man en vrouw? Simpel, het ligt allemaal aan de hormonen, die bepaalde hersendelen een voorrangspositie geven.

Wat blijft er onderhand nog over om je over te verbazen? Elke dag worden droomgedachtes keihard ontkracht of bevestigd. Elke dag krijgen we antwoorden op vragen waar mensen al eeuwen over mijmeren.

Wanneer zal ik weer onwetend in het gras liggen, met de verwondering over wat ik zie. Wanneer vergeet ik weer dat ik alleen naar het licht van een stel gasbollen kijk, en voel ik dat gevoel weer in mijn maag, dat gevoel van ‘wat ben ik toch klein’?

Gisteren had ik de oplossing, het leek geweldig.
De zin van het leven leek mij het perfecte, onoplosbare enigma. Ik begon te denken.

Je leeft, je denkt, je huilt, je lacht, je groeit, je leert, je vergeet, je sterft.

Verdomme. Blijkt de zin van het leven dus ook gewoon maar een zin te zijn.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

SIMBA · 24 augustus 2007 op 17:05

[quote] Kanker wordt simpel genezen [/quote]
vertel dit maar aan de mensen die er “simpel” aan sterven!

[quote]s’avonds[/quote]
Dit moet zijn ’s avonds; de ’s is een afkorting van des (avonds).

Dees · 25 augustus 2007 op 11:52

Je intro vind ik het mooiste, daar zit echt muziek in. Denk je om foutjes, ook de mooiste muziekstukken worden onderuitgehaald met foutjes. Ook al zal niet iedereen ze misschien horen.

Je zin kan veel langer volgens mij, maar je uitsmijter vind ik daarom niet minder mooi. Ik zie prachtige stukjes, maar hoop dat je er een volgende keer iets langer en meer aan schaaft.

FatTree · 26 augustus 2007 op 23:27

Beide bedankt voor de reactie’s en terecht commentaar, ik zal de opmerkingen meenemen in mijn volgend schrijfwerk.

Troy · 30 augustus 2007 op 10:26

Mooie column. De eerste alinea nodigt zeker uit om verder te lezen, en de mijmering naderhand is denk ik voor veel mensen herkenbaar.

@Simba: De zin ‘kanker wordt simpel genezen’, lees ik hier duidelijk met een bepaalde ironie. Wellicht is dat je ontgaan.

Voor een eerste column vind ik dit zeker geen slechte poging, integendeel.

pepe · 30 augustus 2007 op 21:56

Troy bedankt voor de link naar deze column, door drukke werkzaamheden in de wereld naast de pc lees ik niet alle columns meer.

Fattree, voor een eerste column is dit beslist een hele mooie.
Prachtige zinnen heb je erin verwerkt.
‘Zin in een zin?’ Blijf schrijven Fattree.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder