Even met Tele2 gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Schaap in de buurt?” Nadat de vriendelijke telefoniste mij had verteld dat bèèèèèh omdat bèèèèèh, werd ik doorverbonden met de hoogste baas van de kabeloplichtersfirma. Geagiteerd vroeg de heer Schaap mij, waarmee hij mij bèèèèèh kon zijn. Dus ik stak van wal: “Je staat mooi voor lul met die oplichtersbende van je hè? Man man man, wat heb ik genoten, toen je gisteravond in het reclameblok voor het Journaal moest opbiechten dat jullie de kluit hadden besodemieterd met die zogenaamde aanbieding van jullie. Een niet bestaand aanbod voor een basispakket voor 5 euro. Sta je mooi voor aap… Heerlijk!” Gepikeerd deed de Tele2-directeur de onvergetelijke mededeling dat hij er schoon genoeg van had, altijd maar de gebeten hond te zijn. Immers, bèèèèèh, en aangezien het helemaal niet bèèèèèh, terwijl bèèèèèh. En daar had ik de wolf in schaapskleren tuk: “Maar dat zogenaamde goedkope basispakket voor televisie was alleen maar geldig in combinatie met een veel te duur computerabonnement, en een onverstaanbare telefoonaansluiting, de huur van een kookwekker en een klantenservice die je minimaal een half uur in de wacht zet, a raison van 2 euro per minuut.” Als een bok op een haverkist viel de heer Schaap mij in de rede. Want het was, zo vond hij, niet meer dan logisch dat bèèèèèh. Want, zo deelde hij mij met een schaapachtig lachje mede, andere kabelaanbieders bèèèèèh eveneens. Kletskoek natuurlijk, dus werd het de hoogste tijd voor de genadeklap: “Man, schei toch uit met dat geblaat. Dat hele basispakket slaat sowieso nergens op. Wie wil er nou een pakket dat bestaat uit Nederland 1, België 2, het Tele2-thuiswinkelkanaal, Oezbekistan 4, een kanaal zonder beeld en geluid wegens het faillissement van Het Gesprek en verder niets? Flikker toch op met die flauwekul!” En dan te bedenken dat die vuile honden van Tele2 zo enorm teleurgesteld waren, toen de rechter een eind had gemaakt aan hun poging ‘de kabel open te breken’. Die magistraat had groot gelijk. Geen enkele consument heeft er wat aan, als hij door zo’n stelletje ratten wordt besodemieterd.

Denk trouwens niet, dat uitsluitend de nietsvermoedende burger wordt besodemieterd. Zelfs die buitengewoon deskundige en knappe koppen van politie en justitie worden belazerd waar ze bijstaan. Door die Peter la Serpe bijvoorbeeld. Meervoudig moordenaar, bij gebrek aan serieus bewijs door Justitie ingezet als kroongetuige tegen een zooitje andere gangsters, die ook regelmatig een rondje opruiming hielden in hun zakelijke kennissenkring. Peter la Serpe krijgt strafvermindering voor die serie moorden die hij op zijn kerfstok heeft, in ruil voor wat fijne belastende verklaringen over Willem Holleeder en nog wat van dat schorem. Die buitengewoon deskundige en knappe koppen van het OM gingen al eerder zowat onderuit bij de rechter omdat de betrouwbaarheid van Peter la Serpe ernstig moest worden betwijfeld. Maar nu staan die buitengewoon deskundige en knappe koppen wederom voor schut. Want er lekten documenten uit dat Peter la Serpe nóg meer moorden op zijn geweten heeft. Door dat te verzwijgen heeft Peter la Serpe aangetoond, dat er geen enkele reden is om hem nog langer serieus te nemen. Niet als verdachte, en dus ook niet als getuige. De rechters kunnen maar één ding doen. Al dat gangstertuig dat nu terechtstaat met onmiddellijke ingang vrijlaten wegens gebrek aan bewijs. Met dank aan die buitengewoon deskundige en knappe koppen van politie en justitie is de samenleving er dan weer een stukje onveiliger op geworden. Toch jammer dat uitgerekend de meest getalenteerde mensen bij ons justitie-apparaat en de sterke arm het veel te druk hebben met andere zaken. Zoals het hinderlijk voor de voeten lopen van columnisten en cartoonisten. Gaat het weer een beetje, meneer Brussen? Dat gelazer over wat je wel of niet mag zeggen op internet is en blijft een hoofdpijndossier.

Poolse vrachtwagenchauffeurs. Die hebben ook hoofdpijn. Die hadden in Wroclaw en Poznan iets opgevangen over dat in West-Europa om het milieu te sparen alcohol moest worden getankt. Nou, die Polen maar zuipen. Knotsknetterladderzat slingeren ze volkomen afgetankt met hun trucks sindsdien langs Neerlands wegen. Maar niet getreurd, de politie richt zijn pijlen nu op deze, door taalbarrières en slechte vertaalbureaus geplaagde groep gastarbeiders. Ja, het stond er echt, in dat nieuwsbericht. De politie richt er zijn pijlen op. Hebben ze blijkbaar die smerissen hun pistool afgepakt. Misschien wél zo veilig. Kunnen er ook geen ongelukken gebeuren. Want er gaat al genoeg mis. Ook bij de intocht van al die quasi-middeleeuwse zeilboten uit 1961. Bleek de schipper van een of andere rijnaak tegen de stroom in te zijn gevaren. Ondanks een verbod van de waterpolitie. Plezierbootje gekapseisd en de rijnaak met een klap tegen de kade. Werkelijk overal gaat iedereen zijn eigen gang. Maling aan alles, of je nou een kabelbaas bent, een seriemoordenaar of een binnenschipper. Ieder voor zich, en schijt aan iedereen. Die sukkel die zich achter het Centraal Station zat te vergapen aan al die boten zat dichter bij de waarheid dan menigeen denkt, toen hij deze knallende oneliner verzuchtte. “We zijn nog steeds een zeevarende nazi…”.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

3 reacties

Prlwytskovsky · 24 augustus 2010 op 12:25

Een kookwekker heb je hierbij niet nodig hoor Driek. Bij het lezen van, en ervaring hebbend met providers kook je als vanzelf op gezette tijden.
Wij hebben hier het geluk te kunnen genieten van provider Caiway. De wachttijd bij de helpdesk is slecht 15 minuten, ook nadat een stem aangeeft dat er géén wachtenden zijn. Het tarief is slechts €0,50 per minuut. Bovendien is het kabelnet hier totaal dichtgetimmerd, zodat er geen ongewenste personages op kunnen komen. Dat wij niet kunnen kiezen is slechts een detail.
Je ziet Driek: het kan altijd beter. 😉

Schorpioen · 24 augustus 2010 op 17:23

Ik heb me weer vermaakt met de column. Van Tele2 wil ik helemaal niets afnemen, nog geen reiswekker. Ik houd hiervoor het motto aan:
“Blaat het niet, dan schaadt het niet”.
grt

RobertH · 25 augustus 2010 op 20:52

Driek,

Complimentje voor alle onderwerpen die je telkens in je columns aansnijdt :wave: Hij leest wel alsof je het in één kwaad moment opgeschreven hebt, maar volgens mij zit er toch wel wat werk in.
Zou je deze column niet kunnen voorlezen en dan als MP3 insturen? Het is nogal een lap tekst maar volgens mij is hij erg grappig om te horen. :toeter:

Gr. Robert

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder