Het lot is grillig en het leven onrechtvaardig, daar is niets aan te doen. Maar als we weer eens door de voorzienigheid hardhandig om de oren zijn geslagen, hebben we de neiging om ter vergelijking te kijken naar mensen die het beter lijken te hebben getroffen dan wij. Terwijl het natuurlijk meer troost biedt om een vergelijking te maken met degenen die het nog zwaarder hebben te verduren. En die zijn er altijd. Neem nou Jaap de neger. Jaap de neger, ja, u leest het goed. En u voelt meteen dat er iets niet lekker zit. U hebt het gevoel dat een neger geen Jaap dient te heten. Dat het niet kán. Nou ja, het kán wel, maar het hóórt niet. En dat is nou precies wat álle mensen denken als ze aan Jaap worden voorgesteld. En Jaap weet dat. En hij vindt het niet leuk. Maar ja, wat kan hij er aan doen?

Maar dat is nog niet alles. Jaap is namelijk ook nog moslim. Niet dat hij er veel aan doet, maar hij is het toch. En ook dat werkt niet in zijn voordeel, want hoewel het geloof in Allah niet dommer is dan het geloof in andere goden, hebben moslims de laatste jaren te kampen met een dalende populariteit. En dat voelt Jaap heel goed. Maar we zijn er nog niet, want Jaap is ook nog homoseksueel. En dat gaat er bij zijn geloofsgenoten niet zo soepel in. Daar bovenop komt dat Jaap een dwerg is. Maar Jaap is net één centimeter te lang om lid te mogen worden van de Dwergenclub. Ja, ze vonden het zelf ook lullig, de mensen van de Dwergenclub, maar ze moesten toch ‘ergens een grens trekken’. Jaap vindt dat iedereen die ‘zich een dwerg voelt’ een dwerg is, maar zo ver willen ze bij die club niet gaan.

Al met al kun je niet zeggen dat Jaap het erg getroffen heeft. En daar komt nog bij dat hij al drie maanden aan de slingerschijt is. Het is bar en boos en spuit aan alle kanten eruit, zodat hij soms gewoon niet meer weet waar de diarree begint en hijzelf ophoudt en vice versa.

Nee, Jaap is niet te benijden. Dus als u binnenkort op uw loszittende wc bril de krant zit te lezen en na gedane zaken opstaat waarbij de bril aan uw billen blijft plakken tot u rechtop staat, waarna hij met veel lawaai achter de toiletpot stort, en u zich dan omdraait en voorover buigt om hem op te rapen waardoor uw bril van uw neus glijdt en in de toiletpot valt die u nog niet had doorgetrokken, wees dan niet boos of verbitterd, maar denk aan iemand die er slechter aan toe is dan u. En wees blij.

Wees blij dat u die ander niet bent.
Wees blij dat u bijvoorbeeld Jaap de neger niet bent.

Spencer Brandsen

Categorieën: Algemeen

14 reacties

Spencer · 6 november 2012 op 13:36

‘Wees blij’ voor blinden:

http://www.youtube.com/watch?v=ig7wZ8O4gOo

Yfs · 6 november 2012 op 13:41

En toch…

‘Once black… you never go back’

dat dan weer wel!! :naughty:

Geweldig weer Spencer!

Een hele blije Yf!

BlogBoy · 6 november 2012 op 13:45

Had ie niet ook nog een hazelip?

Libelle · 6 november 2012 op 14:04

Ik voel me beter dan ooit!

Fem · 6 november 2012 op 14:54

Kijk, daar word ik nou blij van 😀

SIMBA · 6 november 2012 op 15:56

:hammer:

Meralixe · 6 november 2012 op 16:02

😆
Bij momenten dacht ik aan Youp Van ’t Hek.

Sagita · 6 november 2012 op 23:22

Ja het doet aan iemand denken! Iemand die het erger heeft!
groet Sa!

BlogBoy · 7 november 2012 op 08:56

Is dat ook een kleine neger?

arta · 7 november 2012 op 08:59

Echt geweldig geschreven, Spencer!
😆

Meralixe · 7 november 2012 op 10:23

Ik bedoelde de zinsbouw. Lees eens bijvoorbeeld de tweede alinea en laat die eens in gedachten door Youp voordragen…

lisa-marie · 7 november 2012 op 23:34

:hammer:

BlogBoy · 8 november 2012 op 12:14

Begrijp ik.. Ik maakte een grapje

Harrie · 15 november 2012 op 13:33

Een klein juweeltje dit. Wat mij betreft een grote column van de maand.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder