‘Vandaag hebben we op het menu: vergeten groenten, vis of vlees naar keuze, daarbij krijgt u biologische in de airfryer gefrituurde verse frieten, mayonaise door onze chef kok vers gemaakt en een keuze uit 5 sausjes vetarm en gezond’ Zo werd ik, na gevraagd te hebben ‘kan ik hier eten? waarop na het ‘ja, da’s mogelijk’ de avond specialiteit aan mij verteld door een uiterst vriendelijk jongedame. Dit restaurant annex brouwerij staat in Antwerpen in een buurt dat ‘t Eilandje heet. Ik bestelde een ‘Eilandje’, een lichtblonde karaktervol bier en nam plaats aan een biertafel. Er waren meer gasten en ik hoorde het Vlaams. Na -ongeveer 8 minuten- kwam mijn bestelde maaltijd geserveerd op een houten plank. De geur van het eten prikkelde me en ik zag de vergeten groenten. De kok, met een leren schort, kwam erbij en noemde welke vergeten groenten op de plank lagen. Ik luisterde aandachtig en zei ‘STOP’, nu weet ik waarom deze groenten ‘vergeten’ heten. Oh ja,zei de kok en naast stond inmiddels de gehele keukenbrigade:5 personen.

Dit is een verschrompelde brocolli, en dit hier een wortel van vorig jaar en wat is dit?, en prikte even met mijn vork in iets zacht dat op een oesterzwam leek, dit hier is verrot en dat daar zijn overjarige bloemkool stronken. De keukenbrigade zei niets. Dit zijn dus v e r g e t e n groenten dat zeker weer gevonden is in een vergeten volle GF zonder T afvalbak? Ik nam een slok van het bier en vroeg en dit hier… vergeten bier?

Categorieën: Overig

Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 18 december 2019 op 07:15

Die afvalbakken staan wel in het nieuws tegenwoordig. Maar je had het kunnen weten, een kok met een leren schort schiet altijd tekort (haha)

    Nummer 22 · 18 december 2019 op 15:06

    De Barrista in lederen hose und leren schort + de baard is de nieuwe virus in de horeca. De arabische landen daar zijn mannen met baarden. Vergeten Groenten burger…. brr

Geef een antwoord