tik….tik…..tik

Geduldig wacht ik samen met het Nederlands doorsnee volk tot het stoplicht wat ons scheidt van de overkant op groen springt, mijn gehoorkanalen vullen zich met geroezemoes voort gebracht door mijn mede wachtenden. Ik hoor ouders mopperen op hun kroost omdat ze toch echt niet gaan eten bij de plaatselijke Junkfood gigant, zakenmannen in pak staan verveeld tegen hun telefoon te praten over fusie’s en leasebakken. Mijn blik dwaalt af naar boven en de grote grijze massa die zich daar bevindt, precies zoals ons bedenk ik me. Terwijl ik vormen probeer te ontdekken in de vormloze grijze wolk die boven onze hoofden drijft. Mijn aandacht wordt getrokken door een miniscule glinstering in de lucht, ik stel mijn blik op scherp en onderscheidt één perfect
gevormde heldere waterdruppel. Ik volg de druppel gefascineerd naar beneden en langzaam raak ik verdwaald in de perfecte druppel.
Was onze wereld maar zo, geen Fitna en geen Geert “ontplofte mol op mijn hoofd” Wilders, een wereld waarin we elkaar respecteren.
Geen hulpverleners in elkaar slaan, Ajax en Feyenoord supporters op 1 terras kunnen zitten pratend over hoe Feyenoord in 2002 de Uefa cup won. Een wereld zonder oorlog en dus ook niet in de supermarkt branche, een wereld waarin Kanker en Aids niks meer zijn dan een mythe uit vervlogen tijden. Een wereld die te bereiken is door eens wat aardiger te zijn voor je medemens, gewoon begrip tonen, ik besef me dat ik wat moet doen. Immers een betere wereld begint bij jezelf.

Voor ik verder kan fantaseren barst de regendruppel in miljoenen moleculen uiteen op de stoep en mijn mooie droom is verdwenen.
Mijn blik richt zich nog een keer naar de hemel en ik zie miljarden potentiële dromen naar beneden komen. Het stoplicht springt op groen, mijn benen zetten zich in beweging en samen met mijn medewachtende steek ik een paraplu op.
Ik verdwijn in de grijze massa en loop door de stad en hoor hoe de dromen op mijn paraplu kapot spatten, maar slechts 1 zin blijft in mijn hoofd dwalen “een betere wereld begint bij jezelf”. Ik lach zwakjes en geef me gelijk…daar ga ik aan beginnen. Maar dan wel morgen, want dan zou het weer beter zijn.

Een betere wereld begint bij jezelf….morgen, dat beloof ik.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

pally · 17 maart 2008 op 13:27

Het begin vond ik erg mooi geschreven. Daar waar je ging moraliseren en de politiek erbij halen kreeg ik heimwee naar je druppel. Had het daar maar bij gelaten, zonder brave voornemens…

groet van Pally

Neuskleuter · 17 maart 2008 op 16:38

In de eerste alinea beschrijf je veel en gedetailleerd, waardoor je goed een sfeer neerzet. In de tweede alinea pak je zoveel mogelijk actuele en maatschappelijke onderwerpen en daar raas je als een TGV voorbij, terwijl je beschreven regendruppel naar mijn idee vraagt om meer rust en uitwerkende beschrijvingen hiervan.

Je schrijft her en der slordig. Fusie’s is fusies, de ene keer heb je het over mede wachtenden en de keer daarna over medewachtende. Dit mag aan elkaar, maar kies dan ook of je met 1 of meer mensen daar staat en houd dat vast.

Dan nog een tip voor cijfers: schrijf ze uit. Vooral in de titel staat Een druppel of Eén druppel mooier dan 1 druppel.

Maar laat je niet door mij ontmoedigen. Ik ben kritisch, maar ik denk wel dat jij er meer uit kan halen! Succes met je volgende!

Bitchy · 17 maart 2008 op 18:38

Het begin is schitterend, vroeg me tijdens het lezen af, hoe je daar op bent gekomen.

Dan ga je, wat mij betreft de fout in door kanker en aids te benoemen, als eenfout die door de mens is gemaakt en dus ook op te lossen is. (vreemde zin hoop dat je hem begrijpt)

[quote]Ik lach zwakjes en geef me gelijk…daar ga ik aan beginnen. Maar dan wel morgen, want dan zou het weer beter zijn[/quote]

Dit had het juiste einde geweest.

groetjes

Vera

Mimic · 17 maart 2008 op 19:16

hahaha, ik heb nog wel wat te leren dus. 🙂 nou ja dat is altijd goed. Ik sta te kijken van de positieve kritieken op het eerste gedeelte. Had ik eigenlijk geen rekening mee gehouden, aangezien dit mijn eerste schrijfsel is 😀

arta · 18 maart 2008 op 16:05

Ik vind de druppelmetafoor erg mooi verwerkt in jouw stukje.
Hier en daar wat taalfoutjes, maar daar is wat aan te doen.
Al met al een leuk debuut, Mimic!
🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder