We gaan weer richting kerst dus veel gevangenisnieuws. Volgens mij doen ze tegenwoordig maar wat op strafgebied. Saddam zal bijvoorbeeld tot de laatste seconde van zijn leven maar wat rondhangen, terwijl ze in Madrid voor een andere sanctie hebben gekozen. Tegen de Madrid-terroristen is namelijk 38.000 jaar celstraf geëist. Dat is een hele opluchting, het idee dat we tot het jaar 40.006 niets te vrezen hebben van de heren. Ik ben dan wel benieuwd naar hun verhaal als ze eenmaal uit de gevangenis komen, wat ze allemaal hebben gedaan al die jaren, want de Harry Potter-collectie zou je na een jaartje toch wel uit moeten hebben. Resten er nog 37.999 jaren. Tijd genoeg om… bijvoorbeeld een kimono te vouwen met origami, je ying en yang in balans te krijgen, je cel op te vrolijken met een muurschildering en hier en daar een zelfmoordpoging te ondernemen. Ik ben benieuwd. Wat een tijd! Lullig trouwens ook voor hun familieleden die elke week, duizenden jaren lang trouw naar het bezoekuurtje zullen gaan, maar ach, met een beetje mazzel staan ze wegens goed gedrag alweer na 10.000 jaar buiten staan.

Wie niet naar de gevangenis hoeft is een Amerikaanse potloodventer. Hij krijgt een andere straf: hij moet namelijk tijdens zijn werk een T-shirt dragen met de tekst ‘i’m a sex-offender’, duidelijke taal, al denk ik niet dat als hij met zijn pik aan het spelen is op werk, ook maar iemand de T-shirttekst nodig heeft voor de nodige opheldering, maar het idee is leuk!

Samir A. Die in hoger beroep een shirtjesstraf afdwingt en zijn leven lang met zo’n confronterende terroristen tekst moet rondlopen en recalcitrante Holleeder met zijn ‘ik heb honger, maar ik hou vol’ shirt. Overal zie ik opeens mensen met T-shirts, crimineel of niet: Ik ben een seriemoordenaar, ik ben invalide, ik ben homo (dat zijn roze shirtjes) en ik ben neger. Handig! Maar ook best lastig, want hoe groot moet het T-shirt zijn voor een schizofrene, donkere, slecht Nederlands sprekende, stelende, slechte jeugd gehad hebbende, dwangneurotische baarddragende psychopaat. Oh, wacht: hij heeft al een shirt aan zie ik “ik ben Mohammed B” leuk ook zijn eigen inbreng, zo met dat bloed erbij.

De jodenster schijnt ook weer helemaal terug te komen in het modebeeld. Ik weet het niet hoor, alsof het toen allemaal zo lekker liep met het rechtssysteem. Wat dan wel de beste straf is? Ik geef het op laat ik maar gewoon braaf blijven…..

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

Bitchy · 13 november 2006 op 17:14

Je kan altijd nog een t shirt kopen met *braafste van de klas* er op geprint! 😉

Goed en humorvol geschreven.

KawaSutra · 13 november 2006 op 17:25

Columns schrijven is gelukkig (nog) niet strafbaar. En dat doe je prima. 😛

SIMBA · 13 november 2006 op 19:23

Saddam zal bijvoorbeeld tot de laatste seconde van zijn leven maar wat rondhangen

😀 😆

[color=00CC00][font=Georgia]Deze zin vind ik echt geweldig![/font][/color]

Li · 13 november 2006 op 22:34

Zouden er ook ‘Ik ben mezelf’ T-shirts bestaan? Zo ja, dan wil ik eentje bestellen.

Deze column lezen is bepaald geen straf 🙂

Li

Mup · 14 november 2006 op 12:51

Optie drie, dragen dan maar voor mij,

Groet Mup.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder