Het kuipje Boursin dat ik afgelopen zaterdag uit het kleinekaasjesvak gris, is versierd met een felrode sticker.
Die sticker belooft me een inspirerende kookworkshop voor 2 personen. Een onvergetelijke culinaire belevenis. En dat ook nog eens in samenwerking met Miele in het -let op- Miele Culinairy Institute. Het Miele Culinairy Institute dat is gevestigd in het Miele Life Style Theatre in ..Vianen ! Vianen of all places, Broadway in the polder.
En ik kan daar bij zijn. Als ik tenminste mijn unieke wincode- te vinden op de achterzijde van de sticker- invoer op de speciale Boursin site. Zou het niet geweldig zijn als ik me daar met mijn geliefde onder de inspirerende begeleiding van chef de cuisine en TV coryfee Rudolph van Veen, met dat hoofd vol hardcore gel en die Loes Haasdijk bril, zou kunnen werpen op het rollen van een spannende sushi of het ontwerp van een eigen Tapasvariatie.
Er zijn periodes in mijn leven geweest dat ik nog liever op staande voet hara kiri had gepleegd dan me te laten verrassen door de verleidingen van de consumptiemaatschappij.
Dat was in de tijd van onbespoten gierst en zelf gekweekte biologische kikkererwten, die we bij voorkeur kort gekookt en op een bedje van rauwe tofu tot ons namen.
Inmiddels ben ik, gladgeslepen door de tijd, verworden tot een verweekt en willoos slachtoffer van de AH Maffia die tot ons komt in de gedaante van een vadsige olijke papzak die zich ongegeneerd als paashaas door een supermarkt laat rollen.
In zijn geest laat ik me tot mijn schande opfokken door elk voucher op kuipje, fles, of literpak waarop het woord wincode is afgebeeld.
Eenmaal thuisgekomen scheur ik sticker en wikkel en spoed ik me naar de computer om de hoofdlettergevoelige geheimtaal op de PC in te voeren.
En áltijd is het mis : ‘Helaas u heeft geen prijs gewonnen, voer een nieuwe code in.’
Neem nu Becel. 500 ( ! ) Jamy Oliver Wokpannen in de aanbieding. Een grappig worteltje vult zich gedurende de luttele seconden die de server nodig heeft om mijn code te controleren.
En voor de zoveelste keer; ‘Jammer maar helaas’ . Nóg meer flessen omga 3 en 6 vetzuurhoudende bak- en braadolie of kuipjes anti-cholesterol en bloeddrukverlagende margarine aanschaffen.
Want voedingswaar voor medicijn verkopen daar zijn ze goed in tegenwoordig.
Welke corrupte notaris controleert eigenlijk of die pannen wel écht worden uitgedeeld en hoeveel van die gratis vreetarrangementjes zijn er nu wérkelijk te winnen.
Maar het is afgelopen. Als u a.s zaterdag in uw filiaal een schichtige, maar nog jeugdig ogende, senior ontwaart die zich langdurig ophoudt bij het zuivel- en braadvak, die telkens nieuwe doosjes en flesjes aan een zorgvuldig onderzoek onderwerpt, terwijl hij driftig aantekeningen maakt in een klein blauw opschrijfboekje, dan weet u wie voor zich heeft;
De winnaar van een volledige Boursin kookwéék voor 2 personen. In Vianen. Waar hij zijn intrede in het Miele Life Style Theatre zal doen, voorzien van een schone witte koksmuts en vergezeld van minstens drie glimmende, gloednieuwe Jamy Oliver wokpannen.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

arta · 12 april 2009 op 14:50

😆
Op de tampons zaten afgelopen week wincodes voor een meet&greet met aliB: Rennen, Trawant, dan kun je al meet,greet&eet-end net doen of je luistert, met een overdosis tampons in je oren…:-D

SIMBA · 12 april 2009 op 19:21

Als ik alles gewonnen had wat ik ingestuurd of aangeklikt heb…..dan was mijn huis vol met prachtige designspullen, ik was constant op vakantie en ik had wel 7 tuinsets 😀 Maar goed…..áls 😕
Leuk stukje Trawant!

KawaSutra · 12 april 2009 op 21:41

Geweldig stukje Trawant. En als ik je goed begrijp heb je nu dus ook werkelijk je prijs kunnen incasseren? Gefeliciteerd. Helaas is a.s. zaterdag al geweest, neem ik aan. Ik heb je helaas niet aangetroffen. Ongetwijfeld het verkeerde filiaal.
Ik overweeg stellig een naam en adres-stempel aan te schaffen t.b.v. onze plaatselijke December-actie. Ik schrijf me altijd het lazarus aan trekkingskaarten maar heb nog nooit wat gewonnen. Eerlijk gezegd vertrouw ik die notaris ook niet meer. 😀

pally · 12 april 2009 op 23:30

Heel geestig stukje, trawant! 😆

groet van Pally

Mien · 23 april 2009 op 15:50

Leuke column, zeker naar het einde toe.
Blijf voor de hoofdprijs gaan.
Of ga gratis voor de kilo kopkaas voor al degenen met boter op hun hoofd.
Lang leve de prijsvechters.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder