Drie weken gaan we nu naar school en het werkwoord slagbomen is al volledig geïntegreerd. Sinds dit schooljaar kijkt van ‘Ik ben vanmorgen geslagboomd!’ en ‘Waren ze aan het slagbomen?’ niemand meer op. Slagbomen betekent dan niet dat je voor een slagboom hebt moeten wachten of dat je tijdens je fietstocht naar school een spoorboom op je hoofd hebt gekregen, maar dat je door een met lijst en pen bewapende leraar bent opgewacht. Deze leraar schrijft je als te lang doorgeslapen leerling op en maakt een afspraak met je om bijvoorbeeld eens gezellig te gaan zitten samenvatten voor schooltijd. Op deze manier proberen de betreffende leraren de school van te laat komende leerlingen te zuiveren. Althans, dat hopen ze. Dat bij de achtste slagboomactie nog steeds een rij leerlingen staat is voor de leraren in kwestie geen enkel signaal voor het niet werken van dit nieuwe systeem. De vraag die nu bij u op zal komen is: waarom dit slagboomsysteem? Wij hebben dat ons ook even afgevraagd, maar zijn daarna tot de volgende conclusie gekomen. De autoriteiten binnen de school waren van mening dat het traditionele opschrijven van laatkomers niet meer voldeed. Dit was de aanleiding voor grover geschut: slagbomende leraren.

Sindsdien worden ingangen gesierd door afschrikkende aangeklede slagbomen. Op het moment dat je tijdens het klinken van de tweede bel richting de ingang loopt weet je al hoe laat het is. Wanhopig doe je nog een poging een goed excuus of onbewaakte overgang te vinden terwijl je je meest naïeve gezicht trekt. En dat is het spannende moment waarop de slagboom laat blijken in hoeverre hij meedogenloos is en zijn rol serieus neemt of juist gevoelig is voor creatieve smoezen en meelijwekkende blikken.

Vanwege gebrek aan effectiviteit van dit systeem denken wij niet dat het woord slagbomen ooit een plekje in de Dikke van Dale zal verwerven. Met hoge verwachtingen gaan wij door met het ontwijken van strafuurtjes en het hopen op gerechtigheid. Moge de aanhouder winnen!

Categorieën: Diversen

11 reacties

arta · 17 september 2008 op 07:40

Bij de titel dacht ik: ‘Ojee…’
Gelukkig viel dat alles mee.
Leuk onderwerp, leuk neergezet.
Welkom op CX!
🙂

SIMBA · 17 september 2008 op 08:08

Leuke binnenkomer, ik slagboom jou niet! 😀

Mup · 17 september 2008 op 08:47

Door de titel werd ik juist nieuwsgierig, ben nu nieuwsgierig naar de creativiteit van de aanhouders, waar ik mijn stem op zet, welkom,

Groet Mup.

Dees · 17 september 2008 op 09:06

Gelukkig zijn er nog scholieren die kunnen schrijven pfieuw. Heel erg leuk LisaMarieke! En de titel vond ik ook juist ‘prikkelend’.

Grtz,

Dees

lisa-marie · 17 september 2008 op 09:27

Goed neergezet.
Toen ik op school zat slagboomde ze ook al en dat werkte toen der tijd ook al niet. 😀

pally · 17 september 2008 op 09:42

Ha, ha, Lisamarieke wat geestig geschreven, leuke titel ook!
En hebben die leraren dan soms rood-witgestreepte truitjes aan? 😀
Je brengt me nog op een idee. Slagromen -slagroomde – geslagroomd (dat is voortaan ergens room op doen)

groet van Pally

axelle · 17 september 2008 op 10:00

Bij ons op school hetzelfde met het pasjessysteem. Als je ‘m kwijt bent mag je op een middagje studie én een nota in je agenda rekenen. Aangezien mijn vergeetachtige ik weer het slachtoffer was, bracht ik de volgende dag eenvoudigweg het pasje van mijn tweelingzus mee, met de mededeling dat ze de vorige dag de verkeerde persoon op de zwarte lijst gezet hadden. Wie niet sterk is moet… slim zijn ja. 😀 :lach:

thomass99 · 17 september 2008 op 13:05

:toeter:

thomass99 · 17 september 2008 op 13:08

.

ThijsReehuis · 17 september 2008 op 13:09

daar ben ik het dus helemaal mee eens!!

Fem · 17 september 2008 op 20:58

ze verzinnen ook steeds weer wat nieuws 😀

In mijn schooltijd (wat voel ik me ineens oud 😕 )was het een feestje om je vroeg te moeten melden want dan zat de congierge al klaar met de koffie…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder