Het is de lekkerste mie van de wereld. Mummie. Zelf gemaakt door ons mam. Die komt uit Engeland. Ons mam. Niet de mie. Als ze uit Nederland was gekomen had de mie gewoon mammie geheten.

Mijn vader, uit Nederland, is meer van de taart. Die maakt het liefst hartige taart. Pappie. Eigenlijk moet het dadpie heten, volgens mammie, maar pappie klinkt veel leuker.

Mijn moeder is geboren in Hongkong. Ze eet zelf het liefst Aziatisch. Lekkere vette worst uit Azia, een klein dorpje vlakbij Köln. Aziatisch is Aziaworst gegarneerd met augurk en zilveruitjes.

Ik edoch blijf haar mummie het lekkerste gerecht van de wereld vinden. Mummie van mijn mammie. Op de tweede plaats komt dan de pappie van mijn vader.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

2 reacties

Arta · 19 april 2018 op 13:58

Smakelijke familiecolumn, Mien!

Nummer 22 · 24 april 2018 op 09:15

Mummie zeg. ? jammie jammie ook nog. Aziatische roots like me?. Mammie pangang maar dan wel de echte. Test: vraag naar Babi pangang zonder saus en 1 met saus. Spoel thuis de saus weg en vergelijk. Oh my pangang..is anders. Klopt. Die met saus is vlees dat jaren in de diepvries heeft gelegen. Brr.. nog even doorzetten moet ik en dan 100% vleesvrij. Tip: pasta met licht gegrilde courgette dun gesneden of door een schaaf, met olijfolie en knoflook, kaas die lekkere italiaanse niet! De parmazaanse poeder, geschaafde . Zingedroogde tomaatjes licht grillen in de pan waar ook de courgette gegrild zijn. Dan de borden: pasta( liefst een verse plak) daarop enkele dun geschaafde courgette iit de pan, pasta, enz. Daarboven op de kaas en de tomaatjes. Eet smakelijk… jammie mammie… drink ern tingstrelende rode wijn erbij. Bijv. Een cabarnet of fleury

Geef een reactie

Avatar plaatshouder