Vanochtend dacht ik ‘’wat zullen we vandaag weer schrijven?’’ Iedere keer probeer ik weer een leuk stukje uit mijn toetsenbord te laten komen. Dus toen ik over de onderwerpen des levens nadacht, dacht ik opeens waarom schrijf ik niet een stukje over; waarom ik nou eigenlijk schrijf. Sommige vaste lezers denken hoogstwaarschijnlijk dat ik daar weer zeer gemakkelijk vanaf kom om daar over te schrijven. Als je dat denkt heb je volkomen gelijk, want het is ook gemakkelijk om over mijn hobby te schrijven. Mensen denken soms waar heb je zin in? Nou, dat ga ik nu onder genot van een kopje koffie uitleggen, trouwens het smaakt weer heerlijk.

Het is heerlijk om je hart te luchten, maar soms is het ook heerlijk om te beschrijven wat je soms nou werkelijk voelt. Mensen zien het andere denken van je als persoon, ik beschrijf soms onderwerpen waar ik liever niet altijd hard over wil spreken. Natuurlijk loop ik vaak slap te ouwehoeren, maar dan heb ik vaak een biertje teveel op. Door het Internet bereik ik nog meer mensen met mijn verhaal en dat is iets van tegenwoordig. Ik denk soms waarom maakt niet iedereen gebruik van zo’n medium mensen? Dit is een bekende situatie; Je staat ergens en je ziet een persoon en die zie je bijna elke dag bij de bus of de trein. Soms ben ik zo benieuwd naar iemands verhaal ook al ken ik diegene niet. Ieder mens heeft wat te vertellen, al gaat het dan soms nergens over. Ook in de winkel begin ik soms tegen ‘’vaste’’ klanten door te vragen hoe die in het leven staan en wat ze nou doen in hun leven. Sommige mensen werken hard, maar kom ook slachtoffers tegen die niet tegen deze maatschappij op kunnen Deze verhalen van mensen zijn stuk voor stuk uniek en het leert mij tevens om met alle lage van de maatschappij om te gaan. Iedereen heeft andere waarden en normen en dan is het ook prachtig om iemands levensverhaal aan te horen.

Met dit alles probeer ik juist te zeggen dat ik schrijf, omdat ik het leuk vindt om mensen mijn verhaal te presenteren en mee te laten delen in mijn leven. Het geeft een gevoel van vrijheid om iets van je af te schrijven wat je bezighoudt en het geeft je nieuwe energie.


14 reacties

DriekOplopers · 11 april 2008 op 14:15

[quote]Iedere keer probeer ik weer een leuk stukje uit mijn toetsenbord te laten komen.[/quote]

Magisch toetsenbord dan.

Blijven proberen. :hammer:

Dees · 11 april 2008 op 14:33

Ok, ok, ok… Het is leuk geweest. Je hebt ons allemaal maanden voor de gek gehouden en je hebt ons geestig opgenaaid en op de kast gekregen. You’ve had your fun.

Maar nu val je door de mand. Dit is echt te stompzinnig om nog geloofwaardig te kunnen wegkomen met ons het idee geven dat je echt zo bent, dat het echt bestaat dat iemand is zoals jij ons wilt doen geloven te zijn.

Applaus voor je acteertalent trouwens, dat wel, het vergt toch wat als je wilt onderdoen voor niveautje Bonnie St Claire.

dave2006 · 11 april 2008 op 17:14

Naaah Dees, nu moet ik toch ff reageren…
Ik ben ook niet wild van de columns maar jij neemt echt ff rustig de tijd om Ronald keer op keer compleet de grond in te lullen…

Er zijn mensen die zijn columns wel leuk vinden, jouw mening is niet de mening van de massa en wanneer je zijn columns echt zo slecht vind, than stop reading them. Feedback op columns is natuurlijk een doel van deze site, maar dat is dit niet. Dit is belachelijk maken. En ik weet dat je al maanden tips aan het geven bent en deze klaarblijkelijk niet opgevolgd worden, maar zeggen dat je praat voor iedereen op deze site vind ik beetje tever gaan. Dussss

.Dave

pally · 11 april 2008 op 17:36

Nee, deze column is echt niet meer te verdragen.
Vanuit geen enkel standpunt serieus te nemen.
Je kunt het moeilijk Dees kwalijk nemen dat ze uitgebreid zegt wat ze hier van vindt. Ze neemt die moeite nog in plaats van het niet te lezen of te laten zitten.
Ik ben het voor 100% met haar eens, jij neemt je lezers niet serieus,
Pally

SIMBA · 11 april 2008 op 18:40

Zeven keer het woord “soms” in dit korte stukje tekst”. Er is werkelijk geen doorkomen aan, de fouten zegevieren wederom.
[quote]omdat ik het leuk vindt om mensen mijn verhaal te presenteren en mee te laten delen in mijn leven.[/quote]
Heb je nu nog niet in de gaten dat *die mensen* niet op ColumnX lezen?

arta · 11 april 2008 op 18:49

Het enige intelligente wat ik op deze blz lees, is Dees’ reactie…
Enne….Dave…niet meer lezen???
Als je op een openbare site stukjes publiceert, mag de lezer zelf bepalen wat hij wel of niet leest, dacht ik…[quote]Wat beschrijven we vandaag?[/quote]
Wat mij betreft slaan we een dagje over…

Neuskleuter · 11 april 2008 op 19:09

Ik heb de column niet eens gelezen, vanuit het idee dat het vast weer geen column is, maar ik smul weer van de reacties. Al zie ik zo wel dat ik me bij Dees aan kan sluiten! 😉

Level1 · 11 april 2008 op 19:22

Ja een van de best gelezen schrijvers op cx, aldus de statiesken + veel reacties. ik hou van jullie allemaal!X mij

arta · 11 april 2008 op 19:36

[quote]Ja een van de best gelezen schrijvers op cx, aldus de statiesken + veel reacties. ik hou van jullie allemaal!X mij[/quote]
Blijkbaar heb jij de ‘statiesken’ van Kees Schilder nog nooit bekeken…
Slechte schrijvers kan ik nog wel pruimen, maar deze reactie…….brrrrrrr….. 😕

Fem · 11 april 2008 op 19:43

😀 persoonlijk lees ik ze alleen uit leedvermaak 😀

…. :oeps: of ben ik nu erg slecht… :eh:

Level1 · 11 april 2008 op 23:26

Kijk dat is toch positief dan? Hartstikke leuk die columns van mensen hier, maar blijf erbij dat de meeste columns nergens over gaan 😀 Dus waarom zou ik niet mogen posten? Is toch entertainment? Is toch leuk weer als level 1 iets post? Kunnen we weer even alle frustratie kwijt na al die nette columns.

Dus we maken er gewoon leedvermaak, scheldpartij voortaan van! Als de redactie hier ook mee eens is kunnen we praten over een vaste column.. :hammer:

Troy · 12 april 2008 op 00:40

Aangezien je zo van negatieve aandacht geniet geef ik je er ook nog een beetje van. Net als Dees heb ik het idee dat je de boel gewoon in de zeik zit te nemen hier. Sterker nog, uit je reactie blijkt dat dat dus ook gewoon een feit is.

Bannen, die handel. Weg met Level1.

X mij.

trawant · 12 april 2008 op 17:44

Grote jongen, goed gedaan.. Kijk eens papa, in het potje..Heeft Level helemaal zélf gedaan..
Jaa..is van jóu..!!
Nee niet met je handjes in, Leveltje.. Ooh je wil schrijven met de grote Bah..Papa, hij gaat schrijven ..en wat gaat Leveltje dan schrijven..
Oooh.. een columpje..nou we gaan meteen opa en oma bellen..maar nu handjes wassen en terug in de box bij je activity center..Ja, fruithapje is bijna klaar..

Teunis · 12 april 2008 op 19:03

[quote]Ja een van de best gelezen schrijvers op cx, aldus de statiesken + veel reacties.[/quote]

Griezelfilms trekken ook volle zalen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder