Ik loop vooruit, mijn blik gericht op 2019 en de jaren daarna. Gekleed tegen de snijdende kou heb ik me warm gekleed: winterjas en sjaal!

Het is tijd om stil te staan, mijn rug te rechten,  even om te draaien en het jaar 2018 aan mij voorbij te laten gaan.

Ik zie de beelden van verschrikking, luister naar de verhalen van vluchtelingen en hoor het geluid van de gevevechtsvliegtuigen over de steden -ooit zo mooi waren – en nu verwoest. Leiders, zie ik hun gebalde vuist en gebral over hun religie en onderdrukking over hun aanhangers uitspuwen.

Heb in 2018 de wereld rondgereisd en het nieuws reisde met mij mee.

Losers, met gekromde rug teneergeslagen en moe van de politieke strijd een deur uitgaan, een auto uitstappen, woeste menigten proberen met zalvende worden tot kalmte te laten komen.
Wat nu Brexit? Wat nu Gele Hesjes, Wat nu Catalonische Opstand,? de ontslaggolf in het Witte Huis omdat tegenstand en ‘verraad’  niet wordt getolereerd door mr  president Demagogie van ‘leiders’ die andersgezindten graag zien lijden!. Eigen soort eerst!’ anders laat ik je in stukken hakken.

Een zendeling vermoord op een eiland Nee, zijn god bestaat niet, beschermde hem niet tegen pijlen. Vloedgolven van water, drijvende dode lichamen, geschreeuw door verlies en dan kijkt de wereld naar de landing van een ruimtevaartuig op Mars: We horen geluid.

Aardbeving perikelen in Groningen, Zwarte Piet oproer 2018, Klimaattafels, politiek gewauwel, gestruikel en scheldpartijen in ons parle ment, de verhulde borsten van Dionne Stax. als onderwerp voor Humberto en de geile  journaal kijkend nedelanders,

Wat nou Kerst 2018?

Het Grote Dictee, De IQ test, De Slimste Mens, 2V12, Per Seconde Wijzer met een nieuwepresentator en Met Het Mes op tafel, pruim ik nog. Boer zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt, Bed & Breakfast alsof We er bijna zijn: Gedroomd Geluk, daar word ik diep en diep droevig door.
Geitenfokker zijn is ook al niet meer leuk. Heb je een vrouw gevonden die ook het geiten fokken wel leuk vindt, ben in 2018 alweer gescheieden, enfin…

Podium Witteman & Kunstuur geeft rust!

Volksziekte # 1 dat het televisie virus en digitale wereld is geworden en het zindelijk blijven denken heeft aangetast.

Ik loop verder en krijg het nog kouder. Ik denk aan mijn vader. Hij zou nu 100 jaar geweest zijn. in 20o verdween zijn stem, zijn lach en zijn woorden ‘ niet somber worden jongen*

Wat nou Kerst 2018?

Overvolle schappen met etenswaar om de al volle buiken nog meer te vullen en later uit te kakken. Gezellig tafelen, samen televisie kijken en de kerstboom als bindende factor bekijken in een huiskamer vol met prullaria of gestyleerd door de interieur architect. Verschil moet er zijn. Online bestellen, hup hup en snel want de kerstdagen komen dichterbij.

Kerstpakket van de baas is dit jaar weer niets. Geen bonus want een target niet gehaald, ontslagen, weggepest, gescheiden. 50 blind dates met de andere Tinder zoekenden, Facebook, Instagram,….. like, like…like it or not!

En dan gaat een nazaat van land rovers en zelfverrijkers ook nog eens zijn kerstboodschap aan het volk voordragen. Ik heb niets met een koningshuis, de familie en hun uitdijende familie. We noemen deze verteller: Koning!m tsja.

Ik recht mijn rug, draai me om en richt mijn blik naar het jaar 2019. Wordt het een ander jaar?

Gaat de wereld met hun leiders en vazallen verder zoals het in 2018 en de jaren, decennia daarvoor ook al was? Geestelijk gestoorde leiders die een Fatwa uitroepen?

Een gure wind schenkt mij een traan, ik vouw mijn sjaal dubbel en trek nog eens mijn kraag omhoog.

Dus wat nou Kerst 2018 ?  Ik laat deze aan mij voorbij gaan!

Op 1 januari 2019 Schans springen in Garmisch Partenkirchen en mijn moeder bellen!

Categorieën: Overig

9 reacties

Mien · 27 december 2018 op 14:42

Waar ik aan denk?
First dates, Binnenste Buiten, alle natuurprogramma’s en Een huis vol. Kom maar op met 2019. Soms hetzelfde liedje, soms ook niet. Lang leve de top 2000.

Suus · 27 december 2018 op 23:14

Robert

Nummer 22 · 28 december 2018 op 10:29

Mien

Nummer 22 · 28 december 2018 op 10:30

Vlot geschreven dat weer wel Suus, ja toch?

  Suus · 28 december 2018 op 16:53

  Zeker vlot geschreven, maar wel erg somber. Het is op einde niet duidelijk of de auteur toch achteraf zelf gaat schans springen, maar omdat moeder bellen als tweede wordt genoemd denk ik dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

   Nummer 22 · 28 december 2018 op 19:00

   Dat verwacht ik ook niet. Somber.. tsja, dat was 2018 toch ook…. oorlog, vluchtelingen, vernietiging, tsunami’s, Trump als mr. Hire and Fire, Poetin, Duarte, Erdogan etc. In NL liquidaties, miljoenen kostende Holleerder proces, burgemeesters en andere wethandhavers bedreigingen, veije meningsuiting maar dan niet voor waar je zelf tegen bent en elk jaar weer de zwarte pieten discussie…pffff 2019 wordt niet anders..

    Suus · 28 december 2018 op 20:22

    2018 was mijn topjaar. Ik heb in december 2017 besloten om de rest van de wereld een dikke vinger te geven. Ik kijk sindsdien geen nieuws meer, en heb niks gemist.

     Nummer 22 · 28 december 2018 op 21:31

     Mooi, dat ga ik doen in 2019. Alleen mooie columnxs schrijven en… schilderen

Geef een reactie