“Moslims mogen inderdaad geen varkensvlees tot zich nemen, maar er over lezen is absoluut niet verboden.” Verontwaardigd worden deze woorden gesproken door een vooraanstaand lid van de Engelse Moslimraad. Een school in dit land heeft besloten van de drie biggetjes uit het welbekende sprookje puppy’s te maken. Het oorspronkelijke verhaal zou wellicht weerstand oproepen bij de Islamitische kindjes op school. Engeland lijkt inderdaad een beetje door te slaan in zijn normbesef. Waar Engelse kinderen vroeger, bij het openen van een bankrekening, een mooi spaarvarken kregen, worden nu cultureel verantwoorde cadeaus gegeven. Het feit dat geen enkele Moslimorganisatie het met deze initiatieven eens is laat de banken koud. “De mensen gaan denken dat Moslims weigeren zich aan te passen aan hun nieuwe vaderland,” wordt er terecht geroepen.

Het wachten is op navolging van dit verbod in de rest van de Westerse wereld. De negerzoen is al verdwenen, hoogstwaarschijnlijk gevolgd door de jodenkoek. Ook de Weesper moppen en de Haagse hopjes staan op de nominatie om binnen onafzienbare tijd een naamsverandering te ondergaan. Stel je voor dat de inwoners van deze steden zich gekwetst zullen voelen bij het zien van toeristen, genietend van deze lekkernijen? Er bestaat een kans van één miljoenste procent dat er daardoor rellen zouden kunnen uitbreken. Logisch dat ze dat voor willen zijn.

Westerse betutteling. Kotsmisselijk word ik er van. Daarbij leerde eventjes googlen mij dat het verhaal van de drie biggetjes al jaren geleden in het Arabisch vertaald is. Sterker nog: vrijwel elk land in de wereld heeft het in de boekenwinkels staan. Nooit heeft iemand er aanstoot aan genomen. Wanneer gaat deze onzin stoppen?

Misschien tegen de tijd dat Knorretje door een zelfmoordterrorist om het leven is gebracht?

Categorieën: Maatschappij

Arta

Zijn. bewonderen, verwonderen, notuleren, opwaarderen; Het zijn zomaar wat steekwoorden, die voor mij onlosmakelijk zijn verbonden aan 'Schrijven'. *Overigens schrijf en reageer ik als arta natuurlijk op persoonlijke titel

13 reacties

SIMBA · 30 januari 2008 op 13:11

Een heel goed stuk arta!
Ik ben bang dat we “Sneeuwwitje en de 7 dwergen” dan ook moeten gaan herschrijven, dwergen zijn zeker een minderheidsgroepering…je moet er niet aan denken dat die in opstand komen
Wanneer gaat deze onzin stoppen, inderdaad men slaat veel te ver door.

arta · 30 januari 2008 op 13:20

Ojee, een Arta-overdosis vandaag 🙁

Dit stukje had ik vorige week onder actualiteiten ingestuurd, maar omdat ik regelmatig vergeet een rubriek te kiezen bij het inzenden (en het stukje dan dus automatisch onder actualiteiten staat)en vrijwel nooit actualiteiten-onderwerpen inzend, heeft de redactie ook dit keer de rubriek aangepast, en vandaar dus twee op één dag! 😀

Mup · 30 januari 2008 op 14:25

Het is je vergeven, arta. Erg sterk deze,
zo even Nederland bellen of ze de uitzending van de adult movie van BNN en de VPRO voor me op willen nemen. Nu mag het nog, straks word het een, ik krijg het mijn strot bijna niet uit, collecter’s item.

Groet Mup.

Siebe · 30 januari 2008 op 14:40

Oh jee, het is Arta-dag vandaag…?

Ik vind deze column de beste van de twee, alhoewel ik om de andere juist moest lachen, ook al verwachtte ik dat niet. Als Noorderling heb ik namelijk een gezonde klerehekel aan carnaval.

Een fusie tussen beide columns had zo bezien misschien ook tot de mogelijkheden behoord. Zo van:

[i]Wanneer gaat deze onzin stoppen? Misschien tegen de tijd dat carnaval een feest van zelfmoordterroristen wordt?

‘Weet je wat ik wel had willen zijn: een bómmetjesgordijn, een bómmetjesgordijn…'[/i]

We kunnen natuurlijk niet van jou of iemand anders van onder de rivieren verwachten om zoiets te schrijven Arta.

Vrijwilligers? Anyone?

😉

S.

lisa-marie · 30 januari 2008 op 14:57

Deze is goed en sterk.
Ik kan mij er in vinden en de titel vind ik erg goed gekozen.
Kortom hij is ook gewoon mooi. 😀

Dees · 30 januari 2008 op 21:29

Leuk! En ik ben blij met deze goedmaker, want hoe er ook over carnaval wordt geschreven, ik kan het niet lezen (nog een noorderling he :oeps:)

KawaSutra · 30 januari 2008 op 22:33

To the point en met een uitstekende titel.
Waar moet dat heen, hoe zal dat gaan….. 😀

lagarto · 31 januari 2008 op 21:24

Alaaf..Ik heeeeeeb spekkie’s op mijn bekkie en…

pally · 31 januari 2008 op 21:27

Goed geschreven , Arta! Nuchter gezien zonder gewauwel en ik ben het er absoluut mee eens.Ik erger me ook altijd dood aan dit soort van angstgedoe en overdreven aanpassing vanwege een aan de verste horizon nog niet zichtbare of logische ramp!

groet van Pally

arta · 1 februari 2008 op 08:08

Dank je wel voor de reacties!
🙂

Mosje · 1 februari 2008 op 20:57

Zojuist bezweken aan een Arta-overkill…

pepe · 2 februari 2008 op 10:13

Niks overkill, gewoon heerlijk jouw columns te lezen, kan niet vaak genoeg.

Die betuttelingen zijn inderdaad misselijkmakend.

Grumpy-old · 2 februari 2008 op 12:33

goed stuk. en ik wilde net een colun posten over het feit dat de plaatselijk carnavalsvereniging dit jaar geen mensen toelaat in de officiële stoet, die verkleed zijn als terrorist of in burkas en arabische kleding. Teneinde de moslims uit de gemeente niet te beledigen of uit te dagen
Zover gaat t dus al.

Greetz
Grumpy

Geef een reactie

Avatar plaatshouder