Al als kind was ik wat langer dan het gemiddelde kind. Toen ik nog tiener was bracht mijn lengte vele voordelen met zich mee, zoals; dat ik alles kon zien bij een evenement en dat je wat ouder leek, dan het gemiddelde kind. Gelukkig valt dit nu mee, want wordt nu gemiddeld negentien geschat, wat het voordeel met zich mee brengt dat ik op mijn dertigste op iemand van in de twintig lijk, hoop ik. Mijn lengte had nog méér positieve gevolgen voor mij als persoon, niemand deed mans tegen mij en keken wel uit voor mij. Het is eigenlijk wel grappig, want zo sterk ben ik nou ook niet. Vaak kreeg ik ook met gemak sigaretten en drank mee en ik was dat mannetje die voor iedereen die rotzooi moest halen. Nu word ik pas om mijn legitimatie gevraagd, beetje laat, vind je niet? Ik ben nu toch al verpest.

Natuurlijk bracht het lang zijn ook nadelen met zich mee. In de klas was ik altijd de verdachte, als ik samen met mijn klasgenoten aan het rotzooien was. Het irritant zijn doe ik nu nog steeds, maar dan op een andere manier. Misschien was ik toch altijd de dader?

Al met al een onbezonnen jeugd, met het feit dat ik altijd lang was en nu al de 1.97 gehaald heb. Mensen vroegen vaak aan mij, hoe kan je zo lang zijn? Daarop antwoordde ik; Ja heb altijd voer van de Appie Heyn gehad. Misschien doet de grootste supermarkt van Nederland wel wat met het eten? Heb namelijk meer mensen gesproken en vroeg wat hun aten en de meeste hadden ook voer van de Appie gegeten.

Tegenwoordig ben ik blij met mijn lengte en zie tot mijn grote verbazing dat er mensen dié nog langer zijn en dat je het gevoel hebt dat je niet de enige bent. Klinkt een beetje raar, maar vroeger ben ik doodgegooid met mijn lengte. Nu kan ik wat voor mensen aanpakken, die ergens niet bij kunnen. Dat is zo handig voor mensen, maar ik wórdt weer gebruikt als werkpaard, net zoals in der tijd dat ik drank en sigaretten moest halen voor anderen.

Categorieën: Algemeen

7 reacties

FatTree · 18 oktober 2007 op 12:24

Ik moet je eerlijk zeggen dat je column mij niet echt aanspreekt. Ik ken je niet en ben dus eigenlijk niet echt geinteresseerd in jouw levensverhaal, tenzij dit grappig is of mij aan het denken zet.

Even hard gezegd het bovenstaande, maar zo denkt de lezer wel! Het was bijvoorbeeld leuker geweest als je 1 dag in je leven had beschreven en een grappigge gebeurtenis breed had uitgemeten.

Een column moet naar mijn mening een uitwerking zijn van een gebeurtenis, mening of gevoel. Een verkorte autobiografie is nou eenmaal niet echt interessant.

Even goed nadenken over een onderwerp dus, en volgens mij komt het helemaal goed want je hebt een vloeiende schrijfstijl.

Beryl · 18 oktober 2007 op 16:27

Helemaal eens met FatTree. Je lengte is een mooi gegeven voor een column, maar dan wel als er iets grappigs over vermeld wordt, als je lengte gebruikt wordt als instrument voor zelfspot, of als je er één aspect uitpakt en dit breed uitmeet. Jij als lang schoffie van 14 die drank probeert te kopen bijv. 😉

Wat je laatste zin betreft, daar had denk ik het volgende moeten staan: “ik worD wéér gebruikt”…

😀

DreamOn · 18 oktober 2007 op 21:10

O, vertel me meer!!! Ik wil er zelfs wel voor betalen, maar hier MOET ik meer over weten!! Hoe lang was je bijvoorbeeld op je zesde? En op je tiende? En als je moeder eten kocht bij de C1000, kromp je dan weer een paar centimeter?
Laat me niet langer in spanning, ik smeek het je….

O ja, en als je toch naar de winkel gaat: ik wil graag een slof sigaretten en een doos witte wijn.

Groetjes DO. (1.67m, maar ja, mijn ouders vonden de Albert Heijn te duur) 😀

lisa-marie · 19 oktober 2007 op 09:03

[quote] dan het gemiddelde kind.
[/quote]
een gemiddeld kind bestaat niet ook qua lengte niet al willen ze ons dit wel doen laten geloven.
[quote]wat het voordeel met zich mee brengt dat ik op mijn dertigste op iemand van in de twintig lijk, hoop ik.[/quote]
Helaas blijf niet hopen want dit gaat niet gebeuren.
En voer van de appie? Ik was altijd lang als kind maar daarna nooit meer bij gegroeid en dat zonder voer van de appie. 😉

[quote] Nu kan ik wat voor mensen aanpakken, die ergens niet bij kunnen. Dat is zo handig voor mensen, maar ik wórdt weer gebruikt als werkpaard, net zoals in der tijd dat ik drank en sigaretten moest halen voor anderen.[/quote]
Kijk dat noem ik nou eens naastenliefde. En wat is nou leuker dan elkaar in een supermarkt helpen.

En ik word[u]T[/u] dat is volgens mij tegenwoordig nieuwe spelling want dat zie ik zoveel bij de jongeren of ligt dat aan het voer van de appie? 🙂

DriekOplopers · 20 oktober 2007 op 09:13

Lange mannen hebben kleine [d]Jannen[/d] columns. 😀

eLGee · 20 oktober 2007 op 13:57

Ik vond de reacties leuker om te lezen dan het oorspronkelijke column.. Ook ik had liever een verhaal met plot gelezen. De schrijfstijl spreekt mij namelijk wel aan.

Groetjes LG
1.73m.. ook niet opgegroeid met Albert Heijn-voedsel 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder