2013;  In een stad hier heel, heel dichtbij woonde eens een leuk gezinnetje; Vader, moeder en twee kinderen en ze waren heel gelukkig.

Moeder had een hogere schoolopleiding gevolgd en vader had veel cursussen gelopen en liep ploegendienst zodat ze genoeg geld verdienden om hun kinderen een leuke jeugd en opleiding te kunnen bieden. Vader werkte hard, heel hard. Hij werkte de weekenden, de zondagen, de feestdagen. Regelmatig kwam het dan ook voor dat Kerst in hun gezin gevierd werd op 23 en 24 december omdat vader moest werken op officiële feestdagen. Daarom werd oud en nieuw meestal gevierd op 2 januari, vaders vrije dag.

Alles ging goed tot het jaar 2012, de Maya’s hadden er al voor gewaarschuwd:” Het einde der tijden”

En plots was hij daar Mark Rutte ; de Prins John van de Nederlanden met zijn zijn kielzog de Sheriff van Nottingham; Diederik Samsom. En donkere wolken pakten zich samen.

Toen de telefoon ging en de moeder van het gezin oppakte hoorde ze het natte stemmetje van Samsom aan de andere kant die sprak:” Noooit nee Nooooooit zullen jouw kinderen meer kinderbijslag ontvangen dan de basis kinderbijslag voor kleuters. Je krijgt  niet meer bij 6 jaar, bij 12 jaar of bij 18 jarige leeftijd. krijste Samsom                                                                                                      “Maar eerst kom ik premies incasseren” sprak Samsom,” ik eis….En ik verhoog de premie voor de kinderopvang en de voor- en de naschoolse opvang.”

DAAR WERD AAN DE DEUR GEKLOPT HARD GEKLOPT ZACHT GEKLOPT en daar stond hij: Mark Rutte zelf, Studentikoos brilletje, en strak kapsel; zijn hier nog studenten vroeg hij aan de vader; ik eis namelijk mijn basisbeurs terug. Maar …. sprak Mark Ik heb nog studenten leningen in de aanbieding te weten de lening van 10.000 of 20.000 euro of een doorlopend krediet. “. Kan dat dan ook aangewend worden voor een hypotheek op termijn?” vroeg de vader twijfelend. HAHAHA lachte Mark Rutte boosaardig, neen  neen driewerf neen.. en hij legde het uit.

In Nederland zouden de komende 50 jaar geen huizen meer gebouwd worden, via de toeslagen AWBZ en de ziektekostenregelingen gekorte pensioenen en afgetopte AOW zouden bejaarden gedwongen worden hun bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen evenals aanleunwoningen te verlaten en zij zouden zich dan moeten melden bij hun kinderen, welke dan verplicht zouden worden de oudjes op te nemen. Tegelijkertijd zou de regering er dus voor zorgen dat de kinderen niet het ouderlijk nest konden verlaten en op zichzelf konden gaan wonen zodat ook zij tot in lengte van dagen bij hun ouders zouden inwonen. De Vader zou dan vervolgens de ziektekostenregeling gepresenteerd krijgen voor de hele familie. Eventueel kon hij hiervoor een lening afsluiten via de Rijksspaarbank voor Sloebers en Shabbys.

En zo kwam het dat na de Praagse-Lente en de Arabische Zomer, Nederland in ene opgezadeld zat met de Paarse Herfst… en nog jaren daarna bleef het donker in Nederland. Zelf de wapenspreuk van Nederland: “Je maintiendrai” werd in opdracht van Rutte en Samsom vervangen door de gecombineerde slagzin van beide partijen:“ Als uitzonderingen regels worden; worden regels uitzonderingen ”

©Rich@rd ;  dezwarteridder

 

Categorieën: Maatschappij

deZwarteRidder

Schrijver van de columnbundel: "Misschien word ik wel honderd en andere enge gedachten"

9 reacties

Harrie · 27 maart 2013 op 12:39

Wat een akelig sprookje … 😀 Als nu de werkelijkhied maar niet wreder is dan de fantasie. Groetjes, harrie

SIMBA · 27 maart 2013 op 13:50

Ieksssss wat eng 😯 maar dat is wel vaker bij realistische sprookjes!

Mien · 27 maart 2013 op 13:51

Leuke ingredienten voor een boeiende column.
Alleen wat onzorgvuldig uitgewerkt.
Het leest niet overal even prettig.
Misschien helpt het als je hem eerst hardop aan jezelf voorleest voordat je hem inzendt.

Spencer · 27 maart 2013 op 14:00

Tja, het is makkelijk om op de regering af te geven, maar die kan er ook niets aan doen dat er bezuinigd moet worden.
En kinderbijslag is een idiote uitvinding.

Nachtzuster · 27 maart 2013 op 14:27

Leuk idee, slecht uitgevoerd. Het toont en leest rommelig. Ik mis met name interpuncties. Je bent ook niet consequent in het gebruik van hoofdletters en meerdere zinnen lopen niet. Jammer, want de column an sich is erg aardig.

Mosje · 27 maart 2013 op 19:23

Ridder, niet doen wat Mien je adviseert: de column hardop aan jezelf voorlezen. Daar zou je akelig van worden 😉

Ma3anne · 27 maart 2013 op 23:14

Jaja, Ridder, ze zijn streng geworden hier. En m.i. terecht.
Een leuk stuk, qua inhoud, maar al die slordigheden. Brrrrrrr…… Kejje daar niet eens wat aan doen? Als het niet lukt, wil ik je achter de schermen best helpen.

deZwarteRidder · 29 maart 2013 op 12:01

Mea Culpa,
De lat ligt inderdaad duidelijk hoger
Rich@rd

Geef een reactie

Avatar plaatshouder