Het haardvuur knettert, de geur van dennentakken en waxinelichtjes, het zachtjes tikken van de pionnetjes van het bordspel en natuurlijk de lekkere kook geuren uit de keuken. Ik heb het nu natuurlijk over kerst! Er is geen ander feest van samen zijn en zo veel gezelligheid. Iedereen denkt even niet meer aan zijn werk, aan school, problemen, stress of wat dan ook. Alles draait om gezelligheid en familie. Ik hou erg veel van dit tijd van het jaar, maar dat is niet zomaar. Mijn moeder maakt altijd de lekkerste menu’s. Ze is normaal al iemand die van elke avond weer een feest kan maken ( behalve als we hutspot eten), maar met kerst doet ze altijd weer extra haar best. We beginnen meestal met een garnalen cocktail, daarna een soepje. Als hoofdgerecht hebben we meestal verschillende gerechten op tafel staan. Op eerste kerstdag meestal een kalkoen met salades, groenten en lekkere sausjes en op de tweede kerstdag gaan we eigenlijk altijd uitgebreid koemetten. Als toetje hebben we dan een zogenaamde ‘grand dessert’. Na het eten moeten we dan niets voor niets uitbuiken bij het haardvuur.

Elk jaar is dat zo geweest. Soms kwam er een familielid mee eten. We nodigden meestal het jongste zusje van mijn vader uit, maar zij heeft sinds een paar jaar een vriend en komt dus ook niet meer. Vorig jaar mocht mijn vriend voor het eerst kerst mee vieren met ons. Thuis vierde hij het niet en omdat onze relatie serieus was ( en hij helemaal goed gekeurd was door mijn ouders) mocht hij het bij ons komen vieren!
Dit jaar is het anders. Mijn oudste zus van net 20 is gaan samen wonen met haar vriend en is dan ook nog een vegetariër geworden. Ik heb niks tegen vegetariërs, begrijp mij niet verkeerd, maar zelf wil ik toch wel wat vlees eten op kerst. Dat hoort er immers toch bij? Dus dat wordt dit jaar een combinatie met vleesgerechten en vegetarische gerechten. Mijn vriend viert dit jaar natuurlijk ook weer gezellig mee. Mijn kleine zusje, gisteren 17 geworden, valt er een beetje buiten en kan niemand mee nemen om te blijven eten. Maar we zullen het wel gezellig voor haar maken hoor!

Dit jaar ga ik eerste kerstdag bij mij vriend vieren. Mijn zus gaat het namelijk ook bij haar vriend vieren en mij leek het ook wel eens leuk om te zien hoe andere mensen het vieren. Alleen is mijn vriend een beetje moeilijke kwestie. Zijn ouders zijn namelijk gescheiden. Zijn vader gaat deze maand hertrouwen en zijn moeder heeft ook al weer een kind van een ander. Het ging niet lekker bij hem thuis, dus zit hij nu in een erg streng pleeggezin. Ik weet dus eigenlijk niet wáár ik het dan gaan vieren! Bij zijn pleeggezin ( liever niet!)? Of bij zijn moeder ( zij vierde volgens mij geen kerst)? Of misschien bij zijn vader ( dat is dan de laatste en de beste optie)?
Waar ik het dan ook vier, het zal raar voor mij zijn niet thuis te zijn bij mijn ouders.

‘s Ochtends de brunch, ‘s middags het bordspelletje ( met mijn zusje die altijd vals speelt en mijn vader die er eigenlijk geen zin in heeft) en het gluwein drinken bij de openhaard… Ik zal het allemaal missen… Gelukkig ben ik tweede kerstdag weer thuis met mijn ouders, mijn zusjes, mijn vriend en mijn zwager!

Categorieën: Actualiteiten

2 reacties

SIMBA · 19 december 2006 op 19:47

Koemetten??? Is dat een oud-Hollands spelletje ofzo? :dunno:

Li · 19 december 2006 op 19:56

[quote]Iedereen denkt even niet meer aan zijn werk, aan school, problemen, stress of wat dan ook. [/quote]

[quote] Alleen is mijn vriend een beetje moeilijke kwestie. Zijn ouders zijn namelijk gescheiden. Zijn vader gaat deze maand hertrouwen en zijn moeder heeft ook al weer een kind van een ander. Het ging niet lekker bij hem thuis, dus zit hij nu in een erg streng pleeggezin. Ik weet dus eigenlijk niet wáár ik het dan gaan vieren! Bij zijn pleeggezin ( liever niet!)? Of bij zijn moeder ( zij vierde volgens mij geen kerst)? Of misschien bij zijn vader ( dat is dan de laatste en de beste optie)? [/quote]

En jij noemt dat stress- en probleemloos? 😀

Ik wens je veel sterkte toe!

[quote]koemetten[/quote]

😀 Wij kipmetten altijd 😀

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder