Kijk als je een hond hebt, moet je die regelmatig uitlaten. En dat doe ik dan ook. ’s Morgens vaak in de buurt waar ik woon. Nu weet ik wel dat als ik dan door de buurt wandel, het heel brutaal is als je de huizen in kijkt van de bewoners. Maar om een of andere reden kan ik dat toch niet laten. Is ook de schuld van de Nederlandse architecten, die vaak de woonkamers aan de voorkant maken natuurlijk.
In het buitenland is dat veel minder, daar zit vaak de keuken aan de straat kant.
Met heeele kleine raampjes.

De Nederlander is veel opener, en iedereen moet ook de kamer in kunnen kijken toch.
Nix vreemds aan.

Alleen soms denk ik dat ik scheel ben. in 99% van de raamkozijnen zie ik altijd 2 de zelfde bloempotten staan met ook nog de zelfde plant er in. Ook al poets ik mijn bril en wrijf wat in mijn ogen het blijven er 2. en als ik niet aan het dromen ben en het is echt zo. Waarom is dat in godsnaam. Of ik het na 1 x niet gezien heb. En hoe gaat dat dan. Kom je binnen en dan vraagt de bewoner wat vind je van me plant, ….O mooi, en dan nog een keer, wat vind je van me plant….. O mooi. Zijn we zo dom dat we het niet in een keer begrijpen of zo.

Net als op de snelweg waar op elke hectometer paaltje staat dat we maar 100km mogen.
Zo´n last van altsheimer? Kijk ik snap natuurlijk wel dat soms alles wat synchroon moet zijn, een auto met een vierkante en een ronde koplamp staat natuurlijk ook niet.
Maar je kan overdrijven. 2 potten 2 planten, ook al is het een groot of klein raam 2 potten 2 planten. In sommige gevallen is het nog extremer. Dan hebben we ook nog 2 potten met 2 de zelfde planten in de tuin staan. Of 2 de zelfde schemerlampen getver.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een plant koopt en er de 2 e er gratis bij krijgt,.neeeuuu denk het niet. Dan zou je die 2e ergens anders neer kunnen zetten.

Er is een vreemde eend in de bijt hier in de buurt die heeft niet 2 de zelfde planten voor het raam staan…… Maaarrrr wel 2 de zelfde potten, daar zitten deksels op dus vandaar dat er geen plant in zit.

Welke gedachten zit hier achter, ja ik heb 2 benen 2 armen 2 oren 2 ogen, maar met die 2 ogen kan ik heel goed 1 object zien. Welke schelen heeft bedacht dat we voor het raam 2 de zelfde dingen moeten neer zetten. Misschien gebrek aan fantasie? Ow ik snap het ineens, het is makkelijker met een eventuele scheiding. Kan je er geen ruzie om maken, Ja dat is het.

Alhoewel? Als de een dan uit het huis vertrekt, krijgt die een ander huis.
Met een raam, en dan staan er niet 2 de zelfde potten natuurlijk. Toch weer een probleem.

Wat het ook is gek blijft het wel. Zo nu genoeg gezeurd ik ga stoppen.
Moet de planten nog water geven,
Moet de planten nog water geven, ja ja 2 keer heb zelf natuurlijk 2 de zelfde planten voor het raam staan, met 2 de zelfde potten.

😀

Categorieën: Algemeen

8 reacties

arta · 7 september 2008 op 18:40

Ik kan me niet voorstellen dat jij dit serieus als column ingestuurd hebt…
Ik kan me niet voorstellen dat jij dit serieus als column ingestuurd hebt…

SIMBA · 7 september 2008 op 18:49

Jeetje….ik heb er geen woorden voor, zo slecht lees je ze hier zelden.
Ik heb trouwens 3 potten voor het raam staan 😀

*edit*
Ik zal een paar voorbeelden geven want met mijn opmerking hierboven kun je waarschijnlijk niks.
-NIKS dus en niet NIX!
-De zinnen lopen over het algemeen niet goed.
-De titel: *weet je* zijn twee woorden.
-Cijfers schrijven we voluit en zeker als je zo ontzettend veel cijfers gebruikt, nu lijkt het wel een rekenopgave.
-Na een punt komt een hoofdletter omdat je dan met een nieuwe zin begint.
[quote]Welke gedachten zit hier achter[/quote]
-Gedachten is meervoud dus zou er *zitten* na moeten komen, anders zou er gedachte moeten staan en dan is *zit* goed.

Dit zijn enkele puntjes, ik hoop dat je er iets mee kunt.

Neuskleuter · 7 september 2008 op 23:53

Weet je wat me opvalt… Je schrijft zoals je denkt, daar zit geen filter tussen. In een gesprek kan dit nog nèt, echt maar nèt, al vrees ik dat je gesprekspartner je op een gegeven moment ook een mierenneukerige zeur vindt… Maar in het schrijven kan dit echt niet.

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen om je opbouwende kritiek te geven, eerlijk gezegd. Laat ik het zo stellen dan: lees eens wat columns en verhalen hier. Bekijk wat je daar goed en minder goed aan vindt. Leg dan je eigen tekst ernaast. Let dan op de verschillen in inhoud, grammatica en spelling. De verschillen tussen schrijftaal en spreektaal, vooral.

Tik dan je volgende column of verhaal en zet je spellingscontrole aan. Misschien krijg je dan wat nuttigere kritiek en reacties.

Succes!

FatTree · 8 september 2008 op 08:53

Ik kan wel iets positiefs toevoegen. Je hebt namelijk wel een leuk idee bedacht om over te schijven, voordat je dit stukje schreef.

Liever iemand met een leuk idee, dan iemand die een saai verhaal foutloos opschrijft.

Ik vond dat je de eerste alinea lekker begon. Als je wat vaker schrijft, misschien met wat hulp van de mede CX-ers, denk ik dat als je dit het hele stuk door kan zetten dat je best een leuke column kan schrijven.

Als je zelf nog een keer zou kijken naar jouw eerste alinea, zie je dat je hier anders schrijft dan in de rest van het stuk. De rest lijkt inderdaad meer op een MSN-gesprekje dan een column. Er is hoop, je begon goed 🙂

Het is geen schande om met een spellingscontrole te werken, en het kan je al een stuk op weg helpen. Verder kun je in het CX-cafe een aantal links vinden met website die je kunnen helpen om werkwoorden te vervoegen, of woorden op te zoeken.

Nog één tip: schap de puntjes (….). Een komma doet hetzelfde, en staat veel mooier.

Probeer niet ontmoedigd te worden door de reacties, de bovenstaande reacties geven namelijk ook heel veel goede punten die je in een volgende column kunt gebruiken.

Heel veel succes met de volgende column!

Sjaakie · 8 september 2008 op 12:33

:hammer: whahahahaaaaaa! Zit wel een kern van waarheid in.
Ja ,nou ik vind hem echt wel heel leuk hoor!
Gewoon lekker doorgaan zo!

Teunis · 8 september 2008 op 13:59

Moeder…

Het ligt je wel denk ik. De strijdende partijen uit elkaar halen enzo.

Gr. Teunis

Fem · 8 september 2008 op 20:23

.. mijn keuken zit wel aan de straatkant en nu voel ik mij gedwongen deze netjes te houden voor stiekeme gluurders als jij…

priet · 9 september 2008 op 14:31

Het basisidee is leuk; en misschien het gevolg van ‘Nederland kijkt naar de woonavond op RTL4’ 😀 ?

De doe-het-zelf-binnenhuisarchitect in ons vraagt wellicht om symmetrie?!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder