De eerste twee minuten vond ik je accent nog charmant. Het had iets ondefinieerbaars. Na een minuut was het echter over met de pret. Het is een beetje bekakt Leids, maar dan slis je erbij en praat je niet, maar mompel je zachtjes. Tip van de dag: praat nooit meer in het openbaar. Het is verwarrend, frustrerend en slecht voor mijn humeur. Ik stond daar gewoon een beetje mooi te zijn en jij dacht ‘die spreek ik aan’. Waarom? Geen idee. Mijn zelfvertrouwen zou allang de grond in geboord zijn als ik zo’n hoofd had, maar blijkbaar hadden de mensen in jouw levensomgeving zoveel medelijden (je hebt je stem ook al niet mee) dat ze je gespaard hebben.

“Meisje?”
Ik dacht: wat?
“Zeg, meisje?”
“Oh, hallo Wouter” (alle LOI-sukkels heten tenslotte Wouter)
“Zo heet ik niet”
“Nou en, ik ben geen meisje.”

Als dit een type Grease-film was, zou ik nu een sigaret opsteken en met een arrogant hoofd weglopen. Maar ik rook niet en ik stond net op een perfect plekje. Ik voorzag een probleem. Wouter leek dit echter een perfect moment te vinden om mijn welgevormde cup te inspecteren, maar leek toch van zijn stuk gebracht. Er kwam in ieder geval niet meer uit zijn mond dan “uh uh uh” inclusief de bijbehorende spuug. Ik opende mijn paraplu.

“Het regent niet,” zei Wouter voor de zekerheid naar de wolken kijkend.
“Dat ligt er aan hoe je het bekijkt,’’ antwoordde ik.
“Ben je geen meisje?”
“Ik ben een vrouw”

Wouter keek me recht aan. Hij moest het overduidelijk even op zich in laten werken. Jemig, wat een informatie en dat in een paar minuten. Gelukkig kon hij straks weer achter de Playstation III duiken om zijn zielige leventje even achter te laten en zich een superheld te wanen.

“Ik red mensenlevens,” zei hij meegaand in mijn gedachten.
“Ik breek ego’s,” antwoordde ik, gerustgesteld omdat het onmogelijk is dat Wouter ooit een ego heeft gehad.

Wouter ging er huilend vandoor. Ik liet de sigaret voor wat ‘ie was en liep ongeïnteresseerd weg. Het is weer maandag.

Categorieën: Algemeen

9 reacties

FatTree · 8 september 2008 op 19:16

Ben je ooit zelf wel eens op een jongen afgestapt? Ik betwijfel het, maar als het wel het geval is zou ik even in jezelf te raden gaan hoe dat voelde.

Ik krijg meer sympathiek voor dappere Wouter dan voor de arrogante vrouw op het station.

Overigens wel netjes geschreven, wellicht komt het doordat ik een man ben dat het mij tegen het zere been stoot.

SIMBA · 8 september 2008 op 19:29

Ik vind het wel leuk hoor “meisje” 😀
Maar ik kan Tree ook wel begrijpen.

Fem · 8 september 2008 op 20:24

arme Wouter…..

axelle · 8 september 2008 op 20:58

Dream on…..

lisa-marie · 8 september 2008 op 21:18

Wat maandagen allemaal wel niet teweeg brengen 😀 😀
Ik vind hem goed.

Mup · 9 september 2008 op 09:47

Even om Wouter te helpen:

Als iemand die zo op allerlei details let eerst twee minuten nodig heeft en daarna maar een om zich te gaan irriteren aan een accent….[quote]De eerste twee minuten vond ik je accent nog charmant. Het had iets ondefinieerbaars. Na een minuut was het echter over met de pret.[/quote]

Had er dan na nog een minuut van gemaakt.

gelukkig is het vandaag dinsdag 😉

Groet Mup.

Anne · 9 september 2008 op 10:57

De vraag is waarom de schrijfster een zo onsympatiek beeld schetst van de ik-figuur. Is het een verkeerde inschatting van de lezer, of juist een heel goede? Als dat laatste het geval is kan ik dit verhaal niet anders lezen dan als bijzonder wrange zelfspot. Gezien het feit dat ik me de eerdere stukjes van Chantal nog wel kan herinneren gok ik op de tweede optie. En dan is dit stukje voor mij gewoon goed geschreven.

Dees · 9 september 2008 op 14:58

Van mij mag je bitchy gallen over elke Wouter die je tegenkomt.

[quote]“Ik red mensenlevens,” zei hij meegaand in mijn gedachten.
“Ik breek ego’s,” antwoordde ik, gerustgesteld omdat het onmogelijk is dat Wouter ooit een ego heeft gehad.[/quote]

😀 😀

weathergir · 9 september 2008 op 18:19

Arme Wouter; die was inderdaad beter af geweest met een thuisstudie… :lach:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder