‘Het is mij, uw voorzitter, een groot genoegen u ook dit verenigingsjaar weer uit te nodigen voor onze bijzondere Algemene Leden Vergadering van onze Sociëteit ‘Sigarengeno (o)tschap De Dames en Heeren van de Ronde Tafel, sinds 1953′

Sinds de oprichting in het 1953, waarbij, tot groot verdriet, onze sociëteit enkele van haar oprichters verzwolgen door de woeste zee, ten grave hebben gedragen in Veere. Helaas ging toen onze voorraad Cubaanse en Costa Ricaanse sigaren verloren, een schadepost van 4.356,25 guldens, maar dit ter informatie.

Nu in 2019 hebben wij met fraaie askegels bijelkaar gerookt, tijdens onze wekelijkse ronde tafel rook vergaderingen. Dat het in dronkenschap was, ach dat bleef achter gesloten deuren van ons gebouw. De single en double malt (12 en 18 jaar gerijpt) Schotse-, Ierse en Zweedse whisky’s waren tongstrelend, gehemelte verrassend en geur prikkelend. Waarvoor dank aan 2 leden en onze sponsor Drankenhandel Het Stokertje.

Voor onze komende bijeenkomst wordt het langrijkste agendapunt: Een nieuwe tafel en stoelen.

Begroot het bedrag van 22.345,= euro maar exclusief BTW en eventuele korting. Een koopje toch en ik doe speciaal een beroep op onze zeer gewaardeerd lid mejuffrouw douariére Bertine van Vuuren toe Kaggelaar, maar u dient zich niet bezwaard te voelen, hoor.

De ronde tafel begint nu aardig weg te rotten door de boktor en de stoelen,allemaal hebben slechts 3 poten,rotte zittingen en stinken naar rook.

Ik vraag u goed en zorgvuldig na te denken over de aankoop van een nieuwe, maar dan een ovale marmeren tafel en 23 chairs van de ontwerper Saarinen. Wat is de reden voor een ovalen tafel?

Ik hoor het u zeggen.

De reden moet door u aan elkaar worden verteld onder het genot van de Cubaanse sigaar, de volle glazen whisky en na afloop gaat de ronde tafel in stukken de open haard in.

Ter aanvullende informatie: ik heb het mobiele pinapparaat bij me.

De sigaargroet en santé!

Uw voorzitter,
Theodora Conijn-de Ronde


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

5 reacties

van Gellekom · 22 augustus 2019 op 09:53

O my God!!!! Theodora’s man, Luke op den Asgerief ken ik nog. Hij repareerde onverwacht je auto. Had je ’s ochtends opeens een automaat met verwarmd stuur. Je wist niet beter

Mien · 2 september 2019 op 00:38

Terechte winnaar. Proficiat Ruud.

    Nummer 22 · 2 september 2019 op 07:28

    Dank je Mien! Een rotonde heeft alleen stoelen met kijkers die tureluurs worden van draaiende ogen. ‘ kiek Truus daor geet r weer 1 de afslag naar de kringloop garage op of af’ jah..een 2CV uit 1971 wel…een mooi oud bakkie! ‘ wahblief? Lusse gij een bakkie leut?, met zure melk toch?

Nummer 22 · 2 september 2019 op 07:23

Garage Sukkel ( zoek maar op die garage bestaat in Oosterbeek) verbleekt. Een laatste reparatie aan een wandelstok van een Airborne wandeltocht zal helaas een glorieuze intocht op de Utrechtseweg niet halen. Kreupelhout bv is aangeklaagd.

van Gellekom · 2 september 2019 op 09:45

Ik ben trots op je 22 😀

Geef een antwoord